Esox1999 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Przeprszam, że się wtrącę. Są to ala „tytany”. Nie zmienia to faktu, że są w miarę Ok.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Właśnie miałem pisać ze tytanów w fenwicku nie ma ale kolega mnie uprzedził.Jak dla mnie fenwick zaczyna sie od elitetech niższe serie sa bardzo przeciętne, kiedyś były lepsze np stara seria HMG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Właśnie miałem pisać ze tytanów w fenwicku nie ma ale kolega mnie uprzedził.Jak dla mnie fenwick zaczyna sie od elitetech niższe serie sa bardzo przeciętne, kiedyś były lepsze np stara seria HMGJa tam w aetosie mam 100% tytany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Z tego co czytałem na zagranicznym forum sa to przelotki tytanowane nie całe z tytanu. Mniejsza o to, mam fenwicki elite tech korek w nich sie rusza a korkow guma brudzi strasznie jak złapałem ręka nakremowana. Nie spodobało mi sie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Nie są to fuji tytanowe, ale można je tak nazwać „Tytany”. Też myślałem kiedy dostałem kijka do ręki, że to są tytany. Jednak nie leżało to koło oryginalnych tytanów. Porcelanka szczytowa u mnie cała wyszczerbiona po bodajże 2 sezonach. Co do blanku... Bardzo je lubię i miło wspominam. Mają to „coś”. Mówię o Aetosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Z tego co czytałem na zagranicznym forum sa to przelotki tytanowane nie całe z tytanu. Mniejsza o to, mam fenwicki elite tech korek w nich sie rusza a korkow guma brudzi strasznie jak złapałem ręka nakremowana. Nie spodobało mi sie to.Niestety Fenwick nie słynie ostatnio z super jakości komponentów. Często trafiałem nadlewki. Dlatego przerzuciłem się na kije z pracowni. Sorry za OT. To nie wątek o Fenkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 (edytowane) Nie są to fuji tytanowe, ale można je tak nazwać „Tytany”.Też myślałem kiedy dostałem kijka do ręki, że to są tytany. Jednak nie leżało to koło oryginalnych tytanów. Porcelanka szczytowa u mnie cała wyszczerbiona po bodajże 2 sezonach. Co do blanku... Bardzo je lubię i miło wspominam. Mają to „coś”. Mówię o Aetosie.mam zegarek z tytanową branzoletką materiał jest taki sam jak na przelotkach.. jestem 100 % że to tytan w aetosie co do elitek nie mam pewność ale producent nie może oszukiwać Edytowane 23 Października 2017 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Fenwicka też mam i dla mnie różnica między fenwickiwm za 500 a stc za 600 jest spora. Zastanawia mnie teraz ta między stc za 600 a tym za 1200... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 tez jest spora 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 mam zegarek z tytanową branzoletką materiał jest taki sam jak na przelotkach.. jestem 100 % że to tytan w aetosie co do elitek nie mam pewność ale producent nie może oszukiwaćHumorystycznym aklcentem kończmy temat bo tu piszemy o wędkach STC https://m.youtube.com/watch?v=lcJ04RegSKo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Fenwicka też mam i dla mnie różnica między fenwickiwm za 500 a stc za 600 jest spora. Zastanawia mnie teraz ta między stc za 600 a tym za 1200...Po miedzy węglem SCII a SCIII jest różnica wyraźnie wyczuwalna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Zresztą wątpię żeby ten avid x był wart tych 900 zł blank jest napewno dobry jednak wyposażenie pozostawia dużo do życzenia.A co z tym ''wyposażeniem" nie tak ? Brak podgrzewanego uchwytu ? GPS ? Pytam jednak serio , co nie tak jest z osprzętem na tym kiju ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Krismuaythai, on 23 Oct 2017 - 18:22, said:Mojo którym machnąłem był na SCIICzyli poprzednia seria szczupły Krzysiek, on 23 Oct 2017 - 18:57, said:A cenowo duże zmiany? Pytam głównie avidySugerowana Cena Detaliczna AVS70MF:2017 : 990zł2018 : 1018zł. Ogólnie w zależności od serii są różne zmiany (nie procentowe na cały katalog)przecież wyszły nowe avidy nie dawno i ceny zaczynają się od 900 zł w góręNowe Avidy X AXS? No weszły ale stare Avidy AVS są nadal dostępne. Także polecam się zorientować przed napisaniem czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Konserwatywnych Avidów chyba nigdy nie przestaną produkować... tak samo jak Premierów, których liczbę sprzedanych egzemplarzy liczy się już w milionach sztuk. Byłby to strzał w kolano dla Stc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Serie od triumpha do AVIDa sa w USA najpopularniejsze. Tam jest inne podejście do tematu sprzętu, jeśli taki premier złamie co sie podczas wędkowania to wyrzucasz go i kupujesz nowego za Ok 100$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Ja tam w aetosie mam 100% tytany To są Chińskie Tytany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Czyli ryżowy tytan... ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Mam nowego Fenwicka HMG ... każda przelotka ma nadlewki po weekendzie nad wodą z tym kijem pozbywam się wszystkich innych szczupakówek. Kto się chce masturbować nad nadlewkami to jego sprawa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Mam elitki (nowe) i też mają nadlewki. Szczerze mówiąc mam je gdzieś, jakoś ich nie widzę podczas łowienia. Za to widzę kozacki blank, który gnie się przepięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Nowe Avidy X AXS? No weszły ale stare Avidy AVS są nadal dostępne. Także polecam się zorientować przed napisaniem czasem a czy ja coś pisałem że nie można dostać stare avid ? lol Nawet jeden taki jest koło mnie na sklepie za 1043 zł Edytowane 24 Października 2017 przez Derrek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupisz Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Poprzednia seria elit czyli oznaczona przedrostkiem "les" miała ramki przelotek tytanowane z ang. titanium coated czyli stalowe pokryte tytanem po naszemu tytanowane, a nowa seria oznaczona "es" ma już ramki przelotek w 100% z tytanu. Edytowane 24 Października 2017 przez Kupisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 DD jest ktoś może ze Szczecina i poleci patyka na Odre i Regalice z brzegu oczywiscie z st CroixA co i czym chcesz łowić na tę elitkę? Mam uncjową elitę 2,75m na jesień jak znalazł ???? ogólnie fajny kij na większe ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Poprzednia seria elit czyli oznaczona przedrostkiem "les" miała ramki przelotek tytanowane z ang. titanium coated czyli stalowe pokryte tytanem po naszemu tytanowane, a nowa seria oznaczona "es" ma już ramki przelotek w 100% z tytanu.oczywiście wiadome że nie dadzą fujii tytanowe bo zestaw taki kosztuje 400 zł ponad , ale rękę dam uciąć że przelotki w aetosie są tytanowez wkładami cyrkonowymi ale nie fujii , może być nawet ryżowy Edytowane 24 Października 2017 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupisz Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Tytanowe Fuji Torzite są opatrzone znaczkiem "Tz" i napisem "titanium" , a mniejsze jak np. szczytowa przelotka tylko "Tz" trzeba się dobrze przypatrzeć.Poza tym czy jakaś inna firma robi przelotki z tytanu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Tytanowe Fuji Torzite są opatrzone znaczkiem "Tz" i napisem "titanium" , a mniejsze jak np. szczytowa przelotka tylko "Tz" trzeba się dobrze przypatrzeć.Poza tym czy jakaś inna firma robi przelotki z tytanu?tak robi nie tylko fujii http://alpsforecast.com/products/gear-components/gear-guides/y/alps-y-guide-tiy-titanium/ Tutaj masz przykładową propozycje ... I przelotki nie muszą być firmowe , a autorstwa fenwicka Edytowane 24 Października 2017 przez Derrek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi