DelTor0 Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Z kogutem waga super ciężka :lol: To musiala byz zacieta walka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cola Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Kamilu,na jakiej podstawie twierdzisz, że Żbik nie wysyła reklamowanych na gwarancji wędek do USA? W takim razie może wiesz jak załatwiana jest naprawa na zasadach gwarancji wędki, którą się kupi u Żbika lub w sklepie w Polsce?Wiadomo wszak, ze wszystkie pochodzą od głównego dystrybutora, od Żbika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Gdyby komuś wyjątkowo nie pasowała rękojeść lxs to chętnie przytulę fabrycznie spieprzone kijki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Kamilu,na jakiej podstawie twierdzisz, że Żbik nie wysyła reklamowanych na gwarancji wędek do USA? W takim razie może wiesz jak załatwiana jest naprawa na zasadach gwarancji wędki, którą się kupi u Żbika lub w sklepie w Polsce?Wiadomo wszak, ze wszystkie pochodzą od głównego dystrybutora, od Żbika?Nie wszystkie. Nie wiem skąd takie "wiadomo wszak" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Czy ktoś realizował naprawę gwarancyjna z pominięciem polskiego dystrybutora? Wielokrotnie robiłem tak w przypadku muchowych wędek Sage, gdzie ominiecie dystrybutora przyspieszało proces i było znacznie tańsze Ja tak robiłem, nawet 3 razy.Rekord: złamany drugi element Z Axis: nowa część + szczytówka, które de facto nie była uszkodzona, były u mnie po bodajże 3 tygodniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Czy St C oferuje jakaś fajną "kleniówkę"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Czy St C oferuje jakaś fajną "kleniówkę"? Pare osob na forum lowi klenie na elitke 8'6" 12lb. Podpytaj sie @Patu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Pare osob na forum lowi klenie na elitke 8'6" 12lb. Podpytaj sie @Patu Wg. mnie ta Elitka jest raczej na większe klenie w dużych rzekach (Wsła Odra). To dość mocny kij w tej klasie, aczkolwiek na baryłki typu Bonito kleń 3,5 cm spokojnie można połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Ja tak robiłem, nawet 3 razy.Rekord: złamany drugi element Z Axis: nowa część + szczytówka, które de facto nie była uszkodzona, były u mnie po bodajże 3 tygodniach.Ale ja pytałem o STC z Sage problemow nie ma. Ciekawy jestem czy podobnie jest z STC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Czy St C oferuje jakaś fajną "kleniówkę"? St. Croix Wild River / WS86MF2 Ideał pod kleniucha Może jeszcze gdzieś trafisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Co takie same króciaki? Jak z brzegu i na dużą rzekę, to może AVS96MLF2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 a czemu ML? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 M to używam na szczupaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Rymacki Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) No to tutaj macie chłopaki ewenement z dzisiaj; kij STC LES86HF2, slider Salmo 12 cm i japonka, która się zapięła z ataku za pysk: miał być szczupak, była japonka, jak tu nie chwalić naszych STC Edytowane 30 Października 2015 przez Michał Rymacki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 a czemu ML?Kijek miał być na klenie, a więc rozumiem że do łowienia na generalnie niewielkie przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 a czemu ML?W STC nic nie jest proste....przy Extremach 610MLXF to kij do 14 gr 610MXF to kij do 10 gr a można by myśleć po opisie ze będzie mocniejszy Wiec to L to bardziej Large niż Light Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Kijek miał być na klenie, a więc rozumiem że do łowienia na generalnie niewielkie przynęty No raczej celowałbym w L a nie ML.ML nie będzie sie zbyt słabo ładował lekkimi wabikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Mam AVS90MLF2 i nie ma problemu z łowieniem niewielkimi wabikami. Ten dłuższy ładuje się jeszcze głębiej. A i zacny przyłów, lub lekką boleniówkę obsłuży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 OK, już wiem w czym rzecz w moim przypadku, mam ES86MF2.Pokićkała mi się gramatura.W takim razie na celownik idzie: ES90MLF2, gdyby ktoś miał za pół darmo na zbyciu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Podstawowe pytania...jak (z wody czy brzegu), gdzie (spokojniejsza woda wachlarzem czy łowienie pod prąd hurtowego napływu), i czym(służącymi cukierkami czy DR 4-5cm). Te dwa sposoby trudno pogodzić jednym kijem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 A jak ma być luśnia tylko pod klenie i jaziki, to może coś z serii Panfish ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 (edytowane) Pare osob na forum lowi klenie na elitke 8'6" 12lb.Tak w skrócie to raczej na większe klenie , z większej rzeki i na większe przynęty.Typowo na klenia nie polecam , zaznaczam, że to moja opinia. Edytowane 31 Października 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 W STC nic nie jest proste....przy Extremach 610MLXF to kij do 14 gr 610MXF to kij do 10 gr a można by myśleć po opisie ze będzie mocniejszy Wiec to L to bardziej Large niż Light [/quote Mxf to shaky head. Sugeruję opierać się na mocy blanku oraz średnicach topu i dolnika. Z reguły mówi to więcej niż jakieś od-do... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Kurczę, mam ten kij i nie widziałbym go pod klenie. Chyba, że naciągając chcąc mieć mniej pozycji bardziej uniwersalnych.Dla mnie to bardziej patyk pod gumy z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 panowie a używa ktoś Legend Inshore 76mlf???230cm do 14gram,widze ze jest to kij z wersji ,,saltwater''i zastanawiam się czy będzie dobry pod pstrąga lub szczupaka takiego 60-80cm(Polskiego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi