salmon1977 Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Panowie przymierzam się do zakupu tego kija: Legend elite salmon ES90MLF2. Ma mi służyć do połowu pstrągów na 5-7 cm gumy z główkami 3-7g. Z opisu wędki wynika że do takich przynęt powinna być ok ,ale obawiam się czy nie będzie zbyt pałowaty. pstrągi 60+ ? na moje oko krótszy i słabszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Koledzy, szukam posiadacza PS70HF2.Przymierzam się do tego kija, mniej więcej wiem czego się spodziewać, ale chciałbym zadać kilka pytań miałem PC70HF2, może coś podpowiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Pstrągi od 50 w górę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Długość na pewno ok. do lasu mam krótkiego ,a ten ma być na łąki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario41 Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Mario41. A jak u niej z dolnym cw?Spokojnie można już łowić od 7-8 gr plus guma. Najlepiej jednak współpracuje z gramaturą od 10 do 20 gr plus guma. Fajny szybki kijek. Dobrze trzyma ryby. Nadaje się także pod koguty. Spokojnie podbija od 10 do 25 gr. Tak mi się spodobała ta seria że kupiłem jeszcze PS76MLF2. Ten jest zdecydowanie delikatniejszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Właśnie jestem z nim nad wodą. Dzieki???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaceer Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Witam ! Mam możliwość kupna Legend Tournament Bass TBS71MF, jak wygląda dolne cw? Będę chciał używać wędki do opadu gumami na główkach 6-10 g, sporadycznie +12 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Do tego zakresu przynęt wg mnie zdecydowanie bardziej coś MLF, ewentualnie MLXF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Witam ! Mam możliwość kupna Legend Tournament Bass TBS71MF, jak wygląda dolne cw? Będę chciał używać wędki do opadu gumami na główkach 6-10 g, sporadycznie +12 gWogole komfort zaczyna sie od 7g plus guma a kończy sie przy 20g plus guma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Koledzy, szukam posiadacza PS70HF2.Przymierzam się do tego kija, mniej więcej wiem czego się spodziewać, ale chciałbym zadać kilka pytań Jak to ten 213 cm, do 42 g to mam taki i trochę nim łowiłem z Biomasterem 4000, jakby co to pytaj. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 (edytowane) Witam ! Mam możliwość kupna Legend Tournament Bass TBS71MF, jak wygląda dolne cw? Będę chciał używać wędki do opadu gumami na główkach 6-10 g, sporadycznie +12 g Mam tyle, że w castingu ,fajna konstrukcja,zadawalająco rzuca już od 5 gr plus guma, góry nie próbowałem,pacyfikuje szczupaki 80 w parędziesiąt sekund, polecamPytanie do użytkowników AVS90MHF2 ,jaki jest rzeczywiste górne cw dla tego kija? Edytowane 4 Listopada 2017 przez hm62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Pytanie do użytkowników AVS90MHF2 ,jaki jest rzeczywiste górne cw dla tego kija?Miałem ten kij - górne CW 35 g.Rzuci więcej, ale niechcący może się zrobić MHF3 wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Ten inshore to cos wspaniałego... Co mnie pokusiło, zeby dwa lata temu zamiast niego wziąć Tournamenta Ale oby ten nowy Tournamenta inshore był podobny, bo jeśli tak bedzie to już mogę szykować kuriera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 panowie potrzebuje dobrej rady. potrzebuje wędkę pod sandacza łowie sporadycznie z łódki jakieś 10 wypadów na rok oraz z 20 z brzegu. zaporówki typu Słup, Pilichowice,Złotniki. łowie główkami od 15 do 30 gram gumy. bez kogotów.wędkę jaką znalazłem to BXS71MHF czy bedzie dobra pod sandacza ? czy może coś innego polecicie. kwota jaką posiadam to max 600 zł mam też taka propozycje (DRAGON X-treme Zander 35 230cm/10-35g) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 (edytowane) Polece ci ETIN70MFS Edytowane 4 Listopada 2017 przez Krismuaythai 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Kojarzy ktoś, czy w starej, zielonej serii Wild Riverów był jakiś kij około 230 - 240cm przy 35g CW?Mi najbardziej kojarzy się WS86MHF2 / WS86MF2 ale to 256cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Oj, chyba nie było - był 230 do 14 g . Z ciekawszych egzemplarzy 3.95 do 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr210771 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Mam pytanie czy w St .Croix Legend Elite jest taki sam problem z lakierem na przelotkach jak w Avid ,pękający lakier . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 taki sam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr210771 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) No to żenada kij za taką kasę i taka lipa szkoda słów,firma dobrze wie o tej wadzie jaki mają problem z poprawieniem . Edytowane 7 Listopada 2017 przez Piotr210771 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Zawsze mozesz zbudować kija w pracowni na wybranym blanku.Wydasz te same pieniądze co za nową Elitke i będziesz miał Customa bez takich niedociągnięć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Nie ma społecznego przymusu łowienia sankrojami z niedociągnięciami. Jak się nie podoba to robić kija pod siebie, albo wcale nie łowić.Ja tam lubię moje nadlewki na wędkach, chociaż nie mam zielonego pojęcia czy w ogóle są, ale pewnie są bo wszyscy mówią, że są, a ja i tak mam to w... -gdzieś.pozdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr210771 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Dla tego zrobię sobie kijek na ich blanku w pracowni .Jeżeli firma St.Croix każe płacić taką kasę za swój produkt i wie że wypuszcza takie buble to znaczy z całym szacunkiem że ma swoich klientów głęboko w dupie ,nawet w tanich kijach potrafią położyć lakier który wytrzyma kilka lat .Człowiek płaci za ich produkt na prawdę nie małe pieniądze ,to oczekuję dobrej jakości .A co do kijków a raczej ich pracy ,czułości i zachowaniu pod rybką to są rewelacyjne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 nawet w tanich kijach potrafią położyć lakier który wytrzyma kilka latSłyszałeś aby w jakimś fabrycznym St.Croix odpadła przelotka ? Bo ja nie , za to z seryjnych tanich kijów odpaść potrafią , pomimo ładnego lakieru - czary . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi