polny Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Jeszcze jedno pytanko odnośnie Elitek. Czy między tymi z 2015 roku a tymi z 2016 jest jakaś duża różnica użytkowa ?? Wiem że inny osprzęt ale jedną można wyrwać za tysiąc z hakiem z jakiś wyprzedaży a nowa to 2000 zł i czy to jest jakoś odczuwalne czy po prostu nowe , droższe uzbrojenie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik81 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 (edytowane) Witam proszę o rade Zamierzam kupić wędkę st croix pod sandacze płytki zbiornik 1,5 -2 metry (Paprocany ) zamierzam łowić przynętami na lekko główki 5-8 gram + guma wędka może być jednoczęściowa powyżej 2 metrów zamierzam łowić z brzegu ( krotka wędka tez wygodnie mi się rzuca ) okazyjnie z lodki .Jaki model polecicie do 1000 zl i fast czy xfast? Edytowane 30 Listopada 2016 przez Adik81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa1982 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Polecam avida 7'6 mlxf ale wyłącznie jednosklad ,super do takiego łowienia ,uzywałem takiego na Goczałkowicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik81 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 (edytowane) AVS76MLXF2 dlugosc 228 3.5 - 11.0 gr? jakimi przynentami komfortowo ci sie lowilo? Edytowane 30 Listopada 2016 przez Adik81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 A jak z krótszych to Avida X np 70MLF2. Z szybszą akcją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa1982 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Dokładnie ten model,czucie od 5 g plus guma do 15 gram plus guma ,kij elektryczny ,choć na Paprocanach chyba cieżko o twarde dno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa1982 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Pomylka ,Avs mlxf bez 2,2 oznacza dwuskład ,a to juz całkiem inny kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik81 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 (edytowane) tak paprocany dno zamulone niestety ale sandacza sporo jest na stronie corona fishing znalalem AVS76MLXF 2,20 xfast 3,5-11 jednoczesciowy. Czy ten kij miales na mysli? Edytowane 30 Listopada 2016 przez Adik81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 229cm. Nie za długi na jednoskład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Mam AXS70MLF2 i zdecydowanie nada się do tego zastosowanie jakie podałeś: czuły,szybki, idealny w przedziale od 5-12g z cienszą plecionką. No i jak dobrze pogadasz z kolegami z forum to w tysiaku spokojnie się zmieścisz za nowego z papierami z PL PS.Jedyne czego żałuję to to że nie kupiłem go w 1-składzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Jedyne czego żałuję to to że nie kupiłem go w 1-składzie Czekaj czekaj bo poszukam wiadomości jak chciałem Ci zamówić jednoskłada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Czekaj czekaj bo poszukam wiadomości jak chciałem Ci zamówić jednoskłada Tak to jest jak się kupi jednoskład po drodze i się okarze że to zajebiste kijki Trzeba było zamówić jednoskład i jeszcze policzyć podwójnie Teraz bym sobie nie pluł w gardło Ale żeby nie było - kij tak czy siak zacny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Szkoda, że nie robią Xów 76mlxf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik81 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Czyli AXS70MLF jest to jednoczęściowy kij 2,13 akcja Fast 3,5-11 będzie dobrym wyborem do glowek 5-8 gram plus guma na sandacza na lekko? wole dopytac 2 razy bo wydac tysiaka nie zdarza mi sie codziennie na kijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Czyli AXS70MLF jest to jednoczęściowy kij 2,13 akcja Fast 3,5-11 będzie dobrym wyborem do glowek 5-8 gram plus guma na sandacza na lekko? wole dopytac 2 razy bo wydac tysiaka nie zdarza mi sie codziennie na kijka Jak najbardziej. Sandaczy co prawda za wiele nie udało mi się złowić, ale ze szczupakami 80 - 90 cm dawał sobie radę bez problemu. Jest to dość uniwersalny kij. Połowisz nim okonie powyżej 25+, sandacze i szczupaki. Zobacz też LTWS70MLF lub TBS610MLXF. Kosy sandaczowe (szczeóglnie ten drugi - niestety okonie poniżej 30 cm będą spadać jeden za drugim. Szkoda, że nie robią Xów 76mlxf. Wtedy by mocno konkurowały z Tournamentem - takie moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Wtedy by mocno konkurowały z Tournamentem - takie moje zdanieKtórym? Bo w bassach nie ma 76 a walleye to jednak inna charakterystyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 TBS610MLXF - trochę inny od AXS70MLF ale jednak w pracy i czułości mają wiele wspólnego. TBS jak by nie było szybszy i bardziej szczytowy. Jednak ma dużo mocniejszy dolnik od Avida x co robi z niego dużo lepszy kij pod sandacza łowionego na koguta i gumę za to z okoniami radzi sobie dużo gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 To się zgadza, ale 76 to jednak inna długość i taki X byłby bardzo ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa1982 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Ten model to 7'6 mlxf,to 228 cm ,uważam ,ze pod to łowienie najlepszy,wlasnie ta długość daje możliwość swobodnego łowienia z brzegu a o na Łódź nie bedzie za długi ,lowilismy z kumplami w trójkę tymi kijami i każdy miał podobne opinie ,pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik81 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 no i mam dylemat czy dolozyc troszke kupic TBS610MLXF czy kupic AXS70MLF lub AVS76MLXF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa1982 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Jak chcesz dołożyć to wziąłbym tournamenta wallaya 7'6 mlxf,ten pierwszy przez Cuebie wymieniony trochę krotki ,chyba ,ze tylko na łódkę ,mlf za miękki dolnik moim zdaniem ...... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) Jak chcesz dołożyć to wziąłbym tournamenta wallaya 7'6 mlxf,ten pierwszy przez Cuebie wymieniony trochę krotki ,chyba ,ze tylko na łódkę ,mlf za miękki dolnik moim zdaniem ......Też mi się wydaje że dłuższy LTWS76MLXF będzie bardziej uniwersalny ale tu bym brał w 2 częściach , AXS będzie miał miększy dolnik od TBS-a czy LTWS-a ale sandacze zacina tak samo dobrze jak Tournamenty :)Sandacze 60+ wcinam kogutami na 2 kotwice bez najmniejszego problemu a leszcza prawie 70 cm podpiętego za plecak wyciągnął w kilka chwil, wyjechał szybciej niż winda w Pałacu Kultury Co nie kupisz z tych kijaszków będziesz mega zadowolony. Tournamenty będą na pewno sztywniejsze od Avidów. Edytowane 1 Grudnia 2016 przez cabage 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik81 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 A dlaczego 2 czesciowy ? Z tego co czytalem kazdy poleca 1 czesciowe kije ze wzgledu na lepsze przekazanie bran. Z transportem problemu nie bedzie bo kombikiem pomykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 A dlaczego 2 czesciowy ? Z tego co czytalem kazdy poleca 1 czesciowe kije ze wzgledu na lepsze przekazanie bran. Z transportem problemu nie bedzie bo kombikiem pomykam Jak masz jak wozić bierz jednoczęściowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik81 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) To wiec dozbieram 2 stowki i jestem sklonny kupic LTWS76MLXF 228 jednoczesciowy i do 10.8 gram tylko zastanawia mnie jedna rzecz lowiac max glowka 8 plus kopyto mans 8 gram w sumie mamy 16 jak to ma sie do komfortu lowienia kijem gdzie opisany jest do 10.8 ? Edytowane 1 Grudnia 2016 przez Adik81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi