miramar69 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 (edytowane) Wreszcie ludzie zaczynają się otwierać na temat dłuższych kijków w czasie jerkowania i nie tylko.Dawno TO mówiłem , że "pogrzebacze" np: 190cm są dobre do palenia w piecu Edytowane 28 Grudnia 2017 przez miramar69 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 też od ostatniego zakupu 244cm przerzucam się na długie blanki lepszy komfort przy rzucie i kontrola przynęty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 U mnie siedzi następny sezon w głowie.Obecnie przerabiam temat St.Croix w monoblanku a konkretnie ES70MF...ES70MHF oraz ES71MXHF... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Posiada ktoś może TRS66LF lub PS66LF? Interesują mnie te kije pod woblery do 5 cm, smuzaki, obrotówki nr 1, czasami jakiś twister do 5 cm. Mała zakrzaczona rzeczka o słabym nurcie głównie kleń, okoń bardzo rzadko pstrąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Panowie miał ktoś z Was okazje połowić na kijki z serii Legend Xtreme Inshore ( biały blank ) ? Generalnie interesuje mnie najmocniejszy model 14-35 g ale chętnie dowiem się czegoś więcej o tej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alphard28 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 U mnie siedzi następny sezon w głowie.Obecnie przerabiam temat St.Croix w monoblanku a konkretnie ES70MF...ES70MHF oraz ES71MXHF... mono blanki super, bez porównania z 2 składem. a seroa Legend Xtreme to bajka, dużo by opowiadać .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Wreszcie ludzie zaczynają się otwierać na temat dłuższych kijków w czasie jerkowania i nie tylko.Dawno TO mówiłem , że "pogrzebacze" np: 190cm są dobre do palenia w piecu też od ostatniego zakupu 244cm przerzucam się na długie blanki lepszy komfort przy rzucie i kontrola przynętyPełna zgoda jeśli chodzi o kijki do gum czy też szybowania banditami.Do expressu jerkowego długi ciężki kijek niestety się nie sprawdzi. Musi być sztywny króciak 1,80 - 2,0 metry. Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Możliwe, że tak, tylko Ja tak nie łowię bo nie lubię. Łowienie szczupaków w tempie boleni nie jest dla mnie . Lubię za to spokojnie i po malutku bawić się jerkamiu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Możliwe, że tak, tylko Ja tak nie łowię bo nie lubię. Łowienie szczupaków w tempie boleni nie jest dla mnie . Lubię za to spokojnie i po malutku bawić się jerkamiu .Tylko czasem to nie działa . Tylko express a kilka dni łowienia busterami 75 gramów przy ciężkim kijku zabija nadgarstek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Oczywiście, że łowienie takimi ciężkimi przynętami daje w kość, ale przecież to sport nie dla mięczaków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Film przedstawia Wild rivera z pazurem, czy ktoś kojarzy jakiś kij St. Croix o podobnej długości i cięższe wyrzutowym tyle że w spinie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Witam kolegow potrzebne info odnosnie dwoch wedeczek TSS64LF2 i PS66LF2 potrzebny kijek do brodzenia ktory kijek bedzie lepszy do podania np. 2"kajteka na 2g glowce jak czucie przynety i jak wedka pracuje np. pod 40 cm kropkem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Czy moze jednak lepszym rozwiazaniem bedzie avs66lf2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Widział ktoś podróbki St. Croix w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Nie widziałem, a kolega miał do czynienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 A jaki sens ma posiadanie podróbki czegokolwiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 A jaki sens ma posiadanie podróbki czegokolwiek? Pokazanie swojej pozornej zamożności i szpan wśród znajomych Ale może kolega chce się właśnie ustrzec przed kupnem podróbki i stąd było jego pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Pytam ogólnie, bo dla mnie to nonsens. Bo przecież i tak wiem, że mam podróbkę nawet mimo tego, że obcy myśłą, iż jest inaczej. A co mi po opinii obcych, którzy nie są w stanie odróżnić...? A Znajomi mnie przecież znają i wiedzą czy stać mnie na kij za tysiąc czy dwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Kojarzy ktoś, posiada, cokolwiek wie o Wild Riverze WS80HF2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigbite Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 St. Croix panfish PFS64LF ktos cokolwiek? Bardzo interesuje mnie ten kijek, moze ktos napisać ile maks on pociągnie? Jakakolwiek pomoc miłe widziana. Dzieki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 dzisiaj złamałem wędkę na potoki (Dragon) i rozglądam za czym nowym,mam duży sentyment do St. Croix, z uwagi na mojego castowego avida, który służy mi już prawie od dekady, dlatego proszę o doradzenie na co warto zwrócić uwagę z St. Croix do łowienia potoków, łowiska - male, płytkie, zarośnięte i zakrzaczone rzeczkiwędka - 2 skład dł. 2.00-2.40linki - żyłka 0.22+przynęty - 4-10 g (wobki, wirówki, wahadełka) z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi i przepraszam za odgrzewanie tematu (bo pewnie już podobne pytania padały) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Pomyśl nad 7`6` MLF lub MLXF na SCIII. Łowię takim Avidem ze starszej serii (XF - 2)- mój typ. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 (edytowane) Jak najbardziej choć może dla niektórych być zbyt szczytowy. Trout TSS70LXF2 albo Premier PS76MLF2 by tu pasowały. Ugięcie Trouta: http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/?p=2252897 AVS76MLXF2http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/?p=2235907 PS76MLF2http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/?p=2287767 EDIT. doczytałem że Danek pisze o poprzedniej serii. Sorki Edytowane 22 Stycznia 2018 przez Marcyś 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Wild River to moim zdaniem ideał na pstrągi. Mój wybór 8'6" do 3/4 uncji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Ugięcie Avida ze starszej serii AS76MLXF ma niewiele wspólnego z nową AVS. Starsza nie była tak szczytowa i miała płynniejsze ugięcie. Łowiłem nią pstrągi i spisywała się super. To dobry typ - mówię o monoblanku bo takowy posiadałem. Oczywiście kijek w dwóch kawałkach może się różnić.PozdrawiamTomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi