smudek Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 bywalec84 nie zamykaj się tylko do jednej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Mam pytanie o serie Triumph. Chodzi mi o TRS86MHF2 , kij na szczupaka. Będę łowił z brzegu na wodzie stojącej (stare żwirownie), przynęty jakich będę używał to w 80% gumy 20% obrotówki iwoblery. Gumy 4-6cali (głównie 5" typu SG Cannibal itp). Obciążenie donich w granicach 5-12g (głównie 7g). Woblery ze sterem (max 11cm) iczasem jakiś mniejszy jerk, obrotówki 4-5 typu comet. Pytanie czy ten kijek ogarnie wagowo te przynęty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 (edytowane) Jeśli chodzi serię Panfish to posiadam kijek PFS110LMF2 i jest to kijek o opisany Mod-fast. Używa go do połowu klenio jazi. Kijek jest specyficzny. Nie poddaje się pod naporem nurtu na przynętę (nie używałem go z Sdr-ami), ale przy już 30 cm rybce piękne pracuje całym blankiem. Nie jest to kluska, lecz kijek, który pracuje bardziej częścią środkową blanku. Mam do porównania Fenwicka HMX na blanku muchowym o cw. ok 1-10 gr to ten kij to dopiero klucha i trzeba się przyłożyć by zaciąć rybę. Edytowane 11 Października 2017 przez pano112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Derrek nie interesuje mnie jak "tam" łowią ja nie chcę takiej sytuacji, że kupię rzekomo kij okoniowy, będę chciał jigować przynętą 2,5gr+1,5"ES i nie będę czuł przynęty na kiju bo kij tak naprawdę swobodnie dopiero będzie obsługiwał przynęty 6-7gr+1,5"ES........ nie miałeś nigdy takiej sytuacji?? Ja mam jednek kij S.C i Fenwicka i wiem o czym mówię opisane od 7 gr a jak założę 5gr+cannibal 8mc to w oógle tego na kiju nie czuje, jakbym niczym nie rzucał dopiero fajnie swobodnie sie łowi z opadu min 10gr+cannibal a to ogromna różnica. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 (edytowane) Derrek nie interesuje mnie jak "tam" łowią ja nie chcę takiej sytuacji, że kupię rzekomo kij okoniowy, będę chciał jigować przynętą 2,5gr+1,5"ES i nie będę czuł przynęty na kiju bo kij tak naprawdę swobodnie dopiero będzie obsługiwał przynęty 6-7gr+1,5"ES........ nie miałeś nigdy takiej sytuacji?? Ja mam jednek kij S.C i Fenwicka i wiem o czym mówię opisane od 7 gr a jak założę 5gr+cannibal 8mc to w oógle tego na kiju nie czuje, jakbym niczym nie rzucał dopiero fajnie swobodnie sie łowi z opadu min 10gr+cannibal a to ogromna różnica. "rzekomo" czy ten kij ma w nazwie perch czy panfish ... ?? piszesz masz st croix i fenwicka i na żadnym nie czujesz nic to więc albo poszukaj w innych stajniach kij lub idź do pracowni ... a jak to nie pomoże to może idź do lekarza bo coś nie tak może być z twoim układem nerwowym może masz martwicę Edytowane 12 Października 2017 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 a ty kup sobie kij sumowy i pośmigaj za okoniami hahahha będziesz miał zapas mocy jak w Ameryce hahaha 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Może trzeba przestać łowić na mule i zacząć na kamieniach, albo żwirku wtedy czutka będzie już na -1g ????Można by doktorat zrobić pt. Wędkarstwo, a problemy ówczesnego świata... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 a ty kup sobie kij sumowy i pośmigaj za okoniami hahahha będziesz miał zapas mocy jak w Ameryce hahaha że o tym nie pomyślałem tylko że to nie ja szukam opinii tylko ty , równie dobrze można szklaka uzbroić w żyłkę i jakąś przynętę i nałapiesz okonków ... nie kij decyduje o twoim sukcesie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_LBN Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 posiada ktoś Eyecon ECS70LF? mam kilka pytań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 (edytowane) Jak coś to mogę coś powiedzieć o ECS66MLF Edytowane 13 Października 2017 przez nalewator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Było tak...???? les90mhf2Jest tak ????Bez posredników(czytaj -polskich sprzedawców),wędka bez rejestracji i tym podobnych pierdół.Jedyne co to nastręczył trudności to afrykański angielski.Takze cóż moge powiedzieć-Najlepsze wędki na świecie ????????????Wojtuś jeszcze raz dzieki za pomoc. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 (edytowane) Przerabiałem ten temat tak jak kolega @salmon1977, również bez pośredników. Po 10 dniach od zgłoszenia miałem nowiutką część u siebie [emoji6]Chyba nawet pomagal ten sam Wojtek [emoji4] Ps. Ja płaciłem 60 baksów Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 14 Października 2017 przez spinspektor 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 (edytowane) Było tak... les90mhf220171013_180517.jpgJest tak20171013_180532.jpgBez posredników(czytaj -polskich sprzedawców),wędka bez rejestracji i tym podobnych pierdół.Jedyne co to nastręczył trudności to afrykański angielski.Takze cóż moge powiedzieć-Najlepsze wędki na świecie20171013_221209.jpgWojtuś jeszcze raz dzieki za pomoc.no no 70 dolców zapłaciłeś za nowa rzeczy do kija czyli jakieś 245 zł cena rynkowa samego kija 1300-1500 zł w polsce , bo w stanach na półkach , nie chce nic źle sugerować ale legendy w stanach za 245-250 dolców chodzą to żadna gwarancja po prostu zapłaciłeś realną cenę za nową cześć do kija ... oni tylko to nazywają gwarancją bo nie chcą 2 razy odciągać podatków prawdopodobnie jeszcze na tobie zarobili ;p Bo cały czas czymś transportują swoje wyroby do europy więc dla nich rybka czy ta cześć znajdzie na pokładzie jednego z ich statków , bo to też kaszana że płacisz za transport Klient zadowolony i producent Ma to oczywiście plusy i minusy .. ponieważ nie bawią się rzeczywiście z czyjej winy ten kij jest uszkodzony ale jest to też minus ponieważ dlaczego ja mam zapłacić za nową część pieniądze jeżeli blank był uszkodzony z ich winy powinni to bezpłatnie wymienić na nowy .... Ale też można spojrzeć że inne firmy takie jak shimano proponują klientom odpłatne usuwanie usterek powstałe z winny klienta a równocześnie są zobowiązani do usunięcia bezpłatnie usterki powstałe z ich winy ;p Edytowane 14 Października 2017 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Derrek, „statek” nie dociera do odbiorcy w tydzień [emoji41]. Pozdro. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Blanki St.Croix są z pewnością marnie uzbrojone, ale wady materiałowe zdarzają się naprawdę sporadycznie. Jak dla mnie, to jedynie ugięcie większości blanków x-fast jest na minus. Wytrzymałość i „czucie” jest na wysokim poziomie . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 (edytowane) Derrek, „statek” nie dociera do odbiorcy w tydzień [emoji41]. Pozdro. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkto tym bardziej jeżeli nie dociera na zawołanie to znaczy że firma sobie czeka zbiera zamówienia , i dopiero po skompletowaniu wysyła towar razem z twoją częścią na stary kontynet Mnie zastanawia czy ja muszę im odesłać uszkodzoną część jeszcze ?? Edytowane 15 Października 2017 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Blanki St.Croix są z pewnością marnie uzbrojone, ale wady materiałowe zdarzają się naprawdę sporadycznie. Jak dla mnie, to jedynie ugięcie większości blanków x-fast jest na minus. Wytrzymałość i „czucie” jest na wysokim poziomie . Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkBlanki castingowe xfasty mają lepsze ugięcie niż te same w wariancie spinowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 to tym bardziej jeżeli nie dociera na zawołanie to znaczy że firma sobie czeka zbiera zamówienia , i dopiero po skompletowaniu wysyła towar razem z twoją częścią na stary kontynet Mnie zastanawia czy ja muszę im odesłać uszkodzoną część jeszcze ??hehe dobre każda paczka idzie indywidualnie pocztą lotniczą a tobie przywozi kurier nic nie trzeba wysyłać do nich, bo i po co? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trinited Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 (edytowane) Zawsze trzeba było odsyłać do nich złamaną wędkę. Gdyby było tak jak piszesz to wystarczyło by znaleźć zdjęcie w necie złamanej szczytówki, wysłać im maila, potem założyć drugiego maila i wysłać zdjęcie złamanego dolnika i za 140 USD miało by się nowego legend elite za 400 USD. Śmieszne. I po co byłyby numery seryjne na wędkach? Złamane wędki STC wystawia na ebay w takich pakietach po kilkadziesiąt sztuk. http://www.ebay.com/itm/st-croix-rods-huge-box-of-scrap-pieces-/272867132165?hash=item3f88260305:g:rLYAAOSwLzhZpqNn Edytowane 15 Października 2017 przez trinited Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Ja tam nic nie odsyłałem i teraz mam zapasowe przelotki mało tego pewnien sklep chciał 100 % więcej za załatwienie sprawy.Dodam jeszcze ze takiej szczytówki nie mieli na stanie i zrobili ja w ciagu tygodnia . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Ja tam nic nie odsyłałem i teraz mam zapasowe przelotki mało tego pewnien sklep chciał 100 % więcej za załatwienie sprawy.Dodam jeszcze ze takiej szczytówki nie mieli na stanie i zrobili ja w ciagu tygodnia .20171013_180829.jpgJak tak załatwiają to pomyśl jeszcze nad nowym dolnikiem to będziesz miał nową wędkę za półdarmo Potem za jakiś miesiąc poprosisz o nową szczytówkę , i z jednej wędki zrobisz dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Ale złośliwy???? hahaa ,załatwiłem tyle ile potrzebowałem i starczy a tu sie nie chwalę tylko info.i pewnie kilku kolegów skorzysta.Ale kto wie ,kiedyś utrąciłem szczytöwke w starym avidzie...????tymczasem jade sprawdzić zasię nowej wędy.Miłego dnia dla wszystkich.???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Ale złośliwy ja bym to raczej nazwał uczciwa transakcja bo w Polsce ten kij kosztuje duże pieniądze a w stanach 500-600 zł taniej , na pewno ma jeden z lepszych blanków w seryjnych kijach , ale komponenty to zwykłe alconity i rączka też nie jest wysokich lotów , tym sposobem można nabyć omijając pośredników kija po cenie hurtowej ;p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_ Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 która lepsza i dlaczego pod sandacza oraz szczupłegoES90MHF2 vs AVS86MHF2, elitką pomachałem i mi pasuje no może trochę za długa, dlatego myślę też o avid 86 jeśli ktoś miał obie w ręku to proszę o opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi