Wiktor Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Witam wszystkichMoże ktoś konkretnie doradzi, czy lepszy do połowu sandaczyków (płytki zalew, średnio do 1,7-3 m, główki najwyżej do 15g, najczęściej 10-12g, gumy do 3-4 cali) jest LTBS68mxf, czy Legend Extreme68mxf, bo zastanawiam się, który wybrać, a jest mała różnica w cenie.Jeżeli nie ma dużej różnicy w cenie to zdecydowanie Extreme z tym ze 68mxf będzie za mocny na Twoje łowienie. Zdecydowanie byłbym za 610mlxf pomiędzy LTB a LXS jest taka sama przepaść jak pomiędzy Elita a Avidem. Tu nie ma co porównywać....jeżeli tylko środki pozwalają to extreme!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Wiktor jedyna "przepaść" jaka jest zauważalna w StC to kije seryjne vs customy . Co do właściwości samych blanków od avida w górę to zdecydowanie nie nazwałbym tego przepaścią a z lekka zauważalną różnicą w czułości , właściwościach i mozliwościach . Zlituj się i nie pisz już o przepaści bo jeszcze ktoś wpadnie ... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Zlituj się i nie pisz już o przepaści bo jeszcze ktoś wpadnie ... Dla mnie to przepaść i koniec blank avida to tępa dzida przy elicie przy extreme to materiał na kij do przesuwania firanek. Cały czas mówiąc o jednym parametrze jakim jest czucie pracy przynęty. Tak dla jasności Takie moje zdanie wypraktykowane organoleptyczne. Co do wersji fabrycznej vs custom to zgadzam się w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Nie demonizujcie tak tej Elity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Nie demonizujcie tak tej Elity ja jej nie demonizuje....wszystkie sprzedałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Ktoś może miał styczność z xtreme 610MLXF i 70MLF? Szukam coś wpasowac między 70MHF a 70LF. Musi ogarniać główki 5-7g + Easy Shiner 4".Xtreme LF za słaby a na MHF trochę głucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) Panowie który stc będzie dobry do połowu sandaczy na Bugu z pontonu, guma, wobler przyłowem może być sum. Długość do 213 cm a cw tak do ok 50 gr. Podpięty będzie do kija pen slamer 260 lub 360. Jedno częściowy lub dwu. Poproszę o porady ponieważ nie mam pojęcia o stc. Osobiście myślę o kiju 17-20 lb.A może inne propozycje. Kasy mogę wydać do 1000 bynajmniej tak założyłem. Poproszę o porady. Edytowane 17 Października 2015 przez BOSMAN 76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Ktoś może miał styczność z xtreme 610MLXF i 70MLF? Szukam coś wpasowac między 70MHF a 70LF. Musi ogarniać główki 5-7g + Easy Shiner 4".Xtreme LF za słaby a na MHF trochę głucho.Niestety nie miałem jeszcze 70MLF chociaż powoli się do niego przymierzam ale 610MLXF to mój nr 1. Do główek 5-7 to nie najlepszy wybór. To raczej dolne granice tego kija a powinno być optimum. Znając charakterystykę tych wędek ja bym bez pudla kupił 610MXF czyli 3,5 do 10 gr. Jestem przekonany ze do Twojego łowienia to będzie strzał w dychę . Bedzie dzwonił jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdansb Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Szukam od pewnego czasu jakie są różnice w blankach extreme a elite poza kolorem oczywiście .Może ktoś wyjaśni czym one się różnią.Mam zamiar nabyć blank 5s76mlxf2 tylko G czy B , ma z tego być sandacz na lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Weź B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) Weź B.Kamil a czemu B a nie G? Własnie mam zlecać produkcje kija na tym blanku?Ja mam zamiar robić na B Edytowane 17 Października 2015 przez Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Wez B i G.Zbuduj obaSprawdzZostaw sobie ten co bardziej pasuje.Drugi sprzedasz. Po co jakies zgnile kompromisy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 B jest wyżej w alfabecie A tak na poważnie. W Park Falls z Elity robią kije krótkie, okoniowe, sandaczowe, szczupakowe a z długich czyli od 8 do chyba 9' robią kije S&S. Xtreme to wyspecjalizowane kije do łowienia z łodzi technikami do animacji przynęty. Czyli uniwersalna Elite lub wyspecjalizowane xtremy. Zaraz mnie pojadą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdansb Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Czyli guma ,sandacz B. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdansb Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Wez B i G.Zbuduj obaSprawdzZostaw sobie ten co bardziej pasuje.Drugi sprzedasz. Po co jakies zgnile kompromisy ? Bardzo bym tak chciał ale żonka może obczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) Proponuję zacząć łowić ryby to lepsze niż myślenie o kolorze blanku A swoją drogą jest jakiś "patyk" co wyczuje sandacza z 15 km i przekaże mi info na blank poprzez 140 splotową plecionkę? Edytowane 17 Października 2015 przez spinspektor.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afro555 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Słyszałem kiedyś że to wędkarz łowi... a nie sprzęt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Bajerasy pomagają - to prawda, ale co z tego, jak w wielu przypadkach występuje poważny defekt zwany potocznie - "kupa sprzętu - brak talentu" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) W kosmos też można lecieć awionetką. Czym łowisz sandacze? Pytanie do afro555. Edytowane 17 Października 2015 przez Kamil_Be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Nie lowie sandaczy, a uzywam wedek StC, czy to znaczy, ze cos robie zle ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afro555 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 W kosmos też można lecieć awionetką. Czym łowisz sandacze? Pytanie do afro555.St.croix Avid AVS96MF2 zaspokaja moje potrzeby:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Bardzo bym tak chciał ale żonka może obczaić. Skoro zostawisz tylko jeden, nie powinna mieć .................... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Nie lowie sandaczy, a uzywam wedek StC, czy to znaczy, ze cos robie zle ? Pewnie, że źle! Stc są tylko do sandaczy, batsony do szczupaków a jaxony na okonia i jazgarza 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 St.croix Avid AVS96MF2 zaspokaja moje potrzeby:)Połam go i łów sandacze bolonką, skoro to wędkarz łowi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 jaka jest różnica pomiędzy elita a extremem oprócz koloru? Dopiero Extereme przy połowie sandaczy powoduje ze zacinam ryby i sam nie wiem czemu zacielem...U mnie ten kij powoduje ze łowie ryby intuicyjnie, jest bardzo,bardzo czuły,szybszy od identycznych elit. Szybciej tłumi drgania....normalne sandaczowe pstryki to eksplozja Używając zawodniczej terminologi elita to kij rekreacyjny, extreme zawodniczy. Zaznaczam ze porównywałem elity z extremami pod katem połowu na miękkie przynęty, w długościach od 6,6 do 7 stop i c.w. górne do 7,18 i 21 gr. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi