Marcy- Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Taki jak potrzebujesz. Myślę, że 3/4oz (21gr) będzie bardzo si. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertsWalters Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Na stronie Corona Fishing jest taki model VIS70MF czy chodzi o tą serię i ten model ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Tak to ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas277 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Witam Czy łowi ktoś którymś z modeli Eyecon trolling? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertsWalters Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Dzisiaj 89cm szczęścia na Avid 70MLF kijek rewelacja ,chociaż mam świeżo nabyty w CF też 70MF ale jakoś mi nie podszedł ,dam mu szansę jesienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmataxx Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Witam. Czy kijek na Blanku trs70mf2 nada się pod kuraki Ok 16g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Do kuraka lepszy AVID X lub Tournament Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmataxx Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Masz na myśli ze się nie nadaje i może klęknąć pod kurakiem czy ze na avid czy tournament komfort będzie większy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Triumphy to kije w moim mniemaniu, kije nie do koguta Pewnie da radę połowić jak każdą wędką, ale nie są one przeznaczone pod koguta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Może w takim układzie przyblizysz nam z własnego doswiadczenia do czego nadają się triumphy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zadzwoń do żbika lub corona fishing jak nie wiesz :) a nie prowokuj niepotrzebnych dyskusji :)jeszcze żebyś nie wiedział,ale jest inaczej sam masz z tego co wiem premiera i kilka avidów , trzeba było kupić trimphy pozdrawiam i do zobaczenia Tomku nad wodą,hej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 (edytowane) Jestem zmuszony sprowokować tą dyskusję, ponieważ zaczynasz wprowadzac potencjalnych posiadaczy san kroi w błąd! Z tego co wiem, ani Żbik, ani Corona nie decydują co do czego się nadaje, wiec nie każ mi do nich dzwonić, bo żenująco to brzmi z Twojej strony.. A to, że mam premiera, kilka avidów i stan moich wędek powiększył się o "chu*~*ową" wg Ciebie Elitke nie uprawnia mnie do wypowiedzi na temat kija którego nie trzymałem w ręce... W związku z zapytaniem kolegi @xmataxx to niech wypowie się ktoś kto na codzień użytkuje ten kij, a już najlepiej to kolega powinien wziąć do reki ten patyk i sam oceni czy mu leży czy nie Pomijając wszystkie kwestie, kije St C to bardzo uniwersalne wędki! Pozdro Edytowane 28 Czerwca 2017 przez spinspektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 (edytowane) Jestem zmuszony sprowokować tą dyskusję, ponieważ zaczynasz wprowadzac potencjalnych posiadaczy san kroi w błąd!Z tego co wiem, ani Żbik, ani Corona nie decydują co do czego się nadaje, wiec nie każ mi do nich dzwonić, bo żenująco to brzmi z Twojej strony.. A to, że mam premiera, kilka avidów i stan moich wędek powiększył się o "chu*~*ową" wg Ciebie Elitke nie uprawnia mnie do wypowiedzi na temat kija którego nie trzymałem w ręce... W związku z zapytaniem kolegi @xmataxx to niech wypowie się ktoś kto na codzień użytkuje ten kij, a już najlepiej to kolega powinien wziąć do reki ten patyk i sam oceni czy mu leży czy nie Pomijając wszystkie kwestie, kije St C to bardzo uniwersalne wędki! PozdroKolega we wcześniejszym poście zapytał czy TRS70MF2 nada się pod koguta - tak się składa że miałem słabszą wersję jakiś czas temu i jak napisałem:Cyt" Triumphy to kije w moim mniemaniu, kije nie do koguta Pewnie da radę połowić jak każdą wędką, ale nie są one przeznaczone pod koguta ."Większość ludzi z forum zgodzi się ze mną że nie ma wędki uniwersalnej - tak jak niezastąpionych ludzi . Do koguta i gumy będzie inna lepsza a do blachy czy woblera inna. Inna sprawa to kije kupowane są z nastawieniem pod konkretne ryby.. W innym przypadku po co ludzie kupowali by po 5-10 wędek ? W poście wyraziłem swoją opinię - w końcu od tego jest to forum. - Co do Corony i żbika pierwsze pytanie zadawane przez sprzedającego to : na jakie ryby i jakie przynęty się Pan nastawia...- Co do tego że "stan moich wędek powiększył się o "chu*~*ową" wg Ciebie Elitke" nigdy nie powiedziałem że elitki są chu#&e" tylko że LES... były do dupy zbrojone a to lekka różnica ( a z tym to akurat zgodzi się ze mną każdy kto miał w rekach starszą i nową elitkę). Przeczytaj raz jeszcze ze zrozumieniem Tomku:) Ps. Kolega @Xmataxx napisał pytanie chcąc uzyskać pomocy w problemie. Napisałem swoje zdanie w tej kwestii, jak masz inne wyraź je I bez spiny, połamania tych Twoich Croixów na rzecznych potworach Pozdro Edytowane 28 Czerwca 2017 przez cabage 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 A tak się składa, że w dalszym ciągu nie miałeś w rekach ww kija tylko cokolwiek to znaczy "jego słabszą wersje" i do mnie piszesz że nie czytam ze zrozumieniem?Wypowiadasz się jakbyś przewalił całą serie Triumphów, a tylko przez chwile łowiłeś jednym i to nie tym co pyta kolega, więc jak możesz stwierdzić, że cała seria się nie nadaje?Może mnie oświecisz mój drogi Marcinie i wyjaśnisz do czego w takim układzie Triumphy są przeznaczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 A tak się składa, że w dalszym ciągu nie miałeś w rekach ww kija tylko cokolwiek to znaczy "jego słabszą wersje" i do mnie piszesz że nie czytam ze zrozumieniem?Wypowiadasz się jakbyś przewalił całą serie Triumphów, a tylko przez chwile łowiłeś jednym i to nie tym co pyta kolega, więc jak możesz stwierdzić, że cała seria się nie nadaje?Może mnie oświecisz mój drogi Marcinie i wyjaśnisz do czego w takim układzie Triumphy są przeznaczone?Do tego żeby osoba o odmiennym zdaniu na temat kija prowadziła spór a nie pomogła w jakimkolwiek stopniu koledze który potrzebuje pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 (edytowane) Taki właśnie był mój cel Pokazałeś prawdziwe oblicze [emoji41]A na pytanie nie odpowiedziałeś... ????Pozdro Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 28 Czerwca 2017 przez spinspektor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1976 Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Witam kolegów.Jestem ze Szczecina,łowie głównie na Odrze i Regalicy.Potrzebuje wedki pod opad na sandacza...szczupaka.Zastanawiam się nad budową wedki na na mhx mb843-2 ale...Posiadam wedke st croix ws86mh2,8'6",8-17lbs,3/8-1 1/4 oz.fast akcja.Czysto teoretycznie podobne kijki z tym ze mój sporo dluższy.Wg mnie st.croix jest raczej kijem o takiej ciepłej akcji,nie jest zły bo łowił już ryby i to nie raz ale nie do końca mi leży. I tu moje pytanie. Z racji ze żaden z moich znajomych nie ma takowego mhx żebym mógł go namacacać chciałbym skorzystać z wiedzy szanownych kolegów.Czy to nie będzie powielanie kijów, czy mhx będzie sztywniejszy szybszy,lepszy pod opad na rzeke na sandacza,czy obsługiwać będzie 15-30 g z 3,4 calowa gumą?Z góry dziękuję za pomoc.Jeśli nie w tym dziale to przepraszam nie korzystałem z forum.Taki trochę dinozaur jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 (edytowane) To zupełnie inne charakterystyki wędek . Stary Wild River jest sporo cieplejszy i nie taki sztywny jak te MB , będziesz czuł różnicę . Edytowane 1 Lipca 2017 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Czy TBS71MHF będzie się nadawał na suma z Wisły woblery typu Rapala DT 14/16/20 max do 30gr, gumy 12cm na główkach do 30gr To najsztywniejszy Legend czy bardzo się podda woblerowi w nurcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Triumph jest produkowaną w Meksyku jeszcze ekonomiczniejszą wersją ekonomicznego amerykańskiego Premiera. Są porównywalne, jeśli nie takie same. Do jigowania które u nas nie wiedzieć czemu nazywa się opad, nadaje się przynajmniej kilka z nich.Nie trzeba brać wszystkich po kolei wędek do ręki, aby samemu, bez swarliwego plebiscytu w sieci dokonać właściwego wyboru. Wystarczy zerknąć do katalogu blanków, gdzie można bez najmniejszego trudu zapoznać się z charakterystyką konkretnego modelu, a minimum inteligencji pozwoli nam wybrać najbardziej odpowiedni do techniki i przynęty. Dla skończonych gamoni w papierowych katalogach StC nieskończenie litościwie zamieszcza się rod selectory.Podpowiadają niekumatym, tak jakby wprost.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maikel Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 (edytowane) Witam,Mam kilka pytań dotyczących tego kijka St. Croix Legend Tournament LTWS70MLF 1) Jest warty zakupu czy lepiej zainwestować w coś innego(proszę o propozycje) ?2) Czy w połączeniu z kołowrotkiem Shimano Stradic 2500 będzie odpowiednio wyważony ?3) Czy wygodnie leży w ręku ?4) Czy kij będzie odpowiedni do połowu okoni, kleni na blaszki 0 i małe woblery ?5) W jakiej gramaturze kij najlepiej się sprawuje i czy jest możliwe efektywnie prowadzić przynęty powyżej 11g ? Edytowane 4 Lipca 2017 przez milupa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Dobre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz23 Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Zadzwoń i zapytaj Remika z CF, odpowie na wszystkie Twoje pytania i doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertsWalters Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Posiadam ten kij dokładnie ze Stradic 2500 IC4 z pracowni Art-Rod bardzo fajnie to razem współpracuje wiec polecam .Kij to raczej pod gumy i opad ale Mepssa 3 Aglia pociągnie.Zupełnie inna praca wędki jak AVID 70MLF mi osobiście Avid leży bardziej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Triumph jest produkowaną w Meksyku jeszcze ekonomiczniejszą wersją ekonomicznego amerykańskiego Premiera. Są porównywalne, jeśli nie takie same. Do jigowania które u nas nie wiedzieć czemu nazywa się opad, nadaje się przynajmniej kilka z nich.Nie trzeba brać wszystkich po kolei wędek do ręki, aby samemu, bez swarliwego plebiscytu w sieci dokonać właściwego wyboru. Wystarczy zerknąć do katalogu blanków, gdzie można bez najmniejszego trudu zapoznać się z charakterystyką konkretnego modelu, a minimum inteligencji pozwoli nam wybrać najbardziej odpowiedni do techniki i przynęty. Dla skończonych gamoni w papierowych katalogach StC nieskończenie litościwie zamieszcza się rod selectory.Podpowiadają niekumatym, tak jakby wprost.. Zastanawiam sie kiedy taki gamon,jak Ty uswiadomi sobie ten fakt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi