Marcy- Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) Wybacz, że nie opiszę Ci wrażeń z użytkowania tylko ze sklepu ale zawsze coś Jest to kij bardziej szczytowy niż np Trout Series. Jednak ani Trout ani Panfish to nie są szybkie (a tym bardziej bardzo szybkie) kije jakie znamy w naszych realiach (wklejka okoniowa czy szpada sandaczowa). Z macanek wyszło nam (porównywaliśmy z kumplami), że Panfish 69 jest szybszym kijkiem jak 70. Realne cw? Ciekawy temat. Mieliśmy obok ulxa240 (piankowy z 1 serii, do 9gr) i był przy Panfishu prawie jak kij na wzdręgi. Spodziewana jest dostawa Panfisha i Trouta. Postaram się cyknąć jakieś fotki ugięcia. Powyższa wypowiedź nie zmienia faktu, że to naprawdę fajne kijki. A na Trouty kumple poprzechodzili z różnych, nie najniższych Phenixów. Looknij sobie tutaj: jest kilka ujecie gdzie jest pokazane jak kije się gnie Edytowane 19 Maja 2016 przez Marcyś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Jesli ktos chetny na elitki 2 cz. w promocji na stronie stcoix to zapraszam na priv. Biore dla siebie to moge i komus. Pisac na priv 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 e tam pewnie i tak już nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Możesz podać link do strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 http://stcroixrods.com/shop/rods/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 (edytowane) Wybacz, że nie opiszę Ci wrażeń z użytkowania tylko ze sklepu ale zawsze coś Jest to kij bardziej szczytowy niż np Trout Series. Jednak ani Trout ani Panfish to nie są szybkie (a tym bardziej bardzo szybkie) kije jakie znamy w naszych realiach (wklejka okoniowa czy szpada sandaczowa). Z macanek wyszło nam (porównywaliśmy z kumplami), że Panfish 69 jest szybszym kijkiem jak 70. Realne cw? Ciekawy temat. Mieliśmy obok ulxa240 (piankowy z 1 serii, do 9gr) i był przy Panfishu prawie jak kij na wzdręgi. Spodziewana jest dostawa Panfisha i Trouta. Postaram się cyknąć jakieś fotki ugięcia. Powyższa wypowiedź nie zmienia faktu, że to naprawdę fajne kijki. A na Trouty kumple poprzechodzili z różnych, nie najniższych Phenixów. Looknij sobie tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=Vr5YFFtlzgc jest kilka ujecie gdzie jest pokazane jak kije się gnie Panfish bardziej szczytowy niż trout? Pomyliłeś modele, raczej na odwrót ???? Panfish przy trout series to krowi ogon. Trout series jest bardziej cięty, taka delikatna szpada. Panfish się leje. Edytowane 23 Maja 2016 przez tier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Nie wiem co odpowiedzieć. Modele mi się nie pomyliły To, że Panfish na pewno szybko zaczyna się uginać to jedno. Ale przy wymachach na sucho to w Troucie widzę więcej środka jak w Panfishu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Czołem,połamałem swój wysłużony boleniowy badyl i czas na poważniejszy zakup.Chciałbym kupić porządny stockowy kij na którego nie będę czekał miesiąc, zamawiając go w pracowni. Dużo czytałem o "niedoszacowaniu" wędek ze stajni St. Croix i chodzi mi o rady użytkowników.Łowię woblerami o maxymalnej gramaturze 15-18g (hunter fantom, ukleja JAZ) i je zakładam najczęściej. Pytanie brzmi czy amerykańskie 17g podoła zakładanym zadaniom czy wybrać mocniejszy blank do 21g? Wędka będzie służyła tylko bolkom, bo tylko je łowię w zasadzie od maja do listopada. Z góry dzięki za wszelkiej maści rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_LBN Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 do 21 gram będzie bardziej uniwersalna, mam polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 W tym sęk, że nie szukam uniwersalnej wędki, a takiej która obsłuży woblery boleniowe w przedziale 5-18g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_LBN Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 (edytowane) W tym sęk, że nie szukam uniwersalnej wędki, a takiej która obsłuży woblery boleniowe w przedziale 5-18grównież do 21, wg mnie ten avid nie jest jakoś specjalnie zaniżony jeśli chodzi o c.w Edytowane 24 Maja 2016 przez rafal_LBN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 również do 21, wg mnie ten avid nie jest jakoś specjalnie zaniżony jeśli chodzi o c.wPodpisuję się pod zdaniem kolegi: mam, używam, polecam. Ta do 17gr może czasem "przysiąść"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Akurat dłuższe 10 - funtówki STC są opisane prawidłowo i dlatego typowo pod bolka kupiłbym 12 lb bo tak jak kolega wyżej zaznaczył czasem te 10 lb może być za mało. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 (edytowane) Ja mam podobny problem, szukam kijka na bolenio-szczupaka. Mialem kiedys uncjowego Avida (MH), to mocarna palka, nadajaca sie do energicznego miotania przynet w okolicach 10-30 gramow...zastanawiam sie, czy ten subtelniejszy Avid (M) zapewni komfort przy boleniowym wobku 18 gramowym? Moje kijki 12-funtowe zmuszaja mnie do zbytniej ostroznosci, a sa opisane podobnie. Edytowane 24 Maja 2016 przez coloumb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Świetna jest 9 stopowa elitka (mf) choć za nic nie oddałbym ukręconego przez Dąbka składaka z dwóch rożnych avidów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Na bolenie na przecinaki do 18 gram brałbym 96MF2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Miałem Avida 96MLF2 do 18 g pod kleniowanie na większej rzece ale typowo do boleniowania brałbym MF2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Ja mam podobny problem, szukam kijka na bolenio-szczupaka. Mialem kiedys uncjowego Avida (MH), to mocarna palka, nadajaca sie do energicznego miotania przynet w okolicach 10-30 gramow...zastanawiam sie, czy ten subtelniejszy Avid (M) zapewni komfort przy boleniowym wobku 18 gramowym? Moje kijki 12-funtowe zmuszaja mnie do zbytniej ostroznosci, a sa opisane podobnie. Mam fabrycznego Avida 86MF2 którym łowię szczupaki i wiem na pewno, że 18 gr wobler nie jest dla niego żadnym wyzwaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 (edytowane) Jak wiec oceniasz jego realny cw? Komfortowo ale bez ceregieli uzywany ???? Edytowane 25 Maja 2016 przez coloumb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Przy 24 gramowym wobku i mocnym wymachu czułem zalamanie mocy te 21 gram skupiobej masy jest prawidlowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Myślę, że te 21-22 gramy dają jeszcze komfort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 No dobra, a Wild river WRS90MF2? Duża różnica w porównaniu do avida? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Ja mam Avida 3SC90MF2 pod bolki już 2 sezony i dla mnie bomba. Operuje właśnie takimi przynętami jak piszesz i uważam się jest idealny. Trochę ryb już na niego złowiłem i nie mam zastrzeżeń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bymes Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 ltes86mxf2 czy ten kij/blank pod budowę wędki jest dostępny gdziekolwiek poza naszymi wschodnimi sąsiadami? jeśli nie oryginal to chętnie zleciłbym któremuś z naszych rodbuilderów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bert64 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Witam.Od trzech dni jestem,, szczęśliwym'' posiadaczem elitki es70lf 2.new2016 .Miał to być mój drugi, mocniejszy kij na okonia.Do tej pory podstawowym kijem był Phenix Żelazne Pióro IF722-2 X-Fast cw.1.8-10.5 gr.góra zawyżona o 4gr.moc1-9lb.moc ok.przyłów szczupak75cm. sumek 60cm.Praca kija pod rękojeść,bajka.Pod okonia super kij,delikatne brania widać na szczycie i nawet czuć w ręku.Zapadła decyzja drugi mocniejszy kij pod okonia ,który nie klęknie przy 5-7gr.i gumie 3cala.Po pierwszych połowach porażka .Kij zbyt pałowaty na okonia ,czucie w łapie słabiutko opad prawie nie wuczywalny.Kij na okonie ale te skandynawskie,i sandacz na lekko.Jeszcze co do jakości wykonania kija.Powracający temat nadlewki na omotkach przelotek.Kij kupiony u dystrybutora na RP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi