Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Z tych informacji wynika, że to Kolegi pierwszy sankroj, więc niech Kolega dokładnie zapozna się z umową kupna, a później prześledzi lekturę, którą zamieszczam w linkach poniżej :)  z tym pierwszym radzę bardzo dokładnie :) pozdro

http://stcroixrods.com/service-warranty/service-warranty-policies/

http://www.corona-fishing.pl/gwarancja/

PS. "Na swój koszt" można dwojako zrozumieć  B)

No dobra tylko nie w corona fishing kupowałem tylko w sklepie stacjonarnym i sprzedawca jasno powiedział że jak będzie uszkodzona mam do nich przyjść a oni na swój koszt to załatwiają

Kiedyś wszystkie gwarancje były rozpatrywane powiedzmy darmowo i były rozpatrywane na korzyść klienta.

Teraz koszt to 40 dolarów bo doszli do wniosku że coś za dużo połamanych tych wszystkich wędek.

Co do kosztu to jeśli jesteś klientem dobrego sklepu to sklep zroby wszystko na swój koszt.

P.S U mnie w elitce zszedł lakier i wymienili na nową.

Ciekawe czy byś tak mówił jakbyś zobaczył ile zostaje z zarobku wędki gdyby sklep miał płacić 60$ bo ktoś wędkę złamał drzwiami :P :)

Tutaj raczej kwestia dystrybutora. 

Ojojojoj... jaśniej nie potrafię ;)

Życzę powodzenia i radości z użytkowania avida.

To dobre kije są :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja ci tylko mówię jak sprzedawca powiedział oni handlują nie tylko St Croix ale też fenwickami .

Pytałem się kto ponosi koszta powiedział że oni  ( bo mówiłem mu że słyszałem a jakiś kaucjach za transport  powiedział że u nich nie ma jasno i wyraźnie )

Ja ci tylko mówię jak sprzedawca powiedział oni handlują nie tylko St Croix ale też fenwickami .

Pytałem się kto ponosi koszta powiedział że oni ( bo mówiłem mu że słyszałem a jakiś kaucjach za transport powiedział że u nich nie ma jasno i wyraźnie )

[emoji1303][emoji41]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez spinspektor

Ciekawe czy byś tak mówił jakbyś zobaczył ile zostaje z zarobku wędki gdyby sklep miał płacić 60$ bo ktoś wędkę złamał drzwiami :P :)

Tutaj raczej kwestia dystrybutora. 

Tylko ja to bym nie przyszedł i nie wciskał kitu sprzedawcy że pękła powiedzmy przy holu niewymiarowego szczupaczka.

Jak  by doszło do sytuacji w której z mojej winy złamałem ulubiony kijek to zapytałbym jak to zrobić i ile to może kosztować.

Pewnie takich jak ja jest jak na lekarstwo.

Gwarancję StC najlepiej załatwiać ....... w StC. Niezależnie od tego, od kogo kupiliśmy wędkę (czy jeden ze sklepów w PL, czy wujek stryjeczny kuzyna cioci Pelagii bądź sławny "KULSON")

A tak off topic:

Przyszła mi wczoraj LXS70MHF2. Lezała jedyne 10 dni na Okęciu :huh:

Na razie były testy na sucho (czyli w domu), na debiut poczeka do weekendu (pływanie po Wiśle). 

Porównałem sobie z LXS76MF2. Robocza długość blanku - niewiele krótsza od 76.

Moc - tu wyraźnie czuć przewagę MHF nad MF. MHF-em bez problemu oderwałem 1.5 l wody od podłogi, a kij przy tym pięknie ugiął się w parabolę, pozostawiając dolnik również ugięty ale dający jeszcze spory zapas mocy. Myślę, że w gramaturach 10 -35g+ 4" oraz 10-20g + 5" na łowienie z pontonu będzie w sam raz. Szczytóweczka równie czuła co w LXS76MF2.

LXS76MF2 zostaje na łażenie z brzegu (zamiennie z LES86MHF2 w zależności od warunków, poziom wody itp.) oraz ponton w okresie wiosenno -letnim i pod DS.

LXS70MHF2 - opading z pontonu.

Generalnie do kompletu brakuje mi jeszcze Xtremki na okonia ale popracuję nad tym.

:wub:

Edytowane przez WojtekCIN
  • Like 1

Ostatnio tu pewien kolega do takiego łowienia polecał AXS70MLF2

nie łowiłem nim na koguty nie dopisuj czegoś  , a gumy jakie używałem to nie miały 12-15cm  a 10 cm .

I też głębokość łowiska nie przekraczało 8 metrów  , więc nie podpisuje się że polecałem .

No chyba że chodziło o innego jegomościa .

• Like 1

potrzebuje rady szukam wędki na pstrąga łowie głownie woblerami 5-10cm, łamańce 8-12cm, cykady do 12 gram, obrotówki, wahadełka,  gumami bardzo mało ale się nieraz trafi jakiś dołek :D

rzeka głównie Kwisa oraz Bóbr.

długość wędki jaka mnie interesuje to min 213cm - 250cm coś w tym rodzaju.

z tego co poczytałem znalazłem takie modele :

AVID :

AVS70MLF2

AVS70MF2

AVS76MLXF2   

lub

Legend Tournament Walleye: 

LTWS70MLF2

LTWS76MLXF2

LTWS80MLF2

wędka na pewno w 2 częściach. głownie pstrąg ,później kleń okoń na pewno coś się trafi podobnego z rybostanu.

i moje pytania czy lepsza będzie akcja FAST czy X-FAST

avid jakoś mi z wyglądu nie leży wole dołożyć te 300zł i mieć już fajny uchwyt i dolnik. Ale jeśli AVID bardziej się nada na pstrąga to jestem w stanie to przeboleć :P później przerobie w pracowni ten korek.

i który z tych Legend Tournament Walleye byłby najlepszy. jestem bardziej do dłuższego LTWS80MLF2 przekonany ale to na razie chwilowo

znalazłem coś takiego :

LTWS80MLF2 - Charakteryzuje się stosunkowo dużą szybkością, przy jednoczesnej pół-parabolicznej akcji.

proszę o pomoc i opinie.

Mam LTWS80MLF2 używany głównie do woblerów i obrotówek na Odrze. Służy mi jako lekki uniwersał z łodzi i brzegu. Ogarnia woblery od ok. 3,5 g , obrotówki

nr 1- 2 , woblery boleniowe ok. 10 cm, gumy 3 cale + główka 12-15 g max. Zalety - bardzo uniwersalny, ogarnie bolenia, klenia, pstrąga a ostatnio gdy okazało się że zabrałem na łódkę okoniówkę z połamana wklejką  bez problemu łowiłem paprochami na główkach ok 3- 4 g.

Wady - niewielkie przelotki - w styczniu na mrozie dużo częściej je czyściłem niż kolega w STC serii  Premier, Kij nie jest też idealnie wyważony  "leci lekko na pysk".  Na Kwisie na zakrzaczonych odcinkach na których łowiłem trochę za długi. Kijem tym łowi Tomek z Wędkarskiej Pasji są filmiki na Youtube. Poniżej masz linka do opisu serii Legend Tournament :

http://www.corona-fishing.pl/Artykuly/Wedki_St.Croix._Legend_Tournament/281,sort,0,0,1

• Like 1

czytałem już ten opis właśnie na coronie i kilka filmików widziałem jeszcze poszukam tego co mówisz z Tomkiem.

Jutro będę wydzwaniał i szukał jak nie znajdę dostępnego to odezwę się na pewno ktoś coś zawsze znajdzie :D

czyli Avidem sie nie interesowac ? lepiej tego Legend Tournament Walleye ?

@Marcyś, polecacie koledze pod pstrągi, w zasadzie nigdy pod gumy, sandaczówkę, no litości...

To taka sandaczowka jak świnka morska - ani świnka, ani morska ;)

Miałem ten kij w serii, mam obecnie w customie. Okon, szczupak, pstrag jak najbardziej. Sandacz (walleye) to chyba tylko z nazwy ;)

Mega uniwersalny patyk, zarówno na nieduże akweny, jak i duża rzekę, z przeznaczeniem białych drapieżników (bolen, kleń, jaź), zębatych zbójów i kropkowanych lorbasów.

Edytowane przez Żbiku