WojtekCIN Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Jako właściciel LXS76MF2 od kilku już sezonów mogę powiedzieć tyle- kij działa poprawnie w zakresie 5-25g plus ES4”. Wobler sandaczowy z brzegu też ogarnie ale to na niżówce. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loczerss Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Cześć.Pytanie do użytkowników wędek ES68MXF i LXS68MXF.Czy ktoś używał do sandaczy??Jakie ogólne wrażenia??Cześć. Posiadam obie wędki zrobione w pracowni tak samo uzbrojone.ES68MXF Jest mocniejszą wędką, ma sztywniejszy dolnik przez co lepiej zacina sandacza. Dla mnie sandacze na niej nie spadają i bez problemu można zaciąć nawet z dużej odleglości.Czułość również jest lepsza chyba przez sztywniejszy szczyt. LXS68MXF schodzi niżej z ugięciem dolnik jest slabszy, przez co gubiłem wieksze sandacze, bo były nie zacięta dobrze z powodu braku mocy. Mowię o Sandaczach powyżej 3 kg. Posiadam jeszcze dwie elity z nowej serii i Lxs70 mhf. Uważam że ES 68MXF do 25g. jest najlepszą sandaczówką na łódkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 czy gdzies w krk mozna obejrzec legend extreme inshore? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 czy gdzies w krk mozna obejrzec legend extreme inshore?To nie ma co oglądać - tylko brać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 czy gdzies w krk mozna obejrzec legend extreme inshore?http://www.wedki-stcroix.pl/kontakt.html Zadzwoń, kiedyś jakieś modele posiadali na stanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Kupowałem u nich , polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Kupiłem zimą okazyjnie WRS86MF2 jako uniwersał na górną Odrę, ale jeszcze czeka na debiut [emoji4] Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrCz Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 (edytowane) Proszę o informacje o kiju st croix eyecon ECS80MLF2.Kolega strasznie się na niego napalił, ma służyć do połowu pstrąga w większości na przynęty twarde - wobler, wahadło, rzeki małe i średniej wielkości z mocnym uciągiem..Choć osobiście twierdzę żeby poczekał i szukał coś z używek. Sam używam ws 76 mlf2 zamiennie z hmx s 76l-2-f i takie mu polecam.Eyecona nawet nie miałem w ręku, stąd moje pytanie.Wszelkie info mile widziane Edytowane 4 Marca 2018 przez PiotrCz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 (edytowane) Mógłby ktoś porównać avida 70ML z premierem tej samej mocy i długości ?Premiera macałem, dość spolegliwy w części szczytowej, potem mocny dół, avidy są bardziej progresywne, lepiej będą trzymać okonie ? Edytowane 5 Marca 2018 przez Bartas93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Na okonie z tych serii - ulf-y.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Nie chodziło mi o okonki, tylko okonie. Zresztą, sprzęt się dobiera do przynęt, a nie do jako takich ryb. Poza tym jak czatuję w jakiś zielskach, z popperami na 40+ z przyłowami szczupaka, to nie podejdę do tematu z kijkiem 4-6lb.Moje pytanie nie było o moc, ale o akcje/ugięcie blanku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) Wiadomo, że każdy łowi inaczej więc wyrażę swoją opinię nt Avida 70MLF2. Miałem ten kij i służył mi glownie di sandacza na lekko z głowami 5-12 gr + guma. Ma bardzo mocny dolnik, taki którym bylem w stanie dźwignać kilkukilogramowa rybę murującą do dna. Na moje okonie 25-30cm wg mnie jest za mocny, chyba że mają lądować na klacie... Edytowane 6 Marca 2018 przez elpojo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Właśnie ja szukam narzędzia, żebym mógł siłowo coś holować, przy zaciśniętym hamulcu - jak taki okoń z popperem wejdzie w krzaki to po zawodach. Ma to być narzędzie dobrze amortyzujące właśnie z powodu braku pracy hamulca. Łowiłem je jak dotąd w ten sposób travelem phenixa, ale on dość dobrze nie wybierał, dlatego ratowałem się żyłką żeby uplastycznić zestaw. Czyli premier będzie bardziej spolegliwy, od avida ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Premiera nie znam więc nie pomogę. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Pomiędzy ulf-em,a mlf-em jest lf do około 7 gr i mocy 8 Ib. Mam 198 w jednoskladzie uzbrojony na lekko w torzite. Nie boi się okoni 40 ani miarowego sandałka czy szczupłego . Pstrag 50+ tez mu niestraszny???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Pomiędzy ulf-em,a mlf-em jest lf do około 7 gr i mocy 8 Ib. Mam 198 w jednoskladzieuzbrojony na lekko w torzite. Nie boi się okoni 40 ani miarowego sandałka czy szczupłego .Pstrag 50+ tez mu niestraszny????Potwierdzam.Miałem firmowy model ES66LF. Do dzisiaj nie rozumem, dlaczego się go pozbyłem .Nawiasem mówiąc, był to jedyny kijek STC, który mi "leżał" w 100% 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X.rut Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) Potwierdzam.Miałem firmowy model ES66LF. Do dzisiaj nie rozumem, dlaczego się go pozbyłem .Nawiasem mówiąc, był to jedyny kijek STC, który mi "leżał" w 100%Ja miałem LES66LF , najczulszy i najlepszy kij jakim lowilem. Ja również nie wiem jak mogłem się go pozbyc Edytowane 6 Marca 2018 przez X.rut 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Witam,Chcę kupić kij do łapania z łodzi klenio-jazio-belenio-brzan i silnie zastanawiam się co wybrać. Kij nie musi być krótki, wręcz nie powinien.Będę łapał głównie woblerami - do powiedzmy 6 cm długości, czasami jakieś blaszki i gumki na główkach do maksymalnie 10 gram. Chodzi mi po głowie ES86MF2 ale nie wiem czy nie będzie za szybki i za mocny do tego typu przynęt ? Czy nie lepiej iść dwie półki niżej i kupić Wild Rivera o tych parametrach. Moc niby ta sama ale jednak wędka zupełnie inna. Kiedyś, kiedyś łapałem starym Avidem w tej długości i mocy i ten był super do tego typu zastosowań - niestety jak cała reszta sprzętu w pewnym momencie poszedł w ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) Witam,Chcę kupić kij do łapania z łodzi klenio-jazio-belenio-brzan i silnie zastanawiam się co wybrać. Kij nie musi być krótki, wręcz nie powinien.Będę łapał głównie woblerami - do powiedzmy 6 cm długości, czasami jakieś blaszki i gumki na główkach do maksymalnie 10 gram. Chodzi mi po głowie ES86MF2 ale nie wiem czy nie będzie za szybki i za mocny do tego typu przynęt ? Czy nie lepiej iść dwie półki niżej i kupić Wild Rivera o tych parametrach. Moc niby ta sama ale jednak wędka zupełnie inna. Kiedyś, kiedyś łapałem starym Avidem w tej długości i mocy i ten był super do tego typu zastosowań - niestety jak cała reszta sprzętu w pewnym momencie poszedł w ludzi.Wydaje mi się że to będzie złotym środkiem LTWS80MLF2 Edytowane 6 Marca 2018 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Dobrze myślisz, ES 86 MF2 będzie OK , a jak wolisz ciut wolniejszy kijek to weź AVS 86MF2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 miramar69 Avida chyba nie wezmę, bo jestem pier...lnięty gadżeciarz i potem bym się w łeb drapał, że nie wziąłem Elitki.Tak naprawę to potrzebowałem potwierdzenia, że Elitka się nada 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Witam Chory jestem na st crox elitkę l-xtreme 5s68 mxf 6-12lb pod sandacza .Okonie łowię obecnie na avida 3S66ULF 1-5g daje radę .Tylko po co wozić tyle kijów na łódce co jeden może zastąpić ,AVID PÓJDZIE NA GIEŁDĘ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Wydaje mi się że to będzie złotym środkiem LTWS80MLF2Musiałbym go najpierw pomacać Mam ltws76mlxf2, próbowałem nim w ten sposób łapać ale mnie nie ujął, że tak powiem.Prawda jest też taka, że ten o którym Ty piszesz to pewnie zupełnie inny kij niż ten mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi