Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze jedno pytanko odnośnie Elitek.  Czy między tymi z 2015 roku a tymi z 2016  jest jakaś duża różnica użytkowa ?? Wiem że inny osprzęt ale jedną można wyrwać za tysiąc z hakiem z jakiś wyprzedaży a nowa to 2000 zł i czy to jest jakoś odczuwalne czy po prostu nowe , droższe uzbrojenie ??

Witam proszę o rade 1f642.png :) Zamierzam kupić wędkę st croix pod sandacze płytki zbiornik 1,5 -2 metry (Paprocany ) zamierzam łowić przynętami na lekko główki 5-8 gram + guma wędka może być jednoczęściowa powyżej 2 metrów zamierzam łowić z brzegu ( krotka wędka tez wygodnie mi się rzuca ) okazyjnie z lodki .Jaki model polecicie do 1000 zl i fast czy xfast?

Edytowane przez Adik81

Mam AXS70MLF2 i zdecydowanie nada się do tego zastosowanie jakie podałeś: czuły,szybki, idealny w przedziale od 5-12g z cienszą plecionką. No i jak dobrze pogadasz z kolegami z forum to w tysiaku spokojnie się zmieścisz za nowego z papierami z PL :)

PS.

Jedyne czego żałuję to to że nie kupiłem go w 1-składzie :)

Czekaj czekaj bo poszukam wiadomości jak chciałem Ci zamówić jednoskłada :P

Tak to jest jak się kupi jednoskład po drodze i się okarze że to zajebiste kijki :)

Trzeba było zamówić jednoskład i jeszcze policzyć podwójnie :) Teraz bym sobie nie pluł w gardło :) Ale żeby nie było - kij tak czy siak zacny.

Czyli AXS70MLF jest to jednoczęściowy  kij  2,13 akcja Fast   3,5-11  będzie dobrym wyborem  do glowek 5-8 gram plus guma na sandacza na lekko? wole dopytac 2 razy bo wydac tysiaka nie zdarza mi sie codziennie na kijka :D

Jak najbardziej. Sandaczy co prawda za wiele nie udało mi się złowić, ale ze szczupakami 80 - 90 cm dawał sobie radę bez problemu. Jest to dość uniwersalny kij. Połowisz nim okonie powyżej 25+, sandacze i szczupaki.

Zobacz też LTWS70MLF lub TBS610MLXF. Kosy sandaczowe (szczeóglnie ten drugi - niestety okonie poniżej 30 cm będą spadać jeden za drugim.

Szkoda, że nie robią Xów 76mlxf. 

Wtedy by mocno konkurowały z Tournamentem - takie moje zdanie

TBS610MLXF - trochę inny od AXS70MLF ale jednak w pracy i czułości mają wiele wspólnego. TBS jak by nie było szybszy i bardziej szczytowy. Jednak ma dużo mocniejszy dolnik od Avida x co robi z niego dużo lepszy kij pod sandacza łowionego na koguta i gumę za to z okoniami radzi sobie dużo gorzej.

Jak chcesz dołożyć to wziąłbym tournamenta wallaya 7'6 mlxf,ten pierwszy przez Cuebie wymieniony trochę krotki ,chyba ,ze tylko na łódkę ,mlf za miękki dolnik moim zdaniem ......

Też mi się wydaje że dłuższy LTWS76MLXF będzie bardziej uniwersalny ale tu bym brał w 2 częściach , AXS będzie miał miększy dolnik od TBS-a czy LTWS-a ale sandacze zacina tak samo dobrze jak Tournamenty :)Sandacze 60+  wcinam kogutami na 2 kotwice bez najmniejszego problemu a leszcza prawie 70 cm podpiętego za plecak wyciągnął w kilka chwil, wyjechał szybciej niż winda w Pałacu Kultury :)

Co nie kupisz z tych kijaszków będziesz mega zadowolony. Tournamenty będą na pewno sztywniejsze od Avidów.

Edytowane przez cabage
  • Like 1

To wiec dozbieram 2 stowki i jestem sklonny kupic LTWS76MLXF 228 jednoczesciowy i do 10.8 gram ;) tylko zastanawia mnie jedna rzecz lowiac max glowka 8 plus kopyto mans 8 gram w sumie mamy 16 jak to ma sie do komfortu lowienia kijem gdzie opisany jest do 10.8 ?

Edytowane przez Adik81