Kreska Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Może mi ktoś coś opowiedzieć o LXS70MLF. Używam teraz LXS70Mf i bardzo spodobała mi się ta seria, ale szukam teraz czegoś do lekkiego sandaczowania i na grube pasiaki.Najbardziej interesuje mnie czy kij dobrze sobie poradzi z główkami 7-12g + guma 3-4 cala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 takie cuda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Może mi ktoś coś opowiedzieć o LXS70MLF. Używam teraz LXS70Mf i bardzo spodobała mi się ta seria, ale szukam teraz czegoś do lekkiego sandaczowania i na grube pasiaki.Najbardziej interesuje mnie czy kij dobrze sobie poradzi z główkami 7-12g + guma 3-4 calaBylo juz gdzes pisane na ten temat.Ja mam LXS70MLF2,raczej tak 10g to mu wystarczy,ale mam wrazenie,ze 1sklady sa odrobinke mocniejsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_LBN Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Może mi ktoś coś opowiedzieć o LXS70MLF. Używam teraz LXS70Mf i bardzo spodobała mi się ta seria, ale szukam teraz czegoś do lekkiego sandaczowania i na grube pasiaki.Najbardziej interesuje mnie czy kij dobrze sobie poradzi z główkami 7-12g + guma 3-4 calaMLF będzie idealny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertsWalters Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Mam w jednym kawałku rewelacja.Polecam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Przymierzam się do zakupu nowego kija pod koguty ,czy Avid inshore będzie dobrym wyborem ? Podpowie ktoś coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Pewnie że tak.Mega kij, kolnij do CF to Ci Remek podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 A może golnij albo pier...olnij?! Rozumiem, że wątek dotyczy wędek amerykańskich ale może trzymajmy się zasad języka polskiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Tylko ja mam wrazenie ze te inshory to raczej dobre szczupakowki o nie za szybkiej akcji niz kosy pod koguty? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Tylko ja mam wrazenie ze te inshory to raczej dobre szczupakowki o nie za szybkiej akcji niz kosy pod koguty?Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu TapatalkaStąd moje pytanie . Gdzieś kiedyś (tak przynajmniej mi się kojarzy ) ktoś opisywał / polecał inshore do kogutow, a na pracownie nie mam czasu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Avidy inshory to zajebiste według mnie kije. Tylko nie wiem czy akurat do tego się nadają. Przynajmniej nie jako klasyki do tej metody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 @Marcyś dobrze mówi."Od bidy" można koguta zapiąć ale nie są to kije do tego stworzone.Do koguta zdecydowanie lepszym wyborem będzie zwykły avid 6'6" 14lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) @szczupły Krzysiek wykazałeś się merytorycznymi i kultularnym wpisem.Masz coś do powiedzenia w sprawie wspomnianego kija? Lowiłem jakiś czas avidem inshor 3/4oz i do cięższego łowienia był rewelacyjny. Spokojnie podbija ciężkie przynęty w tym koguty, świetne czucie przynęty a hol to sama przyjemność. Jak dla mnie wybacza wiecej niż klasyczny ultra fast. Edytowane 9 Maja 2017 przez Luka81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 @szczupły Krzysiek wykazałeś się merytorycznymi i kultularnym wpisem.Dzięki za komplement. Niestety nie mogę odwdzięczyć się tym samym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 @Marcyś dobrze mówi."Od bidy" można koguta zapiąć ale nie są to kije do tego stworzone.Do koguta zdecydowanie lepszym wyborem będzie zwykły avid 6'6" 14lb. Mam 12 lb xf. W tej długość i powiem szczeze ze ani do gum ani do kogutów mi nie odpowiada. Do kogutow na dzień dzisiejszy używałem batson MB 17lb do 28 gr i było ok. Może sprecyzuje. Szukam kija do 2 Mt ze stajni st croix realnie 20-40gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 @szczupły Krzysiek wykazałeś się merytorycznymi i kultularnym wpisem.Dzięki za komplement. Niestety nie mogę odwdzięczyć się tym samym. Szczupły! Zluzuj zwieracze bo nie jesteś w temacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) Miałem inshore'a, sprzedałem bo mam elitke i tx'a w jednym kawałku i już bez przesady 3 tuby w corsie wozić ;D ten kij jest dość specyficzny, bo ani nie jest to typowo mięsisty kij szczupakowy, ani sandaczowy beton do kogutów - coś pomiędzy. Dolnik ma beton, a u góry jest mięsisty - aby był idealny pod walczące, duże ryby, przydałaby się moim zdaniem większa parabola, bardziej ustępliwy na dole, a z kolei jeśli miałaby to być "idealna kosa pod sandacze,, dla wielu powinien być bardziej sztywniejszy na szczycie. Innymi słowy mamy uniwersał, kombajn, bo pod wszystko. Dobre rozwiązanie dla osób, które stawiają na minimalizm na łodzi i w terenie a uniwersalność ? cóż, zawsze będzie pod jakimś względem gorsza, od typowo zadaniowych kijów. Edytowane 9 Maja 2017 przez Bartas93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Szukam kija do 2 Mt ze stajni st croix realnie 20-40grDo czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Koledzy ... co polecicie na jesień na grubego gumowego jiga do 30 gr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Mam kilka inshor-ów.Avida i legendy i każdy się w którymś momencie kończy. W avidzie mf trzeszczał mi korek pod sumkiem więc nie bardzo wiem gdzie ten betonowy dolnik. taką samą sytuację miał kolega pod rybą 160cm na MHF.@budzik, kijki xf z st croix mają dość miekką i cienszą część szczytową, są delikatniejsze w szczycie i sztywniejsze w dole. Fasty mają bardziej płynną krzywą ugięcia.Do przynęt 20-40 warto wziąść ood uwagę 14 lb blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) Koledzy ... co polecicie na jesień na grubego gumowego jiga do 30 gr ?Rzeka, zbiornik, brzeg, łódź? a tak swoją drogą, to mam wrażenie, że niektórzy się mądrzą niezmiernie, ale kije z ww tematu to chyba znają tylko z tabelki od żbika... Edytowane 9 Maja 2017 przez spinspektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Mam kilka inshor-ów.Avida i legendy i każdy się w którymś momencie kończy.W avidzie mf trzeszczał mi korek pod sumkiem więc nie bardzo wiem gdzie ten betonowy dolnik. taką samą sytuację miał kolega pod rybą 160cm na MHF.@budzik, kijki xf z st croix mają dość miekką i cienszą część szczytową, są delikatniejsze w szczycie i sztywniejsze w dole. Fasty mają bardziej płynną krzywą ugięcia.Do przynęt 20-40 warto wziąść ood uwagę 14 lb blank.Przyznam się szczerze, że nigdy nie miałem na kiju suma, więc stąd może nasza różnica w postrzeganiu betonu. Ale żeby nie było nieporozumień, to po prostu kij ten ma dla mnie sztywny dół, już pomijając to jak sztywny i tyle. Nie piszę przecież, że to wada tylko moje subiektywne odczucie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 (edytowane) Rzeka, zbiornik, brzeg, łódź? a tak swoją drogą, to mam wrażenie, że niektórzy się mądrzą niezmiernie, ale kije z ww tematu to chyba znają tylko z tabelki od żbika...dwuskład, łódka, jezioro, maks 200 cm ... Edytowane 10 Maja 2017 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Jak masz możliwość to kup jednoskład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 To ma być kij pod szczupaka, w przypadku tej ryby 2skład mi wystarczy w zupełności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi