Borissimo Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Hm,ta unitika 0.6 jest obliczona na 4.8kg. Napisalem ze ~0.6. Zastanawialem sie też nad 0.8, bo tu juz jest 6.0kg. Mialem 0.6 w rekach i to jest mega delikatny wlos, ktory pewnie daleko poleci. Ja w zyciu zlapalem tylko kilka Sandaczy powyzej 50cm, najciezszy mial 1.5kg to po co sie biczowac, zapas jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Chociażby po to, aby nie strzeliła przy pierwszym energiczym wyrzucie 30 gramowej przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borissimo Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 I to jest jakiś argument Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 (edytowane) Hm,ta unitika 0.6 jest obliczona na 4.8kg.Varivas SeaBass 1.2 ledwo co tyle unosi . Zapomnij o takiej mocy przy lince 0.6 Zastanawialem sie też nad 0.8, bo tu juz jest 6.0kg.Marzenia ... To realna wytrzymałość na węźle dla linek 1.5 - max jakiejś wypasionej 1.2. Edytowane 9 Listopada 2017 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borissimo Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 @Szymon82, Łapałeś na nią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 (edytowane) @Szymon82, Łapałeś na nią?Linka czy kij ?Jeśli chodzi Ci o linkę to nie . Ale śmiało i z pełną świadomością powiem , że jestem pewien co do podanej mocy liniowej a nie realnej na węźle.Zresztą te liniowe to też wytwór fantazji , ewentualnie warunki laboratoryjne. Sprawdziłem sporo linek japońskich testując ich realne wytrzymałości na palomarze . Spokojnie dziel wartości z opakowań na pół , z tych co miałem tylko Sunline opisuje poprawnie , czyli na węźle.Opisanych Elitek nie posiadam , mam 260 12 lb do 21 g - z duszą na ramieniu dobrałbym do niej 1.0 ... Edytowane 9 Listopada 2017 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borissimo Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Ok. Dzieki za info Szymon. Jak sprawdzę w boju te Unitike to sie podzielę wrazeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Pewnie było, ale proszę wybaczyć że nie mam czasu przekopywać się przez 90 stron wątku. Krótko i na temat, szukam szczupakówki ok 2,50-2,60, guma 40g, główka od 5 do max 25g. Ważne co by wędka dobrze cięła i ryby nie spadały .pozdrawiamwujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 takie parametry to chyba nic innego jak avid 86hf2 czyli 2,60cm 14-56g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 (edytowane) Myślałem o nim tylko czy nie będzie za lekko przy obciążeniu całkowitym 45-65g. Myślałem też o tym TIS80HF /2.44-21-85g , ale nie wiem czy nie będzie z kolei za grubo bo st croixy są ponoć niedoszacowane. W podobnych parametrach co podałeś jest jeszcze WRS86HF2 /255-14-56g. Edytowane 9 Listopada 2017 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 (edytowane) dokładnie,zawsze te pare gram trzeba doliczyć na + ,podejrzewam ze ten Wild River to bardzo podobny kijTI od 21-85 to chyba kij do mioty p.s nie będzie za lekko bo to 9 gram więcej niż podaje producent Edytowane 9 Listopada 2017 przez TomaszKKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Moim zdaniem TIS nie będzie "kijem" od miotły ale będzie zdecydowanie za mocny na twoje potrzeby...Mam TIS76MHF3, używam do <15g + 6" (~45g) i mam komfort, więcej niż 15g + 6" nie próbowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Ok, dzięki. Mam podobne zdanie tylko jeszcze fajnie by było gdyby wypowiedział się ktoś kto ma te kije. Chodzi mi głównie o ciętość i spady.PozdrawiamW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borissimo Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Ok. Dziękuję za wszystkie porady. Wszystkie przeczytałem wiele razy i przyłożyłem do mojego łowienia. Przemyślałem i jednak zamówiłem ES96HF2. Podzielę się wrażeniami i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Panowie znalazłem w necie taką ofertę: http://campingdiscountsonline.net/product/st-croix-legend-elite-spinning-rod-es66mf/ podejrzanie tanio i jakaś dziwna strona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 AXS70MLF2 da rade 20 gramami rzucać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 (edytowane) Pytanie: LEC90HF2 albo LEC86HF2 nada się pod dużą obrotówkę ( Giant Killery, Aglia 7 i takie tam podobne ) ? Edytowane 11 Listopada 2017 przez Bartek_C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 AXS70MLF2 da rade 20 gramami rzucać ??Nie bardzo. Rzucić to może jeszcze ale podbić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Nie bardzo. Rzucić to może jeszcze ale podbić? no to lipa liczyłem że będzie jak ten kij :/ LTWS70MLF2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Kijek docelowo na gumy (guma + główka w sumie max 30g).Zastanawiam się nad:PS70MF2 lub PS76MF2poradzą sobie, czy będą zdecydowanie za bardzo klękać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Do takich gramatur to MHF bez dwóch zdań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 MH dostępny 2,13 w 1 składzie a musi być w 2. W 2,3 brak go w ogóle niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Masz MH 198cm w dwóch kawałkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 no to nie wytrzymałem i kupiłem AXS70MLF2 Zdaniem sprzedawcy powinien obsłużyć do 20 gram główki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 I daje rade spokojnie 20 gramami rzucać ma jeszcze nawet zapas moc , dla mnie bomba ( nad wodą byłem z 1h ) tylko kij wykonanie wiele do życzenia pozostawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi