Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz napisać to ponownie, tym razem w jęz. polskim?

Budżet jest słuszny miarką jest Elitka (czytaj cena w granicach Elitki lub lekko wyżej brak dł tzn brak patyków w serii Extreme o dł powyżej 2,60 i odpowiednim c.w do łowienia z brzegu). 

Jeśli nie jesteś zwolennikiem długich kiji weź ES70MF lub ES76MF. Jeśli wolisz dłuższe weź ES86MF. Znając kije serii inshore ciekawy moze byc kij sam na niego sie czaje jak tylko wejdzie do sprzedaży LTIS76MF

Myslę własnie o ES86MF2.... kwestia własnie czy do 21 czy 28 przy tej długości :)

Miałem nad woda mojo bass BXS68MXF pewnie bass x to praktycznie to samo tylko inaczej ubrany. Mojo Bass o którym mówiłem to fajny szybki kijek pod gumy na sandacza i szczupaka. Dzięki niemu kupiłem TBC68MXF

Mojo a Bass X to całkiem co innego. Mojo Bassy 2016 to SC III

Mimo wszystko Bass X to niezłe kijki. Jednak miałem tylko na sklepie, nad wodą nie.

I z nowym rokiem nie będzie "korekty cennika"?

korekty ??

Ceny z USA sprzętu głównie zależy od 1 czynnika a od kursu dolara .. jeżeli kurs jest wysoki to i ceny będą wysokie..

Zresztą wątpię żeby ten avid x był wart tych 900 zł blank jest napewno dobry jednak wyposażenie pozostawia dużo do życzenia.

No właśnie też zastanawiam się czy warto dawać aż tyle forsy. Ten co bym go brał kosztuje ponad 1100... Myślę więc czy nie lepiej iść w Premiera a może i Triumpha... Tylko sc2 i sc3... Niby mam jeden kij z sc2 i jestem z niego zadowolony ale wiadomo, że człowiek wciąż więcej potrzebuje... Czy jednak warto?

No właśnie też zastanawiam się czy warto dawać aż tyle forsy. Ten co bym go brał kosztuje ponad 1100... Myślę więc czy nie lepiej iść w Premiera a może i Triumpha... Tylko sc2 i sc3... Niby mam jeden kij z sc2 i jestem z niego zadowolony ale wiadomo, że człowiek wciąż więcej potrzebuje... Czy jednak warto?

Jeśli popatrzysz na fenwicka który też jest amerykańską firmą  i ceny ich flagowiec poniżej 1300zł a posiada jakościowo podobne  blanki a osprzęt jest na wyższym poziomie bo to nie są alconity a już tytany zresztą praktycznie we wszystkich kijach fenwicka powyżej 700zł są tytany . Oczywiście rzuca się jeden szczegół kije są robione w Chinach ... Nawet aetos

Edytowane przez Derrek