marcinc Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Zakup St .croix przez net to nieporozumienie.Wędki wykonane są na odpierdziel .Można trafić fajny egzemplarz lub bubla.Jak wypadają w porównaniu inne gotowce w zblizonej cenie do serii triumph czy wild river? Czy miał ktoś możliwość porównania z serią jp-s lub me-s xzogi? Są tam modele odpowiadające sobie długością w klasie H, z katalogów widać różnicę głównie w osprzęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 (edytowane) Caścik H równiez jako zapas. Ciekaw jestem czy z papieru nie jest zrobiony i 50 gramów pociągnie.Chwalą się że podczas testów:"Wytrzymałość tej wędki była testowana z zestawami o 50% cięższymi niż podany ciężar wyrzutu. Należy jednak używać zestawów zgodnych z ciężarem wyrzutu wędki... " jak dostaniesz to daj znac na priv czy swobodnie poleci z niej 60 gram i jaki REALNY dolny CW jest ? Edytowane 9 Września 2015 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Zakup St .croix przez net to nieporozumienie.Wędki wykonane są na odpierdziel .Można trafić fajny egzemplarz lub bubla.A ile wędek kupiłeś i od kogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Zakup St .croix przez net to nieporozumienie.Wędki wykonane są na odpierdziel .Można trafić fajny egzemplarz lub bubla.Posiadam dwa gotówce St Croix kupione przez net. Jeden nawet sprowadzony z USA. Oba kije moim zdaniem wykonane prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 To co może denerwowac w StC gotowcach to z pewnością w krótkich "łódkowych" modelach bardzo krótki dolnik , niewygodne rozwiazanie przy spinningowych modelach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Osobiście lubię krotkie dolniki, zwłaszcza w lekkich kijach, kiedy prowadzimy przynętę z nadgarstka. Odnośnie fabrycznego wykonania i zakupów przez neta. Jednego Avida mam sprowadzonego z USA i poza jedną, może minimalnie krzywą przelotką startową, do reszty się nie można przyczepić. Kupowałem również podlodówkę u Żbika i poprosiłem o sprawdzenie wędki przed wysyłką- przyszła taka, jak chciałem- wsio ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Dokładnie tak samo jest z robieniem dzieci.A ludzie i tak nie przestaja...Badz optymista !Święta prawda. Nawet zamawianie modeli JDM prosto z Japonii nie daje 100% gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Dokładnie tak samo jest z robieniem dzieci.A ludzie i tak nie przestaja...Badz optymista !...trochę nietrafne porównanie ..w tym przypadku nie ma gwarancji i możliwości zwrotu/wymiany 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Koledzy bez JAJ !!!! rozmawiacie o dzieciach jak o przedmiotach !!! To chyba nie stosowne i nie na miejscu !!!Proponuję wrócić do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Jesli komus nie przeszkadza krzywo wklejony uchwyt, zapaćkane lakierem przelotki, czy uciekajacy w prawo/lewo blank itp. to smialo moze brac fabrycznego St Croix'a Wedek mialem w reku kilkanascie. Kumpel jest bardzo wymagajacy i specjalnie jezdzil z Wawy po kij do Zbika zeby sobie wybrac ten ktory moze zaakceptowac.Najgorsze jest to, ze wyzsze serie (legend) nie roznia sie starannoscia wykonania od tych z nizszej polki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 ,.. czy uciekajacy w prawo/lewo blank itp. .. E tam Super prosty blank to u kazdego producenta bys ze swieca szukal Szkoda czasu na przejmowanie sie takim duperelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Przy podobnej klasy JDM-ach ciezko cos takiego trafic i mozna smialo kupowac na odleglosc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 (edytowane) Najgorsze jest to, ze wyzsze serie (legend) nie roznia sie starannoscia wykonania od tych z nizszej polki.Ja dodam nawet , że najlepiej wykonanym fakbrycznym St.Croix jaki miałem był Triumph. To się nazywa trafić egzemplarz Pozostałe miały jakiś paproch pod lakierem na opisie , Avid ze dwie nadlewki , ale małe - w sumie same pierdoły nie dyskwalifikujące przy zakupie żadnego . Edytowane 11 Września 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 LXS610MLXF lub kij na blanku 5S610MLXF ubrany w co lubisz. Tym lowie sandacze z tak zwanego "opadu" i na obecna chwile poszukiwania zostaly zakonczone. Teraz pora zeby ryby zaczely wreszcie wspolpracowac bo ten rok jest wyjatkowo ciezki Pozdrawiam.Ja dzieki @Wiktorowi łowie na to samo i jestem bardzo zadowolony. Choć wedka w tym roku wyjęła wiecej sumów niz sandaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszkin Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 To co może denerwowac w StC gotowcach to z pewnością w krótkich "łódkowych" modelach bardzo krótki dolnik , niewygodne rozwiazanie przy spinningowych modelach .Jak dla mnie to zaleta nie wada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Również się zgadzam ze to zaleta jakieś 95% łowie z łodzi na siedząco i nie wyobrażam sobie łowić kijem z długim dolnikiem.Jest wygodniej nie hacze nim o siebie nawet przy trzymaniu kija na wprost brzucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scyzoryk00 Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 (edytowane) Racja dlugi dolnik jest nieporeczny szczegolnie na lodzi Edytowane 11 Września 2015 przez scyzoryk00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Racja dlugi dolnik jest nieporeczny szczegolnie na lodzi Tylko do momentu brania ładnej ryby. Ale u nas nie ma ryb za wiele więc krótki lepiej się sprawdza rzeczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Bez przesady. Muchówki SH w ogóle nie mają reargripu ( no, może szczątkowo) i jakoś ryby da się hodować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Z ciekawostek moge dodac, ze raz w kiju fabrycznym St.Croix trafilem na przypadek gdzie pomiedzy SIC-ami znalazla sie przelotka z wkladka alconite... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Przestańcie tak narzekać na to st. croix. Jakie to wykonanie fabryczne jest złe i niedobre.Jak ktoś ma i jest niezadowolony mogę podać adres i możecie mi wysłać, nie obrażę się. Nie czaję po co o tym tyle pisać. Mi phenixy np. nie leżą, ale rozumiem że komuś mogą leżeć.Ale nie będę pisał wszędzie jakie są do dupy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 (edytowane) Osobiste preferencje to zupełnie inny temat i trzeba to rozróżniać... Na blanku St.Croix sam buduje kolejna wedke i jak najbardziej polecam takie rozwiazanie Edytowane 13 Września 2015 przez rolen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 (edytowane) Użytkuje ktoś seryjnego LXS59MXF lub na blanku 5S59MXF-B?Ciekawi mnie czy to nie jest zwyczajnie skrócona o 15cm wersja 5S63MXF a wtedy miałby odrobinę mniej mocy co by mi bardzo odpowiadało. Edytowane 13 Września 2015 przez shavt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Witam, Również podpisuję się pod opiniani kolegów którzy proponują zbudować kij na blanku st.croix.Z uwagi na swój wzrost sprzedałem wszystkie fabryczne st.croix z powodu któtkiego dolnika.Idealny sprzęt na sandacza czuły i do tego bardzo wytrzymałty posiadam również phenixa k2 pierwszy pekł w połowie 2 również i teraz po naprawie czuję jakieś obawy , pomimo ,że to wspaniały sprzęt bardzo czyły itd ale st.croix to maszyna na rzekę. Ja łowię na odrze.Pyrzłów dużego suma nawet go nie rusza polecam blank 10-21g 213cm 1 skład.Polecam LXS70MHF akcja Fast maszyna dla wymagających blank jest niedoszacowany zgodnie z sugestią przedmówców dość sztywny ale na rybie zupełnie zmienia się w technologiczny piekielny wynalazek.))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) A tymczasem w kwestii firmowo zbrojonych St Croix wypowiedzial sie sam producent: od sezonu 2016, "nowe" Elitki beda uzbrojone w Fuji Torzite w tytanowych ramkach, a lubiana w Polsce seria salmon Steelhead bedzie kosztowac JUZ od 470 USD (cena katalogowa USA) Wszystkich fanow wedek StC goraco pozdrawiam Guzu ES86MF2 8'6" M Fast 2 8 - 12 1⁄4 - 3⁄4 5.0 5 $ 470 *ES86MHF2 8'6" MH Fast 2 8 - 17 3⁄8 - 1 5.3 5 $ 470 *ES86HF2 8'6" H Fast 2 12 - 25 1⁄2 - 2 5.4 5 $ 480 *ES90MLF2 9' ML Fast 2 6 - 10 1⁄8 - 5⁄8 5.0 5 $ 480 *ES90MF2 9' M Fast 2 8 - 12 1⁄4 - 3⁄4 5.2 5 $ 480 *ES90MHF2 9' MH Fast 2 8 - 17 3⁄8 - 1 5.5 5 $ 480 *ES90HF2 9' H Fast 2 12 - 25 1⁄2 - 2 5.6 5 $ 490 *ES96MLF2 9'6" ML Fast 2 6 - 10 1⁄8 - 5⁄8 5.3 5 $ 490 *ES96MF2 9'6" M Fast 2 8 - 12 1⁄4 - 3⁄4 5.4 5 $ 490 *ES96MHF2 9'6" MH Fast 2 8 - 17 3⁄8 - 1 5.9 5 $ 490 *ES96HF2 9'6" H Fast 2 12 - 25 1⁄2 - 2 6.1 5 $ 500 * Edytowane 15 Września 2015 przez Guzu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi