Tomek88 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 avs68mxf jak na moje, 66mhf to fajna jerkówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 MHF to już kawał kija, ale niech się gnie, nawet po rękojeść! Boże Daj!!! :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomey Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Witam Wszystkich, po głowie mi chodzi zamysł zakupu stcroix-a a mianowicie biorę pod uwagę 3 opcje ( jak na razie) 1. LXC68MF 7-17,7 przynęty2. LXC68MXF to samo tylko xfast3. LXC610MXF 3,5 - 9 Zastosowanie ma być w miarę uniwersalne pstrągi, łososie i szczupaki (te do metra), innych ryb raczej nie połowię bo takowych nie ma w pobliżu a morze to jest całkiem inny temat.Teraz używam team dragona 3-14 g, 2.40 m kij jest ładny i chyba tyle, tragedii nie ma bo pstrąg 60 - 70 cm nie spada ani nie łamie kija, jedyna zaleta to chyba że fajnie rzuca fanatic-iem salmo 5 gram a ta przynęta jest najbardziej łowna w mojej okolicy. Głownie obławiam rzeki no rzeczki, 20 metrów max szerokości i czasem jeziora ale tutaj korzystam ze sprzętu pływającego.Podsumowując potrzebuję kij rzucający lekkimi przynętami ale sprostający metrowej rybie czy to pstrąg czy szczupak (raczej jako przyłów).Czemu stcroix ? bo mam triumph-a, ten kij towarzyszy mi od samego początku sumy, szczupaki, bolenie warta i odra i nigdy mnie nie zawiódł gdyby rzucał lżej ..... .Kije z pracowni odpadają bo mam za daleko jedyna opcja jaką widzę to rada użytkowników posiadających seryjne kije o których wspomniałem wyżej.Pozostaję też otwarty na inne propozycje ale nie dłuższe niż 2 metry. Pozdrawiam całą ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Spokojnie możesz podpiąć temat tu: http://jerkbait.pl/topic/69687-w%C4%99dki-st-croix/page-51po co zakładać nowy wątek?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Nie wiem ile waży u Ciebie mała przynęta, ale wziąłbym na pstrągi 68mf pod woby, bo głębiej pracuje chociaż z 68mxf też nie spadają a z racji cieńszej szczytówki można z niej strzelać lżejszymi wabiami.610 to raczej mlxf i już jest słabsza zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomey Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Przynęta jak wyżej wspomniałem fanatic salmo 5 gram czasem rapala chyba 3,5 lub 4 gramy, to te najlżejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Mam LXC68MXF i 5g to będzie głucho.Fajnie rzuca juz od 10g łącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Nie poleciłbym extremki na pstrągi, łososie i szczupaki. Szukałbym czegoś głębiej pracującego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 (edytowane) Chyba najlepszą opcją byłoby extreme inshore 70mf, niestety w caście robią tylko mhf'a, który co prawda pałką nie jest, ale z dołem oczywiście będzie ból. Poszukałbym pracowni i zdalnie 70mf zażyczył kupić blank nie problem, lekkie naciągnięcie budżetu, ale moim zdaniem warto. http://stcroixrods.com/products/saltwater/legendxtreme-inshore/ To byłby strzał w 10:http://jerkbait.pl/topic/9485-dąbek-111-i-skutki-uzależnienia/?p=1938073 Edytowane 7 Sierpnia 2016 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomey Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Inshore w wersji cast byłby niezła propozycją ale ..., nie ma. Pracownia odpada bo jak się coś nie uda to pretensje będę mógł mieć tylko do siebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Witam serdecznie miał bym pytanie czy któryś z kolegów miał doczynienia z tym kijasziem i co mogł o nim powidziec? st croix txs70mf2? z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Nie wiecie przypadkiem gdzie "od ręki" dostanę avida ulf 60 lub 66 w monoblanku? W żbiku długi okres oczekiwania:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Czy miał ktoś z Was możliwość porównania kijków z serii avid i premier w wersji ulf?Jak z różnicą w czułości blanku i jego pracy pod rybą? Jednak jeden niby z SCII a drugi z SCIII... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Nie poleciłbym extremki na pstrągi, łososie i szczupaki. Szukałbym czegoś głębiej pracującego.Racja. Mam, ale w spinie do ok. 18 g i to jest wędka typowo na sandały, prędzej elitka i nie z oznaczeniem XF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Dostaliśmy już nowy katalog na 2017. Za to nowością na nowy rok są kije Xbass. Węgiel SCII. Ceny na Polskę to np wszystkie spinningi 565,80zł. Niestety wraz z katalogiem nowy cennik... niezbyt optymistyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Czy Bass X'y będą dostępne także jako blanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Dowiem się i dam znać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_LBN Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 potrzebuje info jaką gramature realnie obsługuje Xtreme LXS70MLF 213cm do 11g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 witam panowie a co powiecie o extreme lxf 70 lf mam go na oku w dobrej cenie potrzebuje opini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 (edytowane) witam panowie a co powiecie o extreme lxf 70 lf mam go na oku w dobrej cenie potrzebuje opiniJak cena pasuje to się nie zostawiaj.Pytanie zasadnicze co i na co będziesz łowił... Edytowane 29 Września 2016 przez huligan77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 witam mam elitke jednoskład ,a coś lekkiego na łódz potrzebne na garby i sandacza na lekko mysle ze da rade tylko troche długi 2.13 a elitka 1.8 ma .Co do przynet to tylko gumki.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 A w/g mnie zielona Elitka to najlepszy patyk jakim łowiłem ,a było tego trochezgadzam się mam jednoskłada elitke powala ,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 zgadzam się mam jednoskłada elitke powala ,,,,A jaki model masz w tym jednoskładzie, i czym cie powala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Koledzy, blank 5S70MHF2-B czyli xtreme : jaką gramaturę przynęt realnie ogarnia komfortowo?Na LXS76MF2 to nawet i 30g+ guma założyć można ale prowadzenie już nie jest takie komfortowe.Chodzi mi o to, czy 5S70MHF2-B pociągnie 30-35g+ guma?I od ilu dołem? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Ew. 5C70MHF-B - czy ten blank nada się na cięższego sandacza z opadu? (Wisła, przynęty nawet i po 50-60 g). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi