Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli Twój budżet pozwala Ci na zakup nowego StC ze sklepu, lepiej zbudować go w pracowni. Zmieścisz się w podobnych pieniądzach unikając jednocześnie typowych przywar marki jak słabej jakości korek, za duży set przelotek, nadlewki lakieru itd.

Przerobiłem już ten temat, a tak prezentuje się moja parka:

attachicon.gifStCLE.jpg

Nie za bardzo się z tym zgadzam.

Zbudowałem kija na blanku 5SCMHF2,na piątym wędkowaniu/nawet tygodnia elita nie miała/ troć kija złamała/plażowa,58+/

Mimo że rodbuilder znany na tym forum to niestety firma Żbik ma klienta w d...e.

Już niedługo 5 miesięcy się zacznie oczekiwania na nową część,lepiej gotowego StC kupić niż zbudować w pracowni.

• Like 1

Nie za bardzo się z tym zgadzam.

Zbudowałem kija na blanku 5SCMHF2,na piątym wędkowaniu/nawet tygodnia elita nie miała/ troć kija złamała/plażowa,58+/

Mimo że rodbuilder znany na tym forum to niestety firma Żbik ma klienta w d...e.

Już niedługo 5 miesięcy się zacznie oczekiwania na nową część,lepiej gotowego StC kupić niż zbudować w pracowni.

Najlepiej jest się samemu skontaktować z serwisem StC. Ostatnio załatwiałem koledze górny skład do LES86MHF2 i zajęło wszystko (łącznie z dostawą ustrojstwa do Polski) z tydzień a całkowity koszt wyniósł.... 60 USD.

O "odsyłaniu" uszkodzonego elementu do USA nawet nie chcieli słyszeć.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

Najlepiej jest się samemu skontaktować z serwisem StC. Ostatnio załatwiałem koledze górny skład do LES86MHF2 i zajęło wszystko (łącznie z dostawą ustrojstwa do Polski) z tydzień a całkowity koszt wyniósł.... 60 USD.

O "odsyłaniu" uszkodzonego elementu do USA nawet nie chcieli słyszeć.

To prawda, bo o mnie mowa.

Od momentu złamania wadliwego składu do momentu otrzymania nowej części minęło... 9 dni ;)

Zadnych pośredników i innych kombinacji.

Jedynym problemem, jesli tak można to nazwać było przelanie tych 60USD do Stanów.

Paypal załatwił temat.

Pozdro

• Like 1

Dodam więcej, dla potomnych - w wyniku wymiany emaili z kierownikiem serwisu StC dowiedziałem się, że to na kogo zarejestrowany jest kij nie ma absolutnie żadnego znaczenia. Tak samo jak adres, który został podany przy rejestracji. Jeśli więc kupiłeś kij od kolegi, na którego był zarejestrowany patyk, to gwarancję i tak Ci StC uzna.

• Like 3

Także wszystkie historyje wyciągnięte w kapelusza można z powrotem do kapelusza pochować. 

St. Croix w Park Falls to solidna firma, która każdego klienta traktuje bardzo profesjonalnie.

Co do przedstawicielstwa w Polsce, hmmm..... kolega kilka postów wyżej napisał jak się to odbywa.

5 miesięcy to przesada.

W StC pytają o dwie rzeczy - czy wysłać jeden skład czy cały kij. Drugie pytanie to na jaki adres. Byli bardzo zdziwieni gdy spytałem o to czy odesłać im uszkodzony element/kij. Serwis zrobi link do płatności paypalem, płacisz i po problemie. Wędkę czy element wysyłają od ręki, pocztą lotniczą.

Jak koledze złamała się część szczytowa od elity to pierwszy e-mail jaki dostałem w odpowiedzi na moje zgłoszenie był : przepraszamy, przykro nam że do tego doszło, na jaki adres wysłać element/kij?

• Like 3

Placisz za przesylke w obie strony to oczywiste.

No iwedka musiala zostac wczesniej zarejestrowana

Nie w obie strony, tylko w jedną, ponieważ oni nie potrzebują gromadzić połamańców w park falls ;)

Marka do czegoś zobowiązuje, te wędki nie maja prawa łamać się same od siebie ;)

U mnie kij strzelił przy zacięciu, idealnie pod przelotką/omotką i nie mam pojęcia co mogło być przyczyną.

Po otrzymaniu nowej części szczytowej, prowadziłem testy na połamanej i stwierdzam jednoznacznie ze w rękach ciężko uszkodzić ten kij. Twarda bestia z niego.

idę na ryby łamać .. ;) :D

I zaraz w stc będzie tak jak często na ebayu gdzie do Polski nie wysyłamy, to w stc będzie też większy rygor jak cwaniaków przybędzie :P

W sumie przez sklep reklamowałem jeden kij, akurat z dożywotnią gwarancją

A co w przypadku niższych serii? Przecież nie bez powodów jest 5 lat i jakoś to trzeba udowadniać?

Edytowane przez Marcyś
  • Like 1

I zaraz w stc będzie tak jak często na ebayu gdzie do Polski nie wysyłamy, to w stc będzie też większy rygor jak cwaniaków przybędzie :P

W sumie przez sklep reklamowałem jeden kij, akurat z dożywotnią gwarancją

A co w przypadku niższych serii? Przecież nie bez powodów jest 5 lat i jakoś to trzeba udowadniać?

Jak kija nie zarejestrujesz dojdą po nr seryjnym

Wiek wędki St. Croix z numeru identyfikacyjnego.

Od roku 2001, każdy kij St. Croix posiada wyjątkowy numer identyfikacyjny. Numer seryjny jest zlokalizowany na kiju tuż powyżej rączki. Zgodnie z polityką serwisu St. Croix, data zlokalizowana w numerze seryjnym zostanie użyta by ustalić początek okresu gwarancji, jeżeli kij nie został zarejestrowany w ciągu 30 dni od daty zakupu w rejestracji elektronicznej.

Pierwszy litery numeru seryjnego oznaczają rok: A = 2001; B = 2002; C = 2003; D = 2004; E = 2005; F = 2006; G = 2007; H = 2008; i tak dalej.

Drugie litery numeru seryjnego oznaczają miesiąc: A = styczeń ; B = luty; C = marzec; D = kwiecień; E = maj; F = czerwiec; G = lipiec: H = sierpień; I = wrzesień; J = październik; K = listopad; L = grudzień. Pozostałe oznaczenia są wewnętrzną informacją dla serwisu St. Croix.

Jak kija nie zarejestrujesz dojdą po nr seryjnym

Wiek wędki St. Croix z numeru identyfikacyjnego.

Od roku 2001, każdy kij St. Croix posiada wyjątkowy numer identyfikacyjny. Numer seryjny jest zlokalizowany na kiju tuż powyżej rączki. Zgodnie z polityką serwisu St. Croix, data zlokalizowana w numerze seryjnym zostanie użyta by ustalić początek okresu gwarancji, jeżeli kij nie został zarejestrowany w ciągu 30 dni od daty zakupu w rejestracji elektronicznej.

Pierwszy litery numeru seryjnego oznaczają rok: A = 2001; B = 2002; C = 2003; D = 2004; E = 2005; F = 2006; G = 2007; H = 2008; i tak dalej.

Drugie litery numeru seryjnego oznaczają miesiąc: A = styczeń ; B = luty; C = marzec; D = kwiecień; E = maj; F = czerwiec; G = lipiec: H = sierpień; I = wrzesień; J = październik; K = listopad; L = grudzień. Pozostałe oznaczenia są wewnętrzną informacją dla serwisu St. Croix.

Tylko to nie oznacza daty zakupu... ale ok ma to sens.

Edytowane przez Marcyś

To jest jedno z zagrożeń- cwaniactwo. Czyli wystawianie świadectwa o sobie. Mam tylko nadzieję że ludzie w StC są cwańsi i nie dadzą się wydymać na złamanie którego nie było.

To co wspólnie z kolegami napisaliśmy to po to, aby pokazać jak porządną firmą jest StC. Dodatkowo, aby wskazać drogę jeśli faktycznie coś się stanie z kijem. Ja powiem tyle- tylko StC.

Edytowane przez WojtekCIN
  • Like 2

Siemka, ma ktoś może zdjęcie złamanego LES86MHF2 ? :D

Kolega @WojtekCIN kilka postów wyżej wrzucił fotkę złamanego LES86MHF2

Kij należy do mnie i ja osobiście mialem w rękach travela.

Po szybkiej akcji mam nówkę sztukensa ;)

Nie w obie strony, tylko w jedną, ponieważ oni nie potrzebują gromadzić połamańców w park falls ;)

W przypadku wymiany wędki na nową chyba jednak trzeba im odesłać starą, przynajmniej tak było do tej pory. Potem te połamane wędki wystawiali na ebay w pakietach po 60 szt. Ludzie to kupowali, żeby odzyskać przelotki, niektóre składy były niepołamane można było dopasować szczytówkę z innej wędki.

Zresztą nawet jakby polityka firmy się zmieniła to i tak każą wysłać zdjęcia wędki pociętej na 5 kawałków w tym fota z widocznym nr seryjnym.