krzysztof1983 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Nie blank kolego tylko wedka na blanku mi robili i po roku strzeliła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Ciekawe jak to się ma do polskiego prawa?Jeżeli reklamuję wadliwy towar to sprzedawca ma obowiązek naprawy/wymiany bez dodatkowych kosztów i w głębokim poważaniu mam czy serwis jest w USA czy w Koluszkach.Zapytaj o to Żbika to on Ci powie a najlepiej nagraj rozmowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Chciałbym zapytać o nową serię Triumph X. Ma to ktoś? łowił coś? a może chociaż macaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 (edytowane) Aha, dla chłopców z Park Falls JEŚLI już jakimś CUDEM trafi tam Wasza wędka to trafia ona tam z Waszej winy, nie z ich. W serii Triumph X jest sporo modeli. O "coś więcej" którego modelu pytasz? Edytowane 1 Listopada 2016 przez Kamil_Be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Najbardziej interesuje mnie TXS70MF2. Z góry dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 granvorka - a musi być dwu skład? Na mnie jakoś triumphy wrażenia nie zrobiły (choć mają swoich fanów) za to pojawiły się już Bass X... ale to same jednoskłady 68MXF dobrze w łapce leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Widziałem te bassy, fajne kijki, Niestety w moim przypadku w grę wchodzi tylko dwuskład... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Jeśli na ryby nie jeździsz rowerem to śmiało 1-skład bierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Podepnę się do wątku. Szukam tańszej alternatywy dla LES70MLF i myślę o nowym Avidzie X a dokładniej AXS70MLF, obawiam się jednak czy nie będzie zbyt spolegliwy (może więc AXS66MLF?). Wiem, że są to dalece inne kije. Dodam, że wykluczam X-Fasta a np. AVS69MLXF jest dla mnie za szybki.Łowie tym axs70mlf w dwóch kawałkach prawie rok, więc coś mogę pomóc. Pytaj o co chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo72 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 skoro mowa o SC to moze wie ktos gdzie dostac LES70MF2 albo sam blank na ktorym byla robiona ta wedka przed rokiem 2016.(nowe kije to niestety nie to samo )andrzejt, mógłbyś rozwinąć ten wątek na czym oparta jest Twa teza odnośnie nowej produkcji St.Croix ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Jeśli na ryby nie jeździsz rowerem to śmiało 1-skład bierz. Tak jak już wspominałem jednoskład odpada. Łowię w przeróżny sposób, w przeróżnych miejscach. Owszem zdarza mi się pojechać na ryby rowerem. Czasami jeżdżę też tramwajem lub autobusem, kilka razy jechałem też pociągiem albo seicento załadowanym w 5 osób z wiosłami itd. Dlatego zdecydowanie dwuskład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Tak jak już wspominałem jednoskład odpada. Łowię w przeróżny sposób, w przeróżnych miejscach. Owszem zdarza mi się pojechać na ryby rowerem. Czasami jeżdżę też tramwajem lub autobusem, kilka razy jechałem też pociągiem albo seicento załadowanym w 5 osób z wiosłami itd. Dlatego zdecydowanie dwuskład. B. dobrze robisz, odkąd zacząłem wędkować na jednoskłady to czasem, jak muszę wziąć dwuskłada (np żeby nie zostawiać długiej tuby w samochodzie i nie stracić szyby),to mam wrażenie, że łowię popsutą, jakąś felerną wędką, serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Ponowie pytanie, bo może ktoś tutaj coś wie: czy seria Triumph lub Triumph X nada się na sandacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Ponowie pytanie, bo może ktoś tutaj coś wie: czy seria Triumph lub Triumph X nada się na sandacza? Nie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario41 Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Nie.Można prosić o więcej szczegółów czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 A dlaczego koza nie nadaje się do jazdy wierzchem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 A dlaczego koza nie nadaje się do jazdy wierzchem?Bo jest zbudowana z niskiego modułu węgla? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 O to to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario41 Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 A ja myślę że Wy po prostu nigdy nie łowiliście Triumphami sandaczy. Dla mnie i kilku moich kolegów TRS86MHF2 to idealny kij do łowienia sandaczy w rzece. Świetnie ogarnia gumy i koguty od 10 do 25 gr. Super kij do drop-shota. Ekstra przekazuje brania. Hol ryby na tym kiju to sama przyjemność. Praktycznie brak spadów. Blank mięsisty w porównaniu do elektrycznych wyższych modeli. Cóż chcieć więcej. Dlatego pytam czemu się nie nadaje bo być może ja i moi koledzy się mylimy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Mariusz, bo Ty łowisz w rzece.W krajowej świadomości sandacz=zaporówka=pleciona=pstryki=kopnięcia=czuuuucie=...........Rzeka, jezioro, to inny świat, chociaż również i tam sandacze się łowi.....Niekoniecznie pałką, o długości 6'6'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario41 Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Mariusz, bo Ty łowisz w rzece. W krajowej świadomości sandacz=zaporówka=pleciona=pstryki=kopnięcia=czuuuucie=........... Rzeka, jezioro, to inny świat, chociaż również i tam sandacze się łowi..... Niekoniecznie pałką, o długości 6'6'' Waldek kupując Triumpha dla siebie i kolegów sugerowałem się opiniami wędkarzy z Górnego Śląska którzy bardzo często używają tą serie do kogutowania. Odpowiedz kolegów nie bo nie dla mnie jest śmieszna. Zdaję sobie sprawę że są lepsze wędki do sandaczowania i ktoś kto w 90% sandaczuje to bez dwóch zdań powinien zainwestować w lepszy kijek. Ale nadal uważam że seria Triumph także spokojnie da radę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 To spróbuj łowić krótkim TRS M czy ML sandacze Mam MBS68MXF też z SCII ale między nim a Triumph-em jest wielka różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Używał ktoś z kolegów, bądź używa ES70MLF lub ES70LF ewentualnie z starszej serii (blanki te same) i podzielłby się informacją na temat obsługi przynęt... Zależy mi na dolnym i górnym C.W. ? Jak z czuciem pracy przynęty w dedykowanym zakresie C.W. ( jakie linki do nich stosujecie etc)Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Miałem blizniaczy Xtremke 70LF realnie 3,5-7g +3" ES z nawinieta plecionka 0.6 łowił okonie ale zrezygnowałem z niego troche za kolkowaty.Mam również casta uzbrojonego na blanku 5S70MLF-G z wcześniejszej serii elitki.Realnie ogarnia od 5-14g masy łącznej.U mnie łowi zębate na lekko najczęściej 5-7g + 4" Lunatic/ES z linką PE 1.0.Świetny blank ten 70MLF raczej się z nim nie rozstane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Miałem blizniaczy Xtremke 70LF realnie 3,5-7g +3" ES z nawinieta plecionka 0.6 łowił okonie ale zrezygnowałem z niego troche za kolkowaty.Mam również casta uzbrojonego na blanku 5S70MLF-G z wcześniejszej serii elitki.Realnie ogarnia od 5-14g masy łącznej.U mnie łowi zębate na lekko najczęściej 5-7g + 4" Lunatic/ES z linką PE 1.0.Świetny blank ten 70MLF raczej się z nim nie rozstane.No własnie rozważam zamianę Avid X 70MLF (którym łowi mi się fajnie okonie - choć na zedy mógłby mieć trochę większe wcięcie) na LES lub ES w 10 lub 8 lb właśnie jako okoniowo / sandaczowy uniwersał na lekko, bo do cięższego będzie MF w Elitce. Z tym że jak kolega pisze że ten 8lb jest za kołkowaty to zgłupiałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi