adriano Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 70MLF to taka sandaczowka na lekko garby słusznych rozmiarów z przyłowu ogarnie ale celowo bym się z nim nie nastawiał.A te 8LB to nie wiadomo co.Na okonie za sztywne,pracuje tylko szczyt dolnik stoi niczym kolkiem.W bazie ugieć masz kilka moich fotek z udzialem 70LF sam ocenisz.Moim zdaniem blanki SCV na pasieki średnio się nadają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 70MLF to taka sandaczowka na lekko garby słusznych rozmiarów z przyłowu ogarnie ale celowo bym się z nim nie nastawiał.A te 8LB to nie wiadomo co.Na okonie za sztywne,pracuje tylko szczyt dolnik stoi niczym kolkiem.W bazie ugieć masz kilka moich fotek z udzialem 70LF sam ocenisz.Moim zdaniem blanki SCV na pasieki średnio się nadają.A może coś takiego - 4S70LF ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Nie pomogę bo z st.croix poniżej SCV nic nie miałem. Ja również szukam blanku ktory mi zastąpi 70LF ale o głębszym ugieciu maksymalnie 6-8LB mocy co mi ogarnie 3-5g + 3".Ma to być kijek który uzupełni UL do 3.5g i bedzie to Yamaga albo Suzuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Ja miałem straszna ochotę na legend extreme 8lb w delfinie... Ale tak się nasłuchałem że się nie nadaje na okonie że chwilowo odpuściłem sobie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Używał ktoś z kolegów, bądź używa ES70MLF lub ES70LF ewentualnie z starszej serii (blanki te same) i podzielłby się informacją na temat obsługi przynęt... Zależy mi na dolnym i górnym C.W. ? Jak z czuciem pracy przynęty w dedykowanym zakresie C.W. ( jakie linki do nich stosujecie etc) Dzięki i pozdrawiamES70LF używa dobry kolega. Na zalewie na okonie i jest zachwycony. Podkreślam tylko, na okonie ... nie okonki. Jak trzeba to potrafi tym rzucić 10gr + guma. Nie ma spadów ryb, które tam łapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Jak gryzą ostro i to same 40+ to jasne że ogarnie ale niestety realia naszych wód są inne i to bardziej przypomina "dłubanie" niż łowienie.Od dłuższego czasu sprawdza mi się hasło "im lżej tym lepiej " głównie chodzi o masę główki rozmiarowo niekoniecznie najlepiej 3-3,25" i taki UL radzi sobie świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Witam kolegów Mam wielką prośbę Będę tworzył nowego kija na blanku Extreme i potrzebuję jakiś wskazówek i wizji do stworzenia projektu.Wklejcie proszę fotki waszych badyli.Z chęcią pooglądam i rozważę je w swoim projekcie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Może jest jakiś użytkownik kija na blanku 4S70LF, przez Remka z CF bardzo chwalony właśnie pod okonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Witam kolegów Mam wielką prośbę Będę tworzył nowego kija na blanku Extreme i potrzebuję jakiś wskazówek i wizji do stworzenia projektu.Wklejcie proszę fotki waszych badyli.Z chęcią pooglądam i rozważę je w swoim projekcie .Mi Hubert robił extremkę,zobacz u niego w galerii na stronie internetowej. Fajnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Gryzą się z okoniami te wędki strasznie Łowiłem okonie SC III,SC IV , SC V od 10lb do 14lb i jakoś mi nie spadały, a nawet 20-funtówką jak brały, przy czym okonki tzw zegarkowce nigdy mnie nie interesowały. Poza tym używanie STC 8lb do połowu sandaczy na lekko to już jest w ogóle nieporozumienie bo o ile rybka do 60 cm spokojnie wyjeżdża dość dobrze wcięta tak o większych osobnikach można zapomnieć, już nie raz widziałem ryby blisko metra pod łódką kiedy otwierały pysk i tyle je było widać. Osobiście nie schodzę poniżej 12lb, a jak trzeba łowić lżej to po prostu łowię lżej, spokojnie można łowić 10gr główką nawet 17lb kijem.Wracając do okoni i nie tylko, to po przerobieniu sporego arsenału z STC dochodzę do wniosku, że AVID to jest to i szczerze polecam, tylko uzbroić lżej niż fabryka.Na normalnych rozmiarów okonie mistrzostwem jest 3S69MLXF. Kijek, którym można łowić wszystkim. Wirówy, gumki, dropshot itp. Oczywiście nie jest to wędka, która gnie się do rączki przy byle okonku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Ja miałem straszna ochotę na legend extreme 8lb w delfinie... Ale tak się nasłuchałem że się nie nadaje na okonie że chwilowo odpuściłem sobie :/ A czemu sie nie nadaje Tomek? Bo tez go mam na liscie potencjalnej okoniowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Witam kolegów Mam wielką prośbę Będę tworzył nowego kija na blanku Extreme i potrzebuję jakiś wskazówek i wizji do stworzenia projektu.Wklejcie proszę fotki waszych badyli.Z chęcią pooglądam i rozważę je w swoim projekcie . Delfin, pianka, torze i ogien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Byku[emoji1]Dlaczego delfin?Dlaczego pianka [emoji23][emoji23] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Byku[emoji1]Dlaczego delfin?Dlaczego pianka [emoji23][emoji23] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Bo swoja bym tak zrobil, jakbym robil Narazie mysle nad blankiem... zima, czas przemyslen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 A czemu sie nie nadaje Tomek? Bo tez go mam na liscie potencjalnej okoniowki Zbyt nerwowa nie na moje okonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Zbyt nerwowa nie na moje okonie... Ano chyba ze tak Mnie intersuja takie oksy 35cm+ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Gryzą się z okoniami te wędki strasznie Łowiłem okonie SC III,SC IV , SC V od 10lb do 14lb i jakoś mi nie spadały, a nawet 20-funtówką jak brały, przy czym okonki tzw zegarkowce nigdy mnie nie interesowały. Poza tym używanie STC 8lb do połowu sandaczy na lekko to już jest w ogóle nieporozumienie bo o ile rybka do 60 cm spokojnie wyjeżdża dość dobrze wcięta tak o większych osobnikach można zapomnieć, już nie raz widziałem ryby blisko metra pod łódką kiedy otwierały pysk i tyle je było widać. Osobiście nie schodzę poniżej 12lb, a jak trzeba łowić lżej to po prostu łowię lżej, spokojnie można łowić 10gr główką nawet 17lb kijem.Wracając do okoni i nie tylko, to po przerobieniu sporego arsenału z STC dochodzę do wniosku, że AVID to jest to i szczerze polecam, tylko uzbroić lżej niż fabryka.Na normalnych rozmiarów okonie mistrzostwem jest 3S69MLXF. Kijek, którym można łowić wszystkim. Wirówy, gumki, dropshot itp. Oczywiście nie jest to wędka, która gnie się do rączki przy byle okonku To zostaje mi 10 funtowy avid x nie ma co kombinować na siłę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Takie pytanko co do tej wedki/blanku: 5SC86MF2-G, 2.60m 8-12lb, cw: 7-21 Jest jakas roznica miedzy wersja z 2016 a poprzednia z 2015? (nie chodzi mi o zbrojenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Takie pytanko co do tej wedki/blanku: 5SC86MF2-G, 2.60m 8-12lb, cw: 7-21 Jest jakas roznica miedzy wersja z 2016 a poprzednia z 2015? (nie chodzi mi o zbrojenie)Podobno te same blanki, inny uchwyt (węższy) no i zbrojenie... Więcej się nie doczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Podobno te same blanki, inny uchwyt (węższy) no i zbrojenie... Więcej się nie doczytałem Jesli te same blanki to spoko W krotkich wersjach blanki sie pozmienialy, wiec sie zastanawiam czy w dluzszych tez cos pokombinowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 A w tych 2016 nie doszły jakieś literki? Jakieś nowe superhiper systemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 A w tych 2016 nie doszły jakieś literki? Jakieś nowe superhiper systemy? Mnie tam dodatkowe literki raczej nie interesuja, jestem ciekawy czy blank zachowuje sie tak samo jak poprzedni. Jesli nie, to jakie sa roznice Ale jak jest taki sam to luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trinited Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Z tego co było pisane w tym wątku wszystkie nowe blanki legend elite 2016 są takie same jak legend xtreme, różnią się tylko kolorem. W stosunku do starych legend elite różnią się tym, że poprzednie blanki miały bardziej miękką szczytówkę, nowe są sztywniejsze ale mocniej się gną pod rybą. Doszedł napis TET na blanku i cena wzrosła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Z tego co było pisane w tym wątku wszystkie nowe blanki legend elite 2016 są takie same jak legend xtreme, różnią się tylko kolorem. W stosunku do starych legend elite różnią się tym, że poprzednie blanki miały bardziej miękką szczytówkę, nowe są sztywniejsze ale mocniej się gną pod rybą. Doszedł napis TET na blanku i cena wzrosła. Ale to bylo pisane o krotkich elitkach, nie serii salmon&steelhead. Nie ma extreme w wyzej wymienionej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 była jeszcze seria Turnamenta 8,6 -14lb exfast , też mogłaby być ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi