cabage Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Spokojnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa1982 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Idealny wybór ,nawet jak założysz główkę 15 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik81 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Witam po krótkiej przerwie . Bylem dzisiaj w sklepie Mega - Ryba w Krakowie u pana Piotra tak samo jak tutaj doradził mi ltws76mlxf . Na sklepie duży wybór wędek st croix można pomacać , pomachać jednakże dokładnie tego modelu nie miał ale miał podobny model w 2 częściach , wędka na mnie wywołała bardzo pozytywne wrażenie Po krótkiej rozmowie zamówiłem swoja upragniona wędkę w jednej części i pozostało mi czekać aż ja ściągną Jeszcze raz dziękuje tutaj użytkownikom forum za doradzenie w sprawie jaki model wybrać. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Pan Piotr pewnie czerpie wiedzę z jerkbaita...???? Gratuluję i zazdroszczę zakupu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik81 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 (edytowane) Pan Piotr pewnie czerpie wiedzę z jerkbaita... Gratuluję i zazdroszczę zakupuRaczej z własnego doświadczenia. Z tego co wynikało z rozmowy sam użytkuje wędki st croix i doskonale zdawał sobie sprawę jaka wędkę dobrać pod moje oczekiwania Oczywiście polecam jego sklep ponieważ stwierdzam ze fachowa obsługa oraz poczęstował ciepła kawa bo jechałem spory kawal drogi do sklepu Edytowane 10 Grudnia 2016 przez Adik81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.daz76 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Witajcie Pomozcie prosze w wyborze spiningu avida lub elitki na pasiaki 25+Lowie zarowno z brzegu jak i lodki.Mysle o dlugosci 7-8ftPrzewaznie gumy 3" z glowka 3-10grJednosklad mile widzianySwieta coraz blizej a ja dalej nie mam dla siebie prezentu Wielkie dziekiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 LES66LF ogarnie temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 AVS76MLXF i jeszcze na zanderka na lekko będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Mam używam i nie oddam. Chyba że na jedenosklad - AXS70MLF2 . FENOMENALNY kijaszek. Spokojnie 25+ wyciagniesz, sandacze polowisz i na szczupaka pójdziesz. I cena przyzwoita. A jak nie ten to AVS76MLXF. Są ludzie na forum co pomogą kupić nowego taniej a jak nie to pytaj na giełdzie. Ewentualnie LTWS70LF lub MLF, albo LTWS76MLXF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.daz76 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Dzieki panowie.Tak wiec bedzie AXS70MLF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Wypowiem się w tym temacie, bo kupując kijka sam miałem mały problem ze znalezieniem dokładnych informacji.Niedawno stałem się posiadaczem LES76MF2. Kijek opisany jako do 18 gram. Długo wahałem się czy brać wersję M czy mocniejszą MH. Uważam, że wybrałem idealnie. Kijkiem obsługiwałem cały dzień gumy 8cm na główkach 18-22g, sporo łowiłem też na mandulę z 24g czeburaszką. Do tego typu gramatury kij jest idealny. Wyciągnąłem kilkanaście sandaczy długości 20cm, brania czuć genialnie. Do tego trafiłem też dwa sandacze 55cm, wyciągnięcie ich z 11metrowej wody (Odry) nie było niczym specjalnym. Dodatkowo przypadkiem podhaczyłem też sumika 80cm, którego wyjąłem nie używając hamulca - kijek ma naprawdę moc. Kolega na łódce miał LES70MH, dałem mu połowić moim kijem i stwierdził, że żałuje zakupu wersji MH. Naszym zdaniem kijek MH spokojnie obsłuży główki 30g z gumami 10cm i więcej. Łowienie niewielkich ryb tym kijem mija się z celem. Pozdrawiam!P.S: oczywiście zaznaczam, że jest to moje zdanie. Nie potrafię agresywnie podbijać przynęty wędką, robię zazwyczaj delikatne podbicie + obrót lub dwa korbką kołowrotka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michumzt Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Witam wszystkich ,chce kupić pierwszego kija ze stajni st,croix i mam dylemat którego wybrać może ktoś pomoże : Szukam wędki maks 230 cm moze byc jedno lub dwu sklad : przynęty jakimi bede operował to gumy od 7 do 11 cm dokladniej kopyta relaxa 3 i 4 , canibale 10 cm i jakies keitchy do 10 moze 11 cm głowki to minim 5 gram do 14 gram (najczesniej używam 8 gramowych głowek ) bedzie to wedzisko na szczupaka bo w moim akwenie jest mnóstwo 40-60 cm ryb i dlatego nie chciłbym nic sztywnego tylko fajnie pracującego . Nie wiem czy wybierać z serii Avid czy avid x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 W tej długości i to tych przynet jakie opisałeś oraz rybek jakie planujesz owoc to Avid AVS 76 MLXF będzie dobrym wyborem Z avid ów to jedyny kij tej długości jaka Cię interesuje Mam taki już drugi i polecam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgadza się. Xy to max 213cm. Poza tym są bardziej sandaczowe. Zwykła seria przez cięższe zbrojenie nabiera bardziej szczupakowego charakteru AVS76MLXF lub AVS76MLXF2 trafia tutaj idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zapomniałem właśnie dopisać że chodziło mi o wędkę w dwóch kawalkach czyli AVS 76mlxf-2Ale jak komuś długość do transportu nie przeszkadza to jednosklad jak najbardziej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michumzt Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 (edytowane) to ten avid dawałby radę spokojnie z kopytem relaxa l-4 na głowce 8-12 grama ? bo na opisie jest 3-11 g i wydawać się może za mało Edytowane 13 Grudnia 2016 przez michumzt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 (edytowane) Croixy mają zapas, choć L4 i 12gr to już jest opór w wodzie jednak reszta czyli keitechy albo kopyta na główkach 8gr to spoko. No i jeśli nie chcesz pałowatego kijka to by pasował. Poczekaj aż się inni użytkownicy się wypowiedzą to się przekonasz Za to jeśli chcesz krótszy kijek to nowy Mojo Bass, na węglu SCIII tak jak Avid, np MJS610MLXF to model do 14gr. Byłby spokojniejszy pewnie o niego z L4 i 12gr. Bardzo przyjemny kijek z elastycznym, niekołkowatym szczytem. Edytowane 13 Grudnia 2016 przez Marcyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Z guma 7-12cm i 8 g ten avs76mlxf moi skromnym zdaniem będzie ciut za delikatny. AVS70MLF albo AXS70MLF - ten ostatni da sobie radę. Mam używam i chwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michumzt Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 A ten kijek byłby odpowiedni legend elite LES76MF2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Mocy do Twoich przynęt nie zabraknie. No i elitka to elitka. Pytanie czy jeśli szukasz czegoś niezbyt sztywnego to nie będzie zbyt sztywny (choć elitka gnie się ogólnie bardzo dobrze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michumzt Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 właśnie nie szukam takiego sztywnego kija , chciałbym aby takie 50-65 cm ryby fajnie pracowały na kiju ( bo takie ryby na moim akwenie łowię najczęściej ) żeby nie był taki sztywny jak team dragon do 35 gram , ktorego dotychczas używam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Z elitki jak już to mlf. Avid klasyczny lub w serii X to bardzo dobry wybór pod to co piszesz. Starsza seria w mlxf-ie bardziej sie "podda" od mlfa. Ja mam axs70MLF2 I pracuje mi od 5-15g plus keitechy, kopyta 7-9 cm i innego typu gumy nie stawiające dużego oporu w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 (edytowane) Z guma 7-12cm i 8 g ten avs76mlxf moi skromnym zdaniem będzie ciut za delikatny. AVS70MLF albo AXS70MLF - ten ostatni da sobie radę. Mam używam i chwalę Wszystko zależy jaka gumaCzy smukła czy nie.... Osobiście rzuciłem tym avidem sporo więcej25 gr i kopyto relaxa 4LI nawet zaciąłem całkiem fajnego sandacza Na prawdę nie miałem z poprowadzeniem przynęty większych problemów W mojej ocenie da radę bez problemu Ps zerknij Marcin na maila coś Ci tam wysłałem Edytowane 13 Grudnia 2016 przez tony1983 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michumzt Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Panowie, a co powiecie na temat tej wędki ktoś możne używa / czy miał ? ST.CROIX Mojo Bass MBS69MLXF bo jest w promocji i za 5 stówek można wyhaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Chłopy potrzeba kija do woblerów boleniowo-sandaczowych na wieczorne letnie łowienie nad Wisłą... mam LXS76MF2 i pod sandacza jest super, natomiast do kompletu potrzebuję coś oczko mocniejszego - czy AVS86MHF2 lub LES86MHF2 będzie ok? Chodzi o brzegowe i pontonowe woblero-gumowanie [emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi