Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Nie są to fuji tytanowe, ale można je tak nazwać ;) „Tytany”.

Też myślałem kiedy dostałem kijka do ręki, że to są tytany. Jednak nie leżało to koło oryginalnych tytanów. Porcelanka szczytowa u mnie cała wyszczerbiona po bodajże 2 sezonach. Co do blanku... Bardzo je lubię i miło wspominam. Mają to „coś”. Mówię o Aetosie.

Z tego co czytałem na zagranicznym forum sa to przelotki tytanowane nie całe z tytanu. Mniejsza o to, mam fenwicki elite tech korek w nich sie rusza a korkow guma brudzi strasznie jak złapałem ręka nakremowana. Nie spodobało mi sie to.

Niestety Fenwick nie słynie ostatnio z super jakości komponentów. Często trafiałem nadlewki. Dlatego przerzuciłem się na kije z pracowni. Sorry za OT. To nie wątek o Fenkach

Nie są to fuji tytanowe, ale można je tak nazwać ;) „Tytany”.

Też myślałem kiedy dostałem kijka do ręki, że to są tytany. Jednak nie leżało to koło oryginalnych tytanów. Porcelanka szczytowa u mnie cała wyszczerbiona po bodajże 2 sezonach. Co do blanku... Bardzo je lubię i miło wspominam. Mają to „coś”. Mówię o Aetosie.

mam zegarek z tytanową branzoletką materiał jest taki sam jak na przelotkach.. jestem 100 % że to tytan w aetosie co do elitek nie mam pewność  ale producent nie może oszukiwać

Edytowane przez Derrek

mam zegarek z tytanową branzoletką materiał jest taki sam jak na przelotkach.. jestem 100 % że to tytan w aetosie co do elitek nie mam pewność  ale producent nie może oszukiwać

Humorystycznym aklcentem kończmy temat bo tu piszemy o wędkach STC

https://m.youtube.com/watch?v=lcJ04RegSKo

Zresztą wątpię żeby ten avid x był wart tych 900 zł blank jest napewno dobry jednak wyposażenie pozostawia dużo do życzenia.

A co z tym ''wyposażeniem" nie tak ? Brak podgrzewanego uchwytu ? GPS ? Pytam jednak serio , co nie tak jest z osprzętem na tym kiju ?

• Like 3

Krismuaythai, on 23 Oct 2017 - 18:22, said:snapback.png

Mojo którym machnąłem był na SCII

Czyli poprzednia seria  :)

szczupły Krzysiek, on 23 Oct 2017 - 18:57, said:snapback.png

A cenowo duże zmiany? Pytam głównie avidy

Sugerowana Cena Detaliczna AVS70MF:

2017 : 990zł

2018 : 1018zł.

Ogólnie w zależności od serii są różne zmiany (nie procentowe na cały katalog)

przecież wyszły nowe avidy nie dawno i ceny zaczynają się od 900  zł w górę

Nowe Avidy X AXS? No weszły ale stare Avidy AVS są nadal dostępne. Także polecam się zorientować przed napisaniem czasem ;) 

Nowe Avidy X AXS? No weszły ale stare Avidy AVS są nadal dostępne. Także polecam się zorientować przed napisaniem czasem ;)

a czy ja coś pisałem że nie można dostać stare avid  ? lol

Nawet jeden taki jest koło mnie na sklepie za 1043 zł 

Edytowane przez Derrek
  • Like 1

Poprzednia seria elit czyli oznaczona przedrostkiem "les" miała ramki przelotek tytanowane z ang. titanium coated czyli stalowe pokryte tytanem po naszemu tytanowane, a nowa seria oznaczona "es" ma już ramki przelotek w 100% z tytanu.

Edytowane przez Kupisz
  • Like 1

Poprzednia seria elit czyli oznaczona przedrostkiem "les" miała ramki przelotek tytanowane z ang. titanium coated czyli stalowe pokryte tytanem po naszemu tytanowane, a nowa seria oznaczona "es" ma już ramki przelotek w 100% z tytanu.

oczywiście wiadome że nie dadzą fujii tytanowe bo zestaw taki kosztuje 400 zł  ponad , ale rękę dam uciąć że  przelotki w aetosie są tytanowez wkładami cyrkonowymi ale nie fujii , może być nawet ryżowy :P

Edytowane przez Derrek

Tytanowe Fuji Torzite są opatrzone znaczkiem "Tz" i napisem "titanium" , a mniejsze jak np. szczytowa przelotka tylko "Tz" trzeba się dobrze przypatrzeć.

Poza tym czy jakaś inna firma robi przelotki z tytanu?

tak robi  nie tylko fujii 

http://alpsforecast.com/products/gear-components/gear-guides/y/alps-y-guide-tiy-titanium/

Tutaj masz przykładową propozycje ...

I przelotki nie muszą być firmowe  , a autorstwa fenwicka

Edytowane przez Derrek
  • Like 1