dino9 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Dobrze,że mój 3-letni fabryczny avs96mlf o tych wszystkich klikających przelotkach i nadlewkach lakieru nie wie i łowi ryby dalej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszka03 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Witam kolegów. AVS66ULF2(c.w 0.9-5.4 g ) Panowie czy ktoś miał styczność z tym kijaszkiem?? może być tez krótszy (183 cm ).Może ktoś przybliży mi troszkę wiadomości ,chodzi mi głównie o realne c.w (czy tak jak to z avidami bywa ,obsłuży 15 gram ).Wasze odczucia ,sugestie itp???.Przymierzam się do zakupu ,wędka głównie pod rzekę w poszukiwaniu okoni (głębokie miejsca ).Czy boi się przyłowu i takie tam , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil615 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Koledzy wprowadziłem Was w błąd. Dopiero teraz dokładnie oglądnąłem wędzisko. To nie jest ubytek lakieru, lecz lekka nadlewka grafitu. Mogło to także powstać przy szlifowaniu. Spróbować to jakoś zdrapać czy może zostać? Zdjęcie: http://zapodaj.net/b46bf39d58d58.jpg.html Sprawę z grafitem załatwiłem. Niestety pazurki pozdzierane . Ale wędeczka 5/5. Mam do Was koledzy pytanie, mianowice smarujecie czyms nasady wędzisk? Słyszałem, że najlepiej świeczką - ale jaką, zwykłą? Wy jakich sposobów używacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Sprawę z grafitem załatwiłem. Niestety pazurki pozdzierane . Ale wędeczka 5/5. Mam do Was koledzy pytanie, mianowice smarujecie czyms nasady wędzisk? Słyszałem, że najlepiej świeczką - ale jaką, zwykłą? Wy jakich sposobów używacie?Kup w wędkarskim smar grafitowy,dedykowany właśnie dosmarowania złącz.Cena niska,sprawdza się znakomicie .W przypadku świeczki może być różnie (niektóre rodzaje parafin,a raczej "uszlachetniacze" dodawaneprzez producentów,mogą skutecznie i w sposób nieprzewidywalny "zaimpregnować" każde złącze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Witam kolegów. AVS66ULF2(c.w 0.9-5.4 g ) Panowie czy ktoś miał styczność z tym kijaszkiem?? może być tez krótszy (183 cm ).Może ktoś przybliży mi troszkę wiadomości ,chodzi mi głównie o realne c.w (czy tak jak to z avidami bywa ,obsłuży 15 gram ).Wasze odczucia ,sugestie itp???.Przymierzam się do zakupu ,wędka głównie pod rzekę w poszukiwaniu okoni (głębokie miejsca ).Czy boi się przyłowu i takie tam ,I ja proszę o opinię na temat tej wędki/blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Witam Legend Elite i Extreme 4-12g 6-10lb, od ilu startuje i jak z wyczuwlnoscia pstrykniec mnieszych okoni jak i zaciecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemfish Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Wędkuję na te modele. Oba to siedmiostopowe jednoskłady. Kije są bardzo czułe, z zacinaniem nie ma najmniejszego problemu. Od dołu są dobrze opisane, góra niedoszacowana. W moim odczuciu bardziej pasują do sandacza na lekko niż okonia. Szukając kija na okonia zszedłbym oczko niżej. Kije, o których piszesz bez problemu radzą sobie z naprawdę sporymi sandaczami, a przy odrobinie cierpliwości i sumek nie jest im straszny. Piszę naturalnie o łowieniu jeziorowym, bez konieczności zatrzymywania ryby "na siłę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Czyli pod okonia lepiej 2-7g 4-8lb, ile te sa niedoszacowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Mam Xtreme 70LF startuje od 3g +3" a kończy komfortowo 5g+ 3" Easy Shiner,czyli łącznie 7g i tu juz jest max komfortu w podbiciu.Według mnie górny zakres jest bardzo dobrze opisany. Oczywiście można więcej ale w moim odczuciu te 5g i waska guma 3" lowi się najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Czyli odpowiedni dlamnie jednak będzie ten o oczko wyżej,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
groch777 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 WitamBardzo mi się podoba "mojo bass" i myślę nad połowem okoni z opadu i na dropa +spinmady.Ale jak narazie na "sucho"...Ktoś łowi, łowił?Ja głównie z łodzi, Odra i jezioro Dąbie.Proszę o opinie. Każda dla mnie cenna. Pozdrawiam wszystkich!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 MJS610MLXF 10lb 3-14 Ale lepszy będzie delikatniejszy Avid AVS63MLXF 8lb 2-11gr lub Eycon ECS63MLXF o identycznych parametrach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
groch777 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Owszem jest.Ale to jak "groch z kapustą"O wszystkim naraz pisza wszyscy...???? strzępki wiadomości rozrzucone.A ja pytam konkretnie o ten kij. Dzięki @minecjusz! A opinia użytkownika by się przydała?Ktoś posiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Jakby co, to mogę wieczorem wkleić fotki ugięcia kijka 8lb , bo mam wędkę na blanku Avida 3S63MLXF, co prawda uzbrojony pod casta, ale może ugięcie rozjaśni nieco moc tego kija.... zresztą nazwa blanku - Drop Shot Special sugeruje zastosowanie Okonie nie spadają - nawet te małe, a moc pozwala na wyciągnięcie niezłego przyłowu, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
groch777 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Obiecane fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Jakby co, to mogę wieczorem wkleić fotki ugięcia kijka 8lb , bo mam wędkę na blanku Avida 3S63MLXF, co prawda uzbrojony pod casta, ale może ugięcie rozjaśni nieco moc tego kija.... zresztą nazwa blanku - Drop Shot Special sugeruje zastosowanie A gdzie to znalazłeś, że to jest "Drop Shot Special"?Ja znalazłem że to jest "Bass / Walleye". Edyta: szukałem w katalogu 2016Edyta 2: jak jest z zakresem obsługiwanych przynęt, nie doszacowany górą? Edytowane 27 Grudnia 2015 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Nie pamiętam dokładnie, ale gdzieś widziałem taki opis jak szukałem info o tym blanku...może w starym katalogu... PS: Znalazłem taki opis blanku na sąsiednim forum...bo ktoś o niego pytał jakieś 5lat temu.....więc pewnie wtedy w katalogach były opisane techniki do jakich jest dedykowany dany patyk - tak jak teraz jest z serią Legend tournament. Edytowane 27 Grudnia 2015 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
groch777 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Dzięki!Ale jakimi przynetami się łowi komfortowo?Jak możesz to w gramach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Owszem jest.Ale to jak "groch z kapustą"O wszystkim naraz pisza wszyscy... strzępki wiadomości rozrzucone. Zadzwoń do Corona Fishing ja po konsulatacjach zamówiełem 3 kije i wszystkie trafione w 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Koledzy takie pytanie mam zamiar kupić jakiegoś avida do jiggowania, z brzegu, miejsce połowu zbiornik zaporowy głębokość do 2m., zakres przynęt jaki by mi odpowiadał to od 7g+3" do 15g+3", jakieś sugestie? Bo już się gubię... I czy takie kijki dl 2-2,30 dadzą radę z brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilio Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Ja łowię na Wisełce avidem 2,13 w jednym kawałku do 21g(AVS70MHF) i nie wyobrażam sobie łowić dłuższym kijkiem, ale to już jak kto woli są tacy co jiggują 3 metrowymi kijkami... Przynęty z jakimi wedlug mnie dobrze współpracuje to tak 3/4 cale plus główka 12-25 g ale zdarza mi się łowić też ciężej czy lżej. Wszystko zależy od Twoich preferencji. Na Twoim miejscu wziąłbym oczko delikatniejszego czyli AVS70MF Edytowane 29 Grudnia 2015 przez Kamus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Sam kiedyś jigowalem 3m ale to nie wypal, teraz mam 270 i 285 ale to nie st croix i przydało by się coś lepszej klasy :-) a ten AVS76MLXF2 będzie za lekki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilio Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Obsłużyć, obsłuży na pewno tę gramaturę... Ale nie wiem czy z tą górną granicą będzie już tak komfortowo. Popatrz sobie też na Avidy X. Osobiście nigdy ich nawet nie widziałem ale wyglądają bardzo ciekawie i sam bym pewnie się teraz skusił na takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 (edytowane) a ten AVS76MLXF2 będzie za lekki? Łowię tym kijem i jest zajebi*ty, ale do gramatur które podałeś, czyli 15g+3" to chyba trochę zbyt delikatny.Ja łowię nim max 10g + 3" i to w ostateczności. Lepiej 8g + 2,5" Kiedyś łowiłem PS76MLF2 i moim zdaniem do twoich zastosowań byłby lepszy i tańszy od avida Edytowane 31 Grudnia 2015 przez spinspektor.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi