Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

do max 2.2m to pierwszy taki delikatniejszy zestaw. A Stella prawdopodobnie millenium 2500ss (jak wszystko pójdzie dobrze z końcem roku u mnie zawita )a jak nie to jakąś z rocznika 2010 ale na pewno 2500 lub 3000 s

Edytowane przez Frogerset

do max 2.2m to pierwszy taki delikatniejszy zestaw. A Stella prawdopodobnie millenium 2500ss (jak wszystko pójdzie dobrze z końcem roku u mnie zawita )a jak nie to jakąś z rocznika 2010 ale na pewno 2500 lub 3000 s

Marcin w moim poście było sporo "szydery" ale chyba nie złapałeś. Napisz gdzie te okonie,lodka,brzeg,głębokość, wielkość przynęt, ciężar itp.

• Like 1

Taaaaaakie długie te "baty" potrzebujesz? ;)

Nie wiem czy długie :), dla mnie wygodne, lubię czuć pracę przynęt i kija w łokciu; ale przyznam od razu, mam tzw. kowalskie rączki i potrzebuję konkretnych bodźców, a nie jakiegoś "pitulenia". Drugą sprawą są finanse; ja się sprężę i uzbieram na taki kijek, ale potrafię zrozumieć ludzi z niższym budżetem, dla których te kije są poza zasięgiem - z takich się nie nabijam, tylko im życzę z całego serca, aby zarabiali na takie wedki w ciągu tygodnia, a nawet dnia :). Ocenę tych kijów oraz ich polecenie podtrzymuję.

Pozdrawiam

Michał

• Like 1

Z nowych? to Tournament Bass ewentualnie Avidy.

Jeśli faktycznie bliżej 30gr + guma to raczej TBS71MHF 11-21gr. Nie miałem z nim kontaktu ale TBS68MXF mógłby nie dać rady.

Poczekaj aż ktoś, kto je trzymał w łapkach powie więcej :) 

Mam pytanie do użytkowników les mhf 90 . Czy będzie komfortowo obsługiwał 10 - 20 gr. ołowiu plus guma 4 przeznaczenie sandacz z brzegu ( tylko wody stojące)do 80 cm z częstym przyłowem sporych szczupakow.

Proponuję rozważyć les mf 90 (7-21g). Ja nabyłem ostatnio z nowej serii ES96MHF2 , jest to dość sztywny kijek,bardzo szybki,30g główka plus guma nie robi na nim większego wrażenia.  Używał go będę przede wszystkim na rzece,gdzie przyłów w postaci ładnego wąsatego może się trafić,więc zapas mocy mi się przyda. Osobiście na wodę stojącą wybrał bym   "mf " dla lepszego komfortu.

Witam.

Mam pytanie do użytkowników wędzisk St. Croix. Byłem oglądać wędzisko PS76MLF2. Jest w stanie idealnym po za 1 małym niedociągnięciem. Mianowicie ma polakierowane łączenie, część "męską". Na samym końcu odpadł ok. 1 mm lakieru, taka jak by kropeczka na krawędzi. Moje dotychczasowe wędziska nie miały lakieru na spigocie. To normalne, że lakier odpada?

Pozdrawiam.

Witam.

Mam pytanie do użytkowników wędzisk St. Croix. Byłem oglądać wędzisko PS76MLF2. Jest w stanie idealnym po za 1 małym niedociągnięciem. Mianowicie ma polakierowane łączenie, część "męską". Na samym końcu odpadł ok. 1 mm lakieru, taka jak by kropeczka na krawędzi. Moje dotychczasowe wędziska nie miały lakieru na spigocie. To normalne, że lakier odpada?

Pozdrawiam.

A ta wedka nie ma przypadkiem zlacza put over?