Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zadzwoń do żbika lub corona fishing jak nie wiesz :) :) a nie prowokuj niepotrzebnych dyskusji :)jeszcze żebyś nie wiedział,ale jest inaczej :) sam masz z tego co wiem premiera i kilka avidów , trzeba było kupić trimphy :) pozdrawiam i do zobaczenia Tomku nad wodą,hej :)

• Like 1

Jestem zmuszony sprowokować tą dyskusję, ponieważ zaczynasz wprowadzac potencjalnych posiadaczy san kroi w błąd!

Z tego co wiem, ani Żbik, ani Corona nie decydują co do czego się nadaje, wiec nie każ mi do nich dzwonić, bo żenująco to brzmi z Twojej strony..

A to, że mam premiera, kilka avidów i stan moich wędek powiększył się o "chu*~*ową" wg Ciebie Elitke nie uprawnia mnie do wypowiedzi na temat kija którego nie trzymałem w ręce...

W związku z zapytaniem kolegi @xmataxx to niech wypowie się ktoś kto na codzień użytkuje ten kij, a już najlepiej to kolega powinien wziąć do reki ten patyk i sam oceni czy mu leży czy nie :)

Pomijając wszystkie kwestie, kije St C to bardzo uniwersalne wędki! ;)

Pozdro

Edytowane przez spinspektor

Jestem zmuszony sprowokować tą dyskusję, ponieważ zaczynasz wprowadzac potencjalnych posiadaczy san kroi w błąd!

Z tego co wiem, ani Żbik, ani Corona nie decydują co do czego się nadaje, wiec nie każ mi do nich dzwonić, bo żenująco to brzmi z Twojej strony..

A to, że mam premiera, kilka avidów i stan moich wędek powiększył się o "chu*~*ową" wg Ciebie Elitke nie uprawnia mnie do wypowiedzi na temat kija którego nie trzymałem w ręce...

W związku z zapytaniem kolegi @xmataxx to niech wypowie się ktoś kto na codzień użytkuje ten kij, a już najlepiej to kolega powinien wziąć do reki ten patyk i sam oceni czy mu leży czy nie :)

Pomijając wszystkie kwestie, kije St C to bardzo uniwersalne wędki! ;)

Pozdro

Kolega we wcześniejszym poście zapytał czy TRS70MF2 nada się pod koguta - tak się składa że miałem słabszą wersję jakiś czas temu i jak napisałem:

Cyt" Triumphy to kije w moim mniemaniu, kije nie do koguta  :) Pewnie da radę połowić jak każdą wędką, ale nie są one przeznaczone pod koguta  :)."

Większość ludzi z forum zgodzi się ze mną że nie ma wędki uniwersalnej - tak jak niezastąpionych ludzi :) . Do koguta i gumy będzie inna lepsza a  do blachy czy woblera inna. Inna sprawa to kije kupowane są z nastawieniem pod konkretne ryby.. W innym przypadku po co ludzie kupowali by po 5-10 wędek :) ? W poście wyraziłem swoją opinię - w końcu od tego jest to forum.

- Co do Corony i żbika pierwsze pytanie zadawane przez sprzedającego to : na jakie ryby i jakie przynęty się Pan nastawia...

- Co do tego że "stan moich wędek powiększył się o "chu*~*ową" wg Ciebie Elitke" nigdy nie powiedziałem że elitki są chu#&e" tylko że LES... były do dupy zbrojone a to lekka różnica :) ( a z tym to akurat zgodzi się ze mną każdy kto miał w rekach starszą i nową elitkę).

Przeczytaj raz jeszcze ze zrozumieniem Tomku:)

Ps. Kolega @Xmataxx napisał pytanie chcąc uzyskać pomocy w problemie. Napisałem swoje zdanie w tej kwestii, jak masz inne wyraź je :)

I bez spiny, połamania tych Twoich Croixów na rzecznych potworach :) Pozdro

Edytowane przez cabage
  • Like 1

A tak się składa, że w dalszym ciągu nie miałeś w rekach ww kija tylko cokolwiek to znaczy "jego słabszą wersje" i do mnie piszesz że nie czytam ze zrozumieniem?

Wypowiadasz się jakbyś przewalił całą serie Triumphów, a tylko przez chwile łowiłeś jednym i to nie tym co pyta kolega, więc jak możesz stwierdzić, że cała seria się nie nadaje?

Może mnie oświecisz mój drogi Marcinie i wyjaśnisz do czego w takim układzie Triumphy są przeznaczone?

A tak się składa, że w dalszym ciągu nie miałeś w rekach ww kija tylko cokolwiek to znaczy "jego słabszą wersje" i do mnie piszesz że nie czytam ze zrozumieniem?

Wypowiadasz się jakbyś przewalił całą serie Triumphów, a tylko przez chwile łowiłeś jednym i to nie tym co pyta kolega, więc jak możesz stwierdzić, że cała seria się nie nadaje?

Może mnie oświecisz mój drogi Marcinie i wyjaśnisz do czego w takim układzie Triumphy są przeznaczone?

Do tego żeby osoba o odmiennym zdaniu na temat kija prowadziła spór a nie pomogła w jakimkolwiek stopniu koledze który potrzebuje pomocy :)

Witam kolegów.Jestem ze Szczecina,łowie głównie na Odrze i Regalicy.Potrzebuje wedki pod opad na sandacza...szczupaka.Zastanawiam się nad budową wedki na na mhx mb843-2 ale...Posiadam wedke st croix ws86mh2,8'6",8-17lbs,3/8-1 1/4 oz.fast akcja.Czysto teoretycznie podobne kijki z tym ze mój sporo dluższy.Wg mnie st.croix jest raczej kijem o takiej ciepłej akcji,nie jest zły bo łowił już ryby i to nie raz ale nie do końca mi leży. I tu moje pytanie. Z racji ze żaden z moich znajomych nie ma takowego mhx żebym mógł go namacacać chciałbym skorzystać z wiedzy szanownych kolegów.Czy to nie będzie powielanie kijów, czy mhx będzie sztywniejszy szybszy,lepszy pod opad na rzeke na sandacza,czy obsługiwać będzie 15-30 g z 3,4 calowa gumą?Z góry dziękuję za pomoc.Jeśli nie w tym dziale to przepraszam nie korzystałem z forum.Taki trochę dinozaur jestem...

Triumph jest produkowaną w Meksyku jeszcze ekonomiczniejszą wersją  ekonomicznego amerykańskiego Premiera. Są porównywalne, jeśli nie takie same. Do jigowania które u nas nie wiedzieć czemu nazywa się opad, nadaje się przynajmniej kilka z nich.

Nie trzeba brać wszystkich po kolei wędek do ręki, aby samemu, bez swarliwego plebiscytu w sieci dokonać właściwego wyboru. Wystarczy zerknąć do katalogu blanków, gdzie można bez najmniejszego trudu zapoznać się z charakterystyką konkretnego modelu, a minimum inteligencji pozwoli nam wybrać najbardziej odpowiedni do techniki i przynęty. Dla skończonych gamoni w papierowych katalogach StC nieskończenie litościwie zamieszcza się rod selectory.

Podpowiadają niekumatym, tak jakby wprost.. :)

• Like 1

Witam,

Mam kilka pytań dotyczących tego kijka St. Croix Legend Tournament LTWS70MLF

1) Jest warty zakupu czy lepiej zainwestować w coś innego(proszę o propozycje) ?

2) Czy w połączeniu z kołowrotkiem Shimano Stradic 2500 będzie odpowiednio wyważony ?

3) Czy wygodnie leży w ręku ?

4) Czy kij będzie odpowiedni do połowu okoni, kleni na blaszki 0 i małe woblery ?

5) W jakiej gramaturze kij najlepiej się sprawuje i czy jest możliwe efektywnie prowadzić przynęty powyżej 11g ?

Edytowane przez milupa
  • Like 1

Posiadam ten kij dokładnie ze Stradic 2500 IC4 z pracowni Art-Rod bardzo fajnie to razem współpracuje wiec polecam .Kij to raczej pod gumy i opad ale Mepssa 3 Aglia pociągnie.Zupełnie inna praca wędki jak AVID 70MLF mi osobiście Avid leży bardziej.

• Like 1

Triumph jest produkowaną w Meksyku jeszcze ekonomiczniejszą wersją  ekonomicznego amerykańskiego Premiera. Są porównywalne, jeśli nie takie same. Do jigowania które u nas nie wiedzieć czemu nazywa się opad, nadaje się przynajmniej kilka z nich.

Nie trzeba brać wszystkich po kolei wędek do ręki, aby samemu, bez swarliwego plebiscytu w sieci dokonać właściwego wyboru. Wystarczy zerknąć do katalogu blanków, gdzie można bez najmniejszego trudu zapoznać się z charakterystyką konkretnego modelu, a minimum inteligencji pozwoli nam wybrać najbardziej odpowiedni do techniki i przynęty. Dla skończonych gamoni w papierowych katalogach StC nieskończenie litościwie zamieszcza się rod selectory.

Podpowiadają niekumatym, tak jakby wprost.. :)

Zastanawiam sie kiedy taki gamon,jak Ty uswiadomi sobie ten fakt :)

• Like 1