zander78 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 W odpowiedzi na pytanie na Privat moja lżejsza elitka to Les76MLFX2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander78 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Koledzy mam prośbe czy któryś z Was ogladał nowe elite z przelotkami Fuji torzitte?Jakie macie spostrzezenia czy jest ogromna różnica,czy kij zrobił sie jeszcze szybszy?dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Według mnie jest ogromna różnica. Całkiem inny kij, szczególnie, że same blanki też się zmieniły. Cofnij się o kilka stron. Wrzuciłem fotki i krótkie, subiektywne przedstawienie trzech modeli. LES70MF, ES70MF i LXS70MF. Nowa elita i extreme są już bardzo podobne do siebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorman Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Panowie jako że jest wyprzedaż na stronie st.croix na wędki z 2015 http://stcroixrods.com/shop/rods/ pomyślałem że chętnie coś sobie kupię, jednak po przejściu do danych i sposobu wysyłki do wyboru mamy tylko USA oraz Kanadę czy jest mimo to jakaś możliwość ściągnięcia takiej wędki do Polski? Jeśli tak to jak to zrobić i jakie mogą być tego koszta... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Wiecie co.. zobaczyłem katalog st croix na 2016 i.. chciałem zapytać tu na forum o różnice pomiędzy legend elite a extreme, bo skoro elitki już też są bogatsze o TET to w tabelkach różnią się tylko kolorem od extremów.....Przymierzam się do blanku 5S70MLF-B(extreme) ale na tą chwilę wolę żeby to było 6'3"-6'6" więc chciałem ciąć blank.. Ale.. zapytałem u źródła o cięcie i różnice w seriach, taka otrzymałem odpowiedź:Bartosz, Cutting the blank won’t immediately void the warranty. But, if you damage the blank in the process of cutting it, making it un-usable, that would void the warranty. The 2016 Legend Elite blanks will have the Taper Enhancement Technology (TET), just like the Legend Xtreme blanks. There really isn’t a difference between those blanks. They use the same graphite, and have all the same technology built into them. They’re just a different color. When we build them up as rods, we are using different components (guides and handles). The 5S70MLF-B is rated 1/8 – 3/8 ounce lures. That’s primarily the minimum-maximum weight when you’re casting it out. If you’re going to be strictly vertical jigging, and use a little heavier weight than that, the blank will still work, since you’re not casting that extra weight, and not putting the added stress on the tip area of the blank. If you don’t mind the Forest Green color of the Legend Elite blank, we do have 6 foot MLF and 6 foot, 6 inch MLF blanks in that series, so you wouldn’t have to cut it at all. We should have them available by January. Sincerely, Dan W skrócie, tłumacząc na nasze, legend elite od extreme różni się tylko kolorem.. bo że seryjne uzbrojone są inaczej to każdy widzi.W tej sytuacji cięcie sobie chyba daruję. Ja jestem lekko zdziwiony.. . Nowa elita i extreme są już bardzo podobne do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Jak dostałem nowa elitkę - do 14 g, długość ok. 2,08 m, w jednym kawałku, jeszcze w grudniu 2015, to też miałem wrażenie, że blank jest taki jak w extremce, bo miałem taką do 18 g w jednym kawałku ok. 2,05 m, ale rękojeść w elitce jak dla mnie o niebo lepsza, bo korkowa, a nie jakiś plastik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 ?? Blank a odbiór całości gotowego wędziska to chyba co innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy74 Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Panowie jako że jest wyprzedaż na stronie st.croix na wędki z 2015 http://stcroixrods.com/shop/rods/ pomyślałem że chętnie coś sobie kupię, jednak po przejściu do danych i sposobu wysyłki do wyboru mamy tylko USA oraz Kanadę czy jest mimo to jakaś możliwość ściągnięcia takiej wędki do Polski? Jeśli tak to jak to zrobić i jakie mogą być tego koszta... Pozdrawiam Na innym forum czytałem, że do takich wysyłek można skorzystać z usług firmy http://www.polamerusa.com/Załatwiają też wszystkie formalności z "ewentualnymi" opłatami skarbowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Pytanie jaki st.ctoix będzie universal pod szczupak z łodzi gumy 4-6 cali z główką 50 gr. max Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 To uniwersal czy jednak dosc wyspecjalizowane wedzisko przeznaczone do lowienia szczupakow na dosc duze i ciezko zbrojone gumy? Tak czy siak - dlugosc wedle preferencji, seria wedle portfela, moc H ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 dokładnie jak wyżej pisze kolega czyli 14-56gram skoro uniwersał ma obsłużyć 50gram+guma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 W temacie Extreme.W pracowni na torzitach i wybranym dolniku macie kije w tej cenie co fabryczne.Nowe elitki są ponoć na torzitach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Elitki 2015 - SIC w stalowych ramkachElitki 2016 - Torzite (SIC w tytanowych ramkach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Elitki 2015 - SIC w stalowych ramkachElitki 2016 - Torzite (SIC w tytanowych ramkach) SIC to nie Torzite Torzite to Torzite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azhek Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) Elitka 2016 ma Torzite. Mam taką więc mogę potwierdzić. Fajna jest ???? Edytowane 19 Lutego 2016 przez azhek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr210771 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Witam wszystkich prosił bym o opinie o tym konkretnym modelu St.Croix Legend Elite ES90MHF2 2,75cm chodzi mi o czułość ,ugięcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X.rut Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Witam wszystkich prosił bym o opinie o tym konkretnym modelu St.Croix Legend Elite ES90MHF2 2,75cm chodzi mi o czułość ,ugięcie .Możesz mieć problem z zebraniem opinii o tej wędce. Nowy model, sezon na sandacza i szczupaka za kilka miesięcy to możesz poczekać trochę na wiarygodne opinie i testy z warunków bojowych;) Miałem Avs90mhf2 i sprzedałem ten kij - zdarzały mi sie spady szczupaków. Gdy przesiadłem sie z okumy inspira jig na ta wędkę to odruchowo zacinalem każda niewielka zawadę - wydawała mi sie byc braniem ryby. Różnica w czułości była aż tak znaczna. Kolejnym krokiem było kupno les66lf - tutaj podobnie zacinalem resztki roślinności wodnej. Ogromny przeskok z Avida na Elitkę. Ponac nowe Elitki są jeszcze lepsze... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Czy ktoś ma łowił na St Croix Premier PS70HF2, opisany 14-42 g; pytam bo szukam czegoś do trochę cięższych gum, np kopyto L-4 i główka 10-20 g, ale też do lżejszych jerków, do 50 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 CzescPoszukuje info o MIS70MF. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopar Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 jak już st.croix to tylko wersja elite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 I tylko prawie 3 razy droższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) Co sądzicie o tym ST.CROIX Legend Elite LEC66MHFMa ktoś i podzieli się spostrzeżeniami Edytowane 27 Lutego 2016 przez przemyslaw_pajak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 jak już st.croix to tylko wersja elite Pewnie, że tak. Ale niestety w tym modelu nie ma długości 10,6, więc "muszę zadowolić" się tylko Avidem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Pewnie, że tak. Ale niestety w tym modelu nie ma długości 10,6, więc "muszę zadowolić" się tylko Avidem.a potrzebujesz aż tak długą wersję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 a potrzebujesz aż tak długą wersję?Potrzebuję i używam takiej długiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi