Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

A dla mnie liczy się efekt finalny, który od Fa jest na wysokim poziomie. Mam kije od stc i są super (klasa) od Fa podobnie. Kolega zlowil suma na wjlejanke? Z brzegu i rzeka?

Rzeka Wisła , hol dłuuugi ale dało radę. pewnie tylko dlatego że sum nie obrał kierunku na Kraków bo inaczej był by nie do  zatrzymania.Pozdrawiam

• Like 1

Cześć,

Nosze się z zamiarem zakupu Avida AVS86MF2. Przed nabyciem chciałbym jednak mieć pewność czy akcja kija i cw w praktyce pokrywa się z teorią. Szukam właściciela takowego patyka z Wrocławia lub okolic, który podczas wspólnych łowów udostępni wędkę do testów. W zamian oferuje wdzięczność wyrażoną dobrym piwem :)

• Like 2

Jeśli chodzi o cenę, to nigdy nie żałowałem ani jednej złotówki wydanej na san kroja.

Pewnie spece od rodbuildingu wyciągnęli by więcej z tego blanku, ale dla mnie jest gicior.

Do czego? Ww model służy u mnie przede wszystkim do łowienia szczupaków.

Jako, że lubię minimalizm i wygodę to ogarniam nim gumy, obrotówki, woblery, jerki i poppery, czyli cały wachlarz przynęt.

Jest to jeden z patyków które mają u mnie dożywocie :)

pozdro

Prośba do użytkowników wędki LTWS80MLF2. Czy mógłby ktoś zrobić zdjęcie ugięcia tego kija z kołowrotkiem i przeciągnięta przez przelotki linka? Miałem ten patyk przez chwile ale nie zrobiłem takich zdjęć, a chce się upewnić co do ugięcia samego szczytu. Z tego co zauważyłem, od przelotki szczytowej jakieś 10-12cm jest sztywniejsze i dopiero dalej blank gnie się płynnie ale wolałbym się upewnić na fotce.

Oglądałem już ten filmik na YT ale pełne ugięcie jest tylko raz i to przez sekundę i nie idzie wypatrzeć jak ten kij się zachowuje.

Pytam, bo zamówiłem sam blank 4S80MLF2 i rozważam przed zbrojeniem jego skrócenie od góry i dołu po 4-5cm. Stad fotki ugięcia patyka bardzo by mi pomogły w decyzji.

Prośba do użytkowników wędki LTWS80MLF2. Czy mógłby ktoś zrobić zdjęcie ugięcia tego kija z kołowrotkiem i przeciągnięta przez przelotki linka? Miałem ten patyk przez chwile ale nie zrobiłem takich zdjęć, a chce się upewnić co do ugięcia samego szczytu. Z tego co zauważyłem, od przelotki szczytowej jakieś 10-12cm jest sztywniejsze i dopiero dalej blank gnie się płynnie ale wolałbym się upewnić na fotce.

proszę moje fotki

http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/page-18

Pytam, bo zamówiłem sam blank 4S80MLF2 i rozważam przed zbrojeniem jego skrócenie od góry i dołu po 4-5cm. Stad fotki ugięcia patyka bardzo by mi pomogły w decyzji.

Obcinanie szczytówki to bardzo ryzykowna sprawa, obetniesz o 0,5 cm za dużo i wędka do śmieci. Obcięcie kilku cm może kompletnie zmienić akcję kija. Już lepiej skróć niesymetrycznie, tylko dolnik o 10 cm. St. Croix ma mocne dolniki, akcja wędki się nie zmieni.

Ale o czym Wy w ogóle mówicie?

Przecież szczyt przy ledwo wymiarowej rybie już w ogóle nie pracuje.

Im większe obciążenie tym dalej wędka się ugina to chyba normalne zjawisko, a szczyt jest praktycznie skierowany prosto w kierunku ryby i generalnie nieruchomy.

• Like 1