Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe jak to się ma do polskiego prawa?

Jeżeli reklamuję wadliwy towar to sprzedawca ma obowiązek naprawy/wymiany bez dodatkowych kosztów i w głębokim poważaniu mam czy serwis jest w USA czy w Koluszkach.

Zapytaj o to Żbika to on Ci powie :D a najlepiej nagraj rozmowę.

Aha, dla chłopców z Park Falls JEŚLI już jakimś CUDEM trafi tam Wasza wędka to trafia ona tam z Waszej winy, nie z ich.

W serii Triumph X jest sporo modeli. O "coś więcej" którego modelu pytasz?

Edytowane przez Kamil_Be

Podepnę się do wątku. Szukam tańszej alternatywy dla LES70MLF i myślę o nowym Avidzie X a dokładniej AXS70MLF, obawiam się jednak czy nie będzie zbyt spolegliwy (może więc AXS66MLF?). Wiem, że są to dalece inne kije. Dodam, że wykluczam X-Fasta a np. AVS69MLXF jest dla mnie za szybki.

Łowie tym axs70mlf w dwóch kawałkach prawie rok, więc coś mogę pomóc. Pytaj o co chcesz :)

Jeśli na ryby nie jeździsz rowerem to śmiało 1-skład bierz.

Tak jak już wspominałem jednoskład odpada. Łowię w przeróżny sposób, w przeróżnych miejscach. Owszem zdarza mi się pojechać na ryby rowerem. Czasami jeżdżę też tramwajem lub autobusem, kilka razy jechałem też pociągiem albo seicento załadowanym w 5 osób z wiosłami itd. Dlatego zdecydowanie dwuskład.

Tak jak już wspominałem jednoskład odpada. Łowię w przeróżny sposób, w przeróżnych miejscach. Owszem zdarza mi się pojechać na ryby rowerem. Czasami jeżdżę też tramwajem lub autobusem, kilka razy jechałem też pociągiem albo seicento załadowanym w 5 osób z wiosłami itd. Dlatego zdecydowanie dwuskład.

B. dobrze robisz, odkąd zacząłem wędkować na jednoskłady to czasem, jak muszę wziąć dwuskłada (np żeby nie zostawiać długiej tuby w samochodzie i nie stracić szyby),to mam wrażenie, że łowię popsutą, jakąś felerną wędką, serio.

A ja myślę że Wy po prostu nigdy nie łowiliście Triumphami sandaczy. Dla mnie i kilku moich kolegów TRS86MHF2 to idealny kij do łowienia sandaczy w rzece. Świetnie ogarnia gumy i koguty od 10 do 25 gr. Super kij do drop-shota. Ekstra przekazuje brania. Hol ryby na tym kiju to sama przyjemność. Praktycznie brak spadów. Blank mięsisty w porównaniu do elektrycznych wyższych modeli. Cóż chcieć więcej. Dlatego pytam czemu się nie nadaje bo być może ja i moi koledzy się mylimy.

• Like 2

Mariusz, bo Ty łowisz w rzece.

W krajowej świadomości sandacz=zaporówka=pleciona=pstryki=kopnięcia=czuuuucie=...........

Rzeka, jezioro, to inny świat, chociaż również i tam sandacze się łowi.....

Niekoniecznie pałką, o długości 6'6'' ;)

Waldek kupując Triumpha dla siebie i kolegów sugerowałem się opiniami wędkarzy z Górnego Śląska którzy bardzo często używają tą serie do kogutowania. Odpowiedz kolegów nie bo nie dla mnie jest śmieszna. Zdaję sobie sprawę że są lepsze wędki do sandaczowania i ktoś kto w 90% sandaczuje to bez dwóch zdań powinien zainwestować w lepszy kijek. Ale nadal uważam że seria Triumph także spokojnie da radę.
  • Like 2

Używał ktoś z kolegów, bądź używa ES70MLF lub ES70LF ewentualnie z starszej serii (blanki te same) i podzielłby się informacją na temat obsługi przynęt... Zależy mi na dolnym i górnym C.W. ? Jak z czuciem pracy przynęty w dedykowanym zakresie C.W. ( jakie linki do nich stosujecie etc)

Dzięki i pozdrawiam

Miałem blizniaczy Xtremke 70LF realnie 3,5-7g +3" ES z nawinieta plecionka 0.6 łowił okonie ale zrezygnowałem z niego troche za kolkowaty.Mam również casta uzbrojonego na blanku 5S70MLF-G z wcześniejszej serii elitki.Realnie ogarnia od 5-14g masy łącznej.U mnie łowi zębate na lekko najczęściej 5-7g + 4" Lunatic/ES z linką PE 1.0.Świetny blank ten 70MLF raczej się z nim nie rozstane.

Miałem blizniaczy Xtremke 70LF realnie 3,5-7g +3" ES z nawinieta plecionka 0.6 łowił okonie ale zrezygnowałem z niego troche za kolkowaty.Mam również casta uzbrojonego na blanku 5S70MLF-G z wcześniejszej serii elitki.Realnie ogarnia od 5-14g masy łącznej.U mnie łowi zębate na lekko najczęściej 5-7g + 4" Lunatic/ES z linką PE 1.0.Świetny blank ten 70MLF raczej się z nim nie rozstane.

No własnie rozważam zamianę Avid X 70MLF (którym łowi mi się fajnie okonie - choć na zedy mógłby mieć trochę większe wcięcie) na LES lub ES w 10 lub 8 lb właśnie jako okoniowo / sandaczowy uniwersał na lekko, bo do cięższego będzie MF w Elitce.

Z tym że jak kolega pisze że ten 8lb jest za kołkowaty to zgłupiałem... :)