Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Używał ktoś z kolegów, bądź używa ES70MLF lub ES70LF ewentualnie z starszej serii (blanki te same) i podzielłby się informacją na temat obsługi przynęt... Zależy mi na dolnym i górnym C.W. ? Jak z czuciem pracy przynęty w dedykowanym zakresie C.W. ( jakie linki do nich stosujecie etc)

Dzięki i pozdrawiam

Blanki z serii ES to niestety nie to samo co blanki ze starszej serii LES,polamalem kij LES i w ramach gwarancji dostalem ES o takich samych parametrach,niestety kij jest duzo delikatniejszy niz stara seria .

Czyżbyś się nawrócił na "delfina" B)

A może jednak po taniości i wygodzie:

3S66LF2+alconity :)

post-49904-0-02304700-1478893821_thumb.jpg

Ale okonie na ten kijek łowione, nie mogą się bać ES4" 

post-49904-0-28112900-1478894286_thumb.jpg

Edytka: to jest mój główny kij na odrzańskie sandacze a nie okoniówka :)

Edytowane przez FidoAngel

hahaha najpierw sam musze sie zdecydowac :)

Trzeba by było zrobić na forum "fundusz grupowy st.croixa" żeby każdemu na tydzień każdy model do testów wrzucić i by było dużo łatwiej w wyborcze tego odpowiedniego :)

Ot taka mi myśl przyszła %%% ^^ :)

• 2 tygodnie później...

Słuchajcie, wczoraj szlag trafił moją wysłużoną sandaczówkę. Został mi tylko Fenwick Aetos A662MFS, który do lekkiego łowienia pasuje jak świni siodło :D
Szukam kija do łowienia zeda lekkim opadem 5-10g + guma 3' ewentualnie "na szuranego" główką 5-7g.

Co myślicie o Legend Xtreme LXS610MLXF bądź LXS610MXF?  
Na podstawie suchych danych można stwierdzić, że LXS610MLXF ma większy ciężar rzutowy (3,5-14g, 5kg) przy mocy o kilogram mniejszej niż LXS610MXF (3,5-9g, 6kg). Na chłopski rozum lepiej wziąć tego LXS610MLXF, ale jak te parametry wyglądają w rzeczywistości?

Hej

Posiadam lxs.68mxf zaczyna od 12 gramów bez dużego wiatru do ok 25 gramów mówię o samych główkach.

Mam również lxs610mlxf z pracowni kijek bajeczka łowiłem nim od 5 do 15 gramów.

Teraz jeśli chodzi o wykonanie nie da się tego porównać tu podziękowania dla Skałka więc jeśli masz czas poczekaj naprawdę warto.

Pozdrawiam Łukasz

• Like 2

Ot, dwie różne odpowiedzi :D

@lukgor mówisz od 12g? Masakra jakaś, do takiego łowienia mam Aetosa... Chciałbym czuć co się dzieje z lekką przynętą. Czyli do takiego łowienia jakie chcę uskuteczniać lepszy będzie 610MLXF?

@BGM dziękuję, ale oferta rynkowa jest tak bogata, że na pewno uda mi się znaleźć kij spełniający moje oczekiwania.