KacperG Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Który blank St.Croix byście polecili z przeznaczeniem na rzeke dł 2.6-2.7m, przeznaczony przedewszystkim na sandacza i ktorym połowi sie szczupaka i okonia, powiedzmy ze taki uniwersalny rzeczny kij, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Elite do 28g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NERO Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Ktoś wie gdzie kupię,np. w jakim sklepie internetowym lub ktoś ma na zbyciu kijek premier casting "St.Croix PC66HF" 1,98m, cw do 56g w 2 częściach? Ktoś go może użytkuje, napisze coś o nim więcej? Realne cw dolne i gorne itp. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 (edytowane) Żbiku czy obsłuży główki 30g+ guma 10cm ? i od ilu juz cos czuc na nim? Edytowane 5 Września 2015 przez KacperG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Żbiku czy obsłuży główki 30g+ guma 10cm ? i od ilu juz cos czuc na nim?Nie obsluzy komfortowo takich przynet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Nie obsluzy komfortowo takich przynet.Który blank by obsłużył te główki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Żbiku czy obsłuży główki 30g+ guma 10cm ? i od ilu juz cos czuc na nim?Może nie dźwignąć tylu, bo 10cm guma to dobre 10g na pewno, czyli łącznie ponad 40g. Do główek 30g + guma 4" polecam blank Phenixa M1 SP862MH, takim łowię na pomorskiej Wiśle i te 30g + guma 4" spokojnie komfortowo połowisz. M1 zaczyna się od ok 10g + guma 3". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Rymacki Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Który blank by obsłużył te główkiJa polecam bez stresu STC LES90HF2 - zakres 14-56g i tak też działa bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Ja polecam bez stresu STC LES90HF2 - zakres 14-56g i tak też działa bez problemu.Lubie finezyjne łowienie z lekkim zapasem, troche duzo w dolnym zakresie A ta Elitka ogarnie głowke 20g + guma 8/10cm ?chciał bym jakis kompromis zrobic i połowic sandacza na rzece jak i okonia bez koniecznosci noszenia dwóch wędek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) Cześć,Panowie a jakiego Avida w jednoskładzie polecilibyście na łódkę do przynęt wielkości 3-4 cale (w porywach 5) na główkach w przedziale 5-15g? Przeznaczenie szczupak, sandacz... Czy AVS69MLXF by się nadawał? Edytowane 6 Września 2015 przez noname Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Rymacki Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Lubie finezyjne łowienie z lekkim zapasem, troche duzo w dolnym zakresie A ta Elitka ogarnie głowke 20g + guma 8/10cm ?chciał bym jakis kompromis zrobic i połowic sandacza na rzece jak i okonia bez koniecznosci noszenia dwóch wędekBez problemu łowię główka 25g + guma 6 cali, bardzo często troluję na głębokiej wodzie takim zestawem, i nie ma problemu. Rzuca się też przyzwoicie takim zestawem bez strachu o kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Bez problemu łowię główka 25g + guma 6 cali, bardzo często troluję na głębokiej wodzie takim zestawem, i nie ma problemu. Rzuca się też przyzwoicie takim zestawem bez strachu o kij. Mi chodzi raczej żeby można było zejść bardziej w dół z gramaturą niż w góre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Rymacki Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 To według mnie główka z gumą powinna mieć te miniumum 14g-16g razem i nie ma problemu z czuciem przynęty, na tym kiju jeśli łowi się w skupieniu to spokojnie można zamknąć oczy odczuwając pracę przynęty w łokciu. Odkąd mam ten kij prawie w ogóle nie patrzę na szczytówkę, wszystkie brania czuję w ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) Powie mi ktoś jaka jest różnica w walorach użytkowych pomiędzy serią Triumph a Wild River ? Chodzi mi dokładnie o modele TRS86MF2 i WRS86MF2 . W cenie jest dość spora różnica . Edytowane 7 Września 2015 przez nalewator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudo Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 A jak wyglada gwarancja jeśli ktoś ma zbudowana wędkę w pracowni na blanku z fabrycznej wedki z numerem seryjnym, ktora jest zarejestrowana i ma dożywotnia gwarancje? Czy w przypadku jeśli sie przerabia wędkę ta gwarancja przepada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 To oczywiste że przepada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Powie mi ktoś jaka jest różnica w walorach użytkowych pomiędzy serią Triumph a Wild River ? Chodzi mi dokładnie o modele TRS86MF2 i WRS86MF2 . W cenie jest dość spora różnica .Użytkowałem tego WRS a teraz ma go mój tata. Świetny seryjny i uniwersalny kij (szczupak, sandacz a nawet sum do 1m). Miałem w rękach też kilka TRS ale te są wolniejsze przy tych samych parametrach (np: medium - fast). Bierz WRS A o TRS nawet nie myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 (edytowane) Miałem tego Triumpha - uniwersał na lekko i świetny kij w niskiej cenie jak ktoś nie szuka mega x-tra x-fastów sandaczowych . Po oskrobaniu i przezbrojeniu już wogóle poezja - sprzedałem tutaj na giełdzie i oczywiście był to beznadziejny pomysł.Wody stojące , rzeki o wolnym uciągu to jego naturalny teren działań.Oba kije węgiel SCII , warto to brać pod uwagę przy wyborze jeżeli w grę wchodzi spora różnica cenowa. Edytowane 9 Września 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Własnie nie musi to być jakiś mega x-fast ale też nie jakaś lejaca klucha. Przynęty jakie ma to obsługiwać to wobki 5-10cm o spokojnej akcji (+boleniówki), obrotówki max 3 , no i gumki max 18g. Róznica w cenie to 200 stówki więc dla mnie dość spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 (edytowane) Miałem kiedyś oczko mocniejszego Triumpha do 28 gram i z tego co pamiętam to był to raczej szybki kijek. Z pewnością nie łapał sie w kategorie lejącej kluchy. Podejrzewam że model do 21 gram będzie miał podobną akcje. Edytowane 9 Września 2015 przez Pickerel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 (edytowane) Własnie nie musi to być jakiś mega x-fast ale też nie jakaś lejaca klucha. Przynęty jakie ma to obsługiwać to wobki 5-10cm o spokojnej akcji (+boleniówki), obrotówki max 3 , no i gumki max 18g. Róznica w cenie to 200 stówki więc dla mnie dość spora.15 g + kopyto 3'' to na rzece dla mnie był komfort jeszcze , na wodzie stojącej , wolno prowadząc i z wyczuciem zarzucając można go sporo przeciążyć , ale nie polecam tego bo są inne kije pod takie łowienie.Na sucho sprawia wrażenie niezbyt szybkiego - taki med-fast, ale podczas łowienia dobrze się prowadzi. Edytowane 9 Września 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Będzie to moja pierwsza wędka STC i to kupowana przez net (w okolicach mojego zadupia niema gdzie pomacać) dlatego wszystkie opinie za i przeciw mile widziane.Od ilu g kijek "ładuje"?(czy 5g + guma 2cale styknie) .Opad do max 12g główka + max 3 cale guma obsłuży w miarę komfortowo? Przeciążać kija nie zamierzam mam do tego co innego ;)Kij ma być używany w 80% z brzegu , sredniej wielkości rzeka o średnio-wolnym uciągu i zbiornik zaporowy,żwirownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 (edytowane) Jeżeli nie przypasuje Ci po zakupie przez internet to możesz oddać (ponosisz koszty transportu tylko) zawsze lepsze to niż totalny zawód. Ja najlżej łowiłem 5g + gumka 5 cm , 12 g + gumka 3 cale to pełen komfort na tym kiju.To podstawowy kij St.Croix , oczywiście niema co się spodziewać cudów - wszystko zależy ile Cię on wogóle wyniesie bo za 600 zł to bym się mimo wszystko zastanowił dobrze , ja kupiłem za około 340 zł prawie nowy także też nieco inaczej na to patrzę. Edytowane 9 Września 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 No 600 stówek stoi .Jakbym znalazł używkę pewnie bym się skusił ,tyle że ciężko trafić.Nie pali mi się mam czym łowić może trafi się jakaś okazja na giełdzie a jak nie to pewnie wezmę nówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Zakup St .croix przez net to nieporozumienie.Wędki wykonane są na odpierdziel .Można trafić fajny egzemplarz lub bubla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi