Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Kamilu,

na jakiej podstawie twierdzisz, że Żbik nie wysyła reklamowanych na gwarancji wędek do USA?

W takim razie może wiesz jak załatwiana jest naprawa na zasadach gwarancji wędki, którą się kupi u Żbika lub w sklepie w Polsce?

Wiadomo wszak, ze wszystkie pochodzą od głównego dystrybutora, od Żbika?

Kamilu,

na jakiej podstawie twierdzisz, że Żbik nie wysyła reklamowanych na gwarancji wędek do USA?

W takim razie może wiesz jak załatwiana jest naprawa na zasadach gwarancji wędki, którą się kupi u Żbika lub w sklepie w Polsce?

Wiadomo wszak, ze wszystkie pochodzą od głównego dystrybutora, od Żbika?

Nie wszystkie.

Nie wiem skąd takie "wiadomo wszak"

Czy ktoś realizował naprawę gwarancyjna z pominięciem polskiego dystrybutora? Wielokrotnie robiłem tak w przypadku muchowych wędek Sage, gdzie ominiecie dystrybutora przyspieszało proces i było znacznie tańsze  :D

Ja tak robiłem, nawet 3 razy.

Rekord: złamany drugi element Z Axis: nowa część + szczytówka, które de facto nie była uszkodzona, były u mnie po bodajże 3 tygodniach.

Pare osob na forum lowi klenie na elitke 8'6" 12lb. Podpytaj sie @Patu

Wg. mnie ta Elitka jest raczej na większe klenie w dużych rzekach (Wsła Odra). To dość mocny kij w tej klasie, aczkolwiek na baryłki typu Bonito kleń 3,5 cm spokojnie można połowić. :)

Ja tak robiłem, nawet 3 razy.

Rekord: złamany drugi element Z Axis: nowa część + szczytówka, które de facto nie była uszkodzona, były u mnie po bodajże 3 tygodniach.

Ale ja pytałem o STC z Sage problemow nie ma. Ciekawy jestem czy podobnie jest z STC

No to tutaj macie chłopaki ewenement z dzisiaj; kij STC LES86HF2, slider Salmo 12 cm i japonka, która się zapięła z ataku za pysk:

miał być szczupak, była japonka, jak tu nie chwalić naszych STC :)

Edytowane przez Michał Rymacki

Pare osob na forum lowi klenie na elitke 8'6" 12lb.

Tak w skrócie to raczej na większe klenie , z większej rzeki i na większe przynęty.Typowo na klenia nie polecam , zaznaczam, że to moja opinia. Edytowane przez Szymon82

W STC nic nie jest proste....przy Extremach 610MLXF to kij do 14 gr 610MXF to kij do 10 gr :D a można by myśleć po opisie ze będzie mocniejszy :lol:

Wiec to L to bardziej Large niż Light :D[/quote

Mxf to shaky head. Sugeruję opierać się na mocy blanku oraz średnicach topu i dolnika. Z reguły mówi to więcej niż jakieś od-do...