Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie przymierzam się do zakupu tego kija: Legend elite salmon ES90MLF2. Ma mi służyć do połowu pstrągów na 5-7 cm gumy z główkami 3-7g. Z opisu wędki wynika że do takich przynęt powinna być ok ,ale obawiam się czy nie będzie zbyt pałowaty.

pstrągi 60+ ? :) na moje oko krótszy i słabszy.

Mario41. A jak u niej z dolnym cw?

Spokojnie można już łowić od 7-8 gr plus guma. Najlepiej jednak współpracuje z gramaturą od 10 do 20 gr plus guma. Fajny szybki kijek. Dobrze trzyma ryby. Nadaje się także pod koguty. Spokojnie podbija od 10 do 25 gr. Tak mi się spodobała ta seria że kupiłem jeszcze PS76MLF2. Ten jest zdecydowanie delikatniejszy.

• Like 1

Witam ! Mam możliwość kupna Legend Tournament Bass TBS71MF, jak wygląda dolne cw? Będę chciał używać wędki do opadu gumami na główkach 6-10 g, sporadycznie +12 g

Mam tyle, że w castingu ,fajna konstrukcja,zadawalająco rzuca już od 5 gr plus guma, góry nie próbowałem,pacyfikuje szczupaki 80 w parędziesiąt sekund, polecam

Pytanie do użytkowników AVS90MHF2 ,jaki jest rzeczywiste górne cw dla tego kija?

Edytowane przez hm62

panowie potrzebuje dobrej rady. potrzebuje wędkę pod sandacza łowie sporadycznie z łódki jakieś 10 wypadów na rok oraz z 20 z brzegu. zaporówki typu Słup, Pilichowice,Złotniki. łowie główkami od 15 do 30 gram gumy. bez kogotów.

wędkę jaką znalazłem to BXS71MHF czy bedzie dobra pod sandacza ? czy może coś innego polecicie. kwota jaką posiadam to max 600 zł   mam też taka propozycje (DRAGON X-treme Zander 35 230cm/10-35g)

Nie ma społecznego przymusu łowienia sankrojami z niedociągnięciami. Jak się nie podoba to robić kija pod siebie, albo wcale nie łowić.

Ja tam lubię moje nadlewki na wędkach, chociaż nie mam zielonego pojęcia czy w ogóle są, ale pewnie są bo wszyscy mówią, że są, a ja i tak mam to w... -gdzieś.

pozdro  B)

• Like 4

Dla tego zrobię sobie kijek na ich blanku w pracowni .Jeżeli firma St.Croix każe płacić taką kasę za swój produkt i wie że wypuszcza takie buble to znaczy z całym szacunkiem że ma swoich klientów głęboko w dupie ,nawet w tanich kijach potrafią położyć lakier który wytrzyma kilka lat .Człowiek płaci za ich produkt na prawdę nie małe pieniądze ,to oczekuję dobrej jakości .A co do kijków a raczej ich pracy ,czułości i zachowaniu pod rybką to są rewelacyjne.

• Like 1