Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

W odpowiedzi do Roost'a

Ja kupując avida AVS90MF2 liczyłem na jego wielozadaniowość i na razie się nie zawiodłem. Wiadomo nie jest to kij dedykowany pod sandacza, ale przy długosci 2.75 jest to najlepszy długi kij do opadu jaki miałem. Jest wystarczajaco czuły i ogarnia wszystkie przynęty u mnie do 30g. Jeżeli bedziesz łowił z brzegu to długość kija jaką założyłeś może być za mała, chyba ,że łowisz w mieście na bulwarach.

Witam

Czy ktoś z szanownych użytkowników łowił lub ma jakiś doświadczenia z tym kijem STC-TIP-LES96MHF2? Szukam czegoś pod trotkę rzeczną do rzucania woblerami. Czy te kije serii tip są tak samo opisame cw jak np avid do 28g? W złotym karasiu ten kij jest obecnie po 470 zł.

Edytowane przez Pawgas
  • Like 2

• 2 tygodnie później...

Witam was i chciałbym prosić o opisanie tego modelu blanku 5S76MLXF-G jest to extrime w dlugosci 7,6 a cw 1/8 do 3/8oz chciałbym się dowiedzieć jaka gramature glowek najlżejszych będzie na nim dobrze czuć w opadzie przy 3' gumie i do jakiej gurnej gramatury przy tym rozmiarze gumy będę w stanie nim komfortowo wędkowac. Zainteresowanym dziękuję za pomoc i liczę na odpowiedz osób posiadających wędkę na tym blanku a nie magów czytających z tabelki.Pozdrawiam

Edytowane przez Zandi21

Pytanie dot. St. Croix PS76MLF2 jaki ma realny cw ? Czy da radę na sandacza na lekko ?

Wg mnie to absolutnie nie jest kij sandaczowy, jesli mowa o podbiciu gumy z dna. Jest za miękki, zbytnio pracujący środkiem i ma za słaby dolnik. To wg mnie uniwersalny kij pod bolenia, jazia i klenia, pod szczupaka na lekko, jako kij pstrągowy ale nie sandaczowy.

Edytowane przez Żbiku

Wg mnie to absolutnie nie jest kij sandaczowy, jesli mowa o podbiciu gumy z dna. Jest za miękki, zbytnio pracujący środkiem i ma za słaby dolnik. To wg mnie uniwersalny kij pod bolenia, jazia i klenia, pod szczupaka na lekko, jako kij pstrągowy ale nie sandaczowy.

Kuba, przecież on jest opisywany jako typowo pstrągowy kij... :rolleyes:

ja bym go nie użył na bolenia (za krótki, za słaby), na jazia i klenia raczej też (za mało finezyjny), od biedy na szczupaka na lekko z łódki

St. Croix podwyzszylo upust na Elitki (model 2015). Jest w tej chwili 40% przeceny na zeszloroczne St. Croix Legend Elite.

http://stcroixrods.com/shop/freshwater/

Mam pytanie do kolegów bardziej doświadczonych,który Avid cast do jerkówax 12.Dziękuję za pomoc????

Witam

Chciałbym was poprosić o opinie o wędce St.Croix WRS86MF2, jest to nowa seria tych wędek,podobno całkowicie inna od starej serii,ja mam min. WS96MLF2 i bardzo lubię wędki o takiej właśnie ciepłej akcji,potrzebuje właśnie ten krótszy model na mniejsze rzeki,ale mam obawy,bo spotkałem się z opiniami,że te nowe modele są dużo sztywniejsze.Poszukiwałem tej starej serii w sklepach,ale nie jest już dostępna,więc jestem skazany na kupno tej nowej serii.

Za wszelkie opinie z góry dziękuję  :)

Witam was i chciałbym prosić o opisanie tego modelu blanku 5S76MLXF-G jest to extrime w dlugosci 7,6 a cw 1/8 do 3/8oz chciałbym się dowiedzieć jaka gramature glowek najlżejszych będzie na nim dobrze czuć w opadzie przy 3' gumie i do jakiej gurnej gramatury przy tym rozmiarze gumy będę w stanie nim komfortowo wędkowac. Zainteresowanym dziękuję za pomoc i liczę na odpowiedz osób posiadających wędkę na tym blanku a nie magów czytających z tabelki.Pozdrawiam

Kolego z literka G to jest Elitka . Extrime to bedzie-B to oznaczenia koloru blanku

Witam

Chciałbym was poprosić o opinie o wędce St.Croix WRS86MF2, jest to nowa seria tych wędek,podobno całkowicie inna od starej serii,ja mam min. WS96MLF2 i bardzo lubię wędki o takiej właśnie ciepłej akcji,potrzebuje właśnie ten krótszy model na mniejsze rzeki,ale mam obawy,bo spotkałem się z opiniami,że te nowe modele są dużo sztywniejsze.Poszukiwałem tej starej serii w sklepach,ale nie jest już dostępna,więc jestem skazany na kupno tej nowej serii.

Za wszelkie opinie z góry dziękuję :)

Mam WRS86MF2 jaki WS86MF2. Pytaj o co zechcesz :)

• Like 1

Hmmm....

dostałem LES90LF2, wszystko niby OK, kijek jak miał być ale...

Po zamontowaniu kołowrotka okazało się, że uchwyt nie jest w jednej linii z przelotkami dolnika.

No i czar prysnął :-(

A miało być tak pięknie.

Zdarzało Wam się tak?

Hmmm....

dostałem LES90LF2, wszystko niby OK, kijek jak miał być ale...

Po zamontowaniu kołowrotka okazało się, że uchwyt nie jest w jednej linii z przelotkami dolnika.

No i czar prysnął :-(

A miało być tak pięknie.

Zdarzało Wam się tak?

Dlaczego go nie reklamujesz?