wojciiech Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Avid 76mf2 zdaje sie nie występuje nawet. Tylko elitka wtyczkę parametrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Mi chodziło o 70MF2... Jak ma się Avid do Premiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Jaki kij z STC polecacie na uniwersał-sandacz, okoń, szczupak żeby ogarnął w komfortowo 3/4-28/30g w dwuskładzie i max długości 76?Nie ma takiego sprzetu,zeby ogarnial te gramatury i te gatunki ryb,a jezeli ktos lowi to jednym kijem to moze na bardzo rybnej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Darek64 ja na co dzień lowie w Szwecji i tu mam rybne wody ale ogarniam je 4rema kijami wiec zdaje sobie sprawę, a ten uniwersał potrzebuje do łowienia w PL bo co chwile będąc w kraju mam jakieś propozycje wyjazdów na ryby ale odmawiam bo caly sprzęt mam w SE stad pomysł na jeden kij, z którym będę mógł pojechać i połowic u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 A jak w Polsce to jakiś ul z cw do 1g :) żartuję rzecz jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Negra patrząc po rybach to pewnie tak, gdybym w Szwecji staną z takim UL bo czemu niby nie, to chyba nie nadążyłbym wyciągać tych ryb...Mi UL jakoś nie leży, wole łowić normalnie i pogodzić się z tym, ze nie zawsze będzie "ryba na kiju", z reszta w Szwecji po mimo ilości ryb tez nie zawsze się coś łowi bo dużo zależy od pogody ale za to już jak się łowi to konkretnie. W sobotę w 1,5h wyciągnąłem 17 okoni w przedziale 15-37(niestety nic powyżej) i 3 szczupaki 70-75cm w przylowie ale za to w niedziele zero kontaktu z ryba przez podobne 1,5h.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 W takim razie AVS70MF2. Premier.... też spoko kije ale ja bym st croix oceniał od Avida w górę (ewentualnie Mojo bass też na SCIII albo Trout czy Panfish jako wędki specjalistyczne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 (edytowane) Dzięki za odpowiedz, teraz pozostało mi zdecydować pomiędzy STC, a Fenwickiem bo tego tez biorę pod uwagę...No i jeszcze jedna kwestia-gdzie kupić STC w dobrej cenie? Z Fenwickiem nie mam problemu bo znajomy jest dystrybutorem wiec ceny mam więcej niż bardzo dobre... Edytowane 15 Sierpnia 2017 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Panowie chodzi mi o łączna wagę przynęt w okolicy od 3-4g do 28-30g, a nie wagę samej główki. Mam Avida AVS86MF2 i AVS86MHF2 i uważam, że żaden nie obsłuży komfortowo podanego przez Ciebie zakresu wagowego w całości. O ile z górą oba sobie poradzą, to dolna jest za mała dla każdego z nich. 4g + guma 2" to dolna granica dla MF, a i to nieco "na siłę".Ja czuję komfort dopiero przy 5g+3" kopyto dla MF, i 5g+4" kopyto dla MHF.Co do kwestii którą poruszyłeś w innym poście, to zgadzam się w 100%, łowienie w Szwecji na UL oznacza jedno: totalny dyskomfort 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Krótka piłka: czy St.Croix PREMIER PS76MLF nada się na sandacza na lekko? Powiedzmy główki od 5 do 10 gram. Łowienie głównie z brzegu, jeziora do 3-4 m głębokości. Pozdr,Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Łowiłem nim klenie na małych zakrzaczonych rzekach. Moim zdaniem nie nadaje się, za głęboko pracuje i nie będzie komfortu podbicia. Oczko mocniejszy i troszeczkę krótszy 213 cm powinien być ok. Najlepiej jeszcze w jednoskladzie ale wtedy wybrał bym mojo który jest takim hot shotem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Ok. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Ktoś miał w rękach MBS69MLXF? Albo inaczej, czy ML z SC2 nada się do łowienia okoni przynętami z główką 5-10g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Mialem dokładnie ten model ale się pozbyłem, dla mnie za szybki. Myślę że muszą być to konkretne okonie a nie okonki które będą się odbijać. Trzeba też uważać żeby nie wydać za dużo. Mojo w SCII nowe kosztowały 550 zł i po tyle około widzę używki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Ktoś miał w rękach MBS69MLXF? Albo inaczej, czy ML z SC2 nada się do łowienia okoni przynętami z główką 5-10g?Do okonia ciężej i sandacza na lekko używam ECS66MLF , okonie nawet takie 15cm nie spadają.Kij ma dość miękki szczyt ale zapas mocy w dolniku.Kupiłem nówkę za niecałe 500zł w promocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Czy ktoś macał te kije St.Croix Triumph-x cast MH? Czy ten meksykański wypust budżetowy jest wart swojej ceny?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Szczerze mówiąc jeśli łowiłeś już wyższymi seriami niż Triumph X to nie bierz, bo to strasznie budżetowy kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr210771 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 ST.CROIX Wild River WRS86MF2 przymierzam się do kupna prosił bym kolegów o opinie o tym kijku ,jaka czułość ,praca pod rybką i czy dzieli go duża przepaść od avida o tych samych parametrach ,a może są jednak fani Wild Rivera za i przeciw jestem bardzo ciekawy opinii tych którzy mają ten konkretny model pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za opinie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Nie wiem czy było ale zapowiada się ciekawie!,uwielbiam st.croix w wersji morskiejhttp://www.corona-fishing.pl/Katalog,produktow/St._Croix/Legend_Tournament_Bass/Legend_Tournament_Inshore/4,30,1508 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 te inshore to mocniejsze kije??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 te inshore to mocniejsze kije???Trochę tak, grubsza ścianka. Są bardziej "mięsiste" .Nie wiadomo jaka będzie nowa seria LEGEND TOURNAMENT INSHORE, poprzednie były super.Oby nie zaprzestali produkcji po dwóch latach jak to mieli w zwyczaju do tej pory. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Remek mówił tak na jednym z filma-"czóły szczyt,mega mocny doł" elitka 17lb dała noc i banana na gębie..z dwa razy przyciąłem zaczep ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 (edytowane) Chłopaki, LXS76MF2 vs. ES76MF2. Oprócz designu, przelotek i uchwytu są jakieś inne różnice? Zaznaczam że mam LXS76MF2 i używam go od 2 sezonów. To mój ulubiony kij. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 9 Września 2017 przez WojtekCIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Moim zdaniem elitka lepiej przekazuje brania do ręki. Dwie elitki wymieniłem na dwie xtremki i wiem co mówię [emoji6]Moja opinia dotyczy wędek seryjnych. Myśle, że w xtreme drgania tłumi ten "innowacyjny" uchwyt, który swoją drogą akurat mnie dobrze leży w ręce. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 (edytowane) Co ma uchwyt kiedy jest nim SKSS?Przecież palec na blanku leży.No tak mi się wydaje, że nie powinno mieć to wpływu...Edit:Miałem Extreme 70 MHF z pierwszej serii na Rec'ach , to był najbardziej elektryczny kij jaki miałem, może ze względu na przelotki właśnie... Edytowane 9 Września 2017 przez kotwitz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi