gajosik Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 (edytowane) Mam szybkie pytanie, wędek STC nie ogarniam zupełnie a od patrzenia na symbole kreci mi się w głowie, Japońskie krzaczki już są bardziej przyjazne Gdzie mogę kupić blank na którym zbudowana jest wędka LES96MLF2, czy blank ma takie samo oznaczenie? szukam i mi nie idze.... Ew krótszy model 2,7 o tych parametrach. Zakup gotowca nie wchodzi w grę, strasznie mi się nie podobają rękojeść, przelotki itp. Edytowane 13 Maja 2018 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartasL2 Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 to bd blank 5sc96mlf2-ghttps://sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-St.Croix-SCV-Salmon-Steelhead-Legend-ELITE/294 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Gdzie mogę kupić blank na którym zbudowana jest wędka LES96MLF2, czy blank ma takie samo oznaczenie? szukam i mi nie idze.... Ew krótszy model 2,7 o tych parametrach. Zakup gotowca nie wchodzi w grę, strasznie mi się nie podobają rękojeść, przelotki itp.Obejrzyj sobie nowa wersje tego modelu o oznaczeniu ES. Elementy o których piszesz zostały w niej niejako poprawione. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 (edytowane) Jako ze wczoraj miałem „dzieńzdupynaryby”, nie mając pomysłu gdzie jechać i na co polować, wybrałem się nad Wiśle w poszukiwaniu boleni. Z racji wyżej wspomnianego dnia, nic nie szło, ryb nie widziałem, chęci na łażenie i skradanie się jakoś brak ale za to przetestowałem rzutowo AVS86MF2, szczególnie w górnym zakresie. I tak, 23-24g lata z niego bardzo dobrze choć wg mnie już tak na granicy boleniowego „wymachu”. Najbardziej optymalny wg mnie maksymalny ciężar łączny to 22g. Dół - blaszka 1 tak sobie, 2 już leci bardzo fajnie. Główka 5g (lżejszych nie miałem) i gumka 3” ES tez bardzo przyzwoicie. Tak wiec wg mnie komfortowo 8-22g. Edytowane 14 Maja 2018 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Jako ze wczoraj miałem „dzieńzdupynaryby”, nie mając pomysłu gdzie jechać i na co polować, wybrałem się nad Wiśle w poszukiwaniu boleni. Z racji wyżej wspomnianego dnia, nic nie szło, ryb nie widziałem, chęci na łażenie i skradanie się jakoś brak ale za to przetestowałem rzutowo AVS86MF2, szczególnie w górnym zakresie. I tak, 23-24g lata z niego bardzo dobrze choć wg mnie już tak na granicy boleniowego „wymachu”. Najbardziej optymalny wg mnie maksymalny ciężar łączny to 22g. Dół - blaszka 1 tak sobie, 2 już leci bardzo fajnie. Główka 5g (lżejszych nie miałem) i gumka 3” ES tez bardzo przyzwoicie. Tak wiec wg mnie komfortowo 8-22g. Biorąc pod uwagę Twoje miejsce zamieszkania i brak pomysłu na inne łowienie, ciekawą opcją do przetestowania tego blanku byłaby plaża i belony. Wprawdzie długość kijka nie jest optymalna do tego rodzaju warunków, ale belony pokazują się już blisko brzegu, przy czym w początkowej fazie holu potrafią niekiedy przyzwoicie przygiąć blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Jak kij jest prawidłowo uzbrojony to długość blanku nie ma znaczenia na odległości rzutowe. Mam na myśli różnice do 20-30cm. Łowię kijem 260cm i łowiłem takimi 305 i nie ma sensu męczyć ręki. Myślę że 260 spokojnie wystarczy na belonę . Tym bardziej że nie są to jakieś wymagające ryby, jak są to biorą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 W najbliższych dniach chce się właśnie wybrać na belony z brzegu, pierwszy raz w życiu. Szukam tez wstępnie AVS90MHF2 jako kij docelowo na belony i morskie trotki z plaży, co by mieć taki zestaw w zanadrzu. Jednak może faktycznie ten AVS86MF2 poradzi sobie z takim łowieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinox Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 jaki kijek z St croix polecilibyście na przynęty do maks 8 gr i kajtek 3?będzie to mój pierwszy st sroix, musi być 2 skład, ma być na szczupaki oraz sandacze na lekkoma obsłużyć i gumy i woblery.90 % na wodzie stojącej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Zapytam i tu: jaki jest górny zakres rzutowy LES90MHF2? Podoła mocnym wymachom przynety 28g na trotkach czy belonach z brzegu? Porównywałem AVS86MF2 do LES86MF2 i Elitka ma delikatniejszy szczyt i wydawała mi się ciutkę delikatniejsza (a właściwie Avid bardziej pancerny). Czy w przypadku uncjówki będzie podobnie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Będzie podobnie jak tak jak zauważyłeś przy mocy M te 28 gramów w przypadku LES 90MHF2 dasz radę tylko proponuję nie przekraczać przy dynamicznym wyrzucie tej wartości i zwiększyć nieco zwis nie rzucać z krótkiego - w prowadzeniu wąskich blach w tej gramaturze powinno być w komforcie nie stawiają dużego oporu w wodzie , alternatywą może być ten pow. 9" Matagi Super sea bas 20lb/28 g zt ego co pamiętam miałeś takiego 8"6" jednak nie długo , a ten zagościł u mnie na dłużej ..Ten krótszy max 22/24 all in w tym wąska blacha ten pow. 9" powinien dać radę 28 g w w/w przynętach .... pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 jaki kijek z St croix polecilibyście na przynęty do maks 8 gr i kajtek 3?będzie to mój pierwszy st sroix, musi być 2 skład, ma być na szczupaki oraz sandacze na lekkoma obsłużyć i gumy i woblery.90 % na wodzie stojącej jeśli sandacze i takie gramatury to tylko Tournament ze starszej serii na blank 4s70Lf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 jeśli sandacze i takie gramatury to tylko Tournament ze starszej serii na blank 4s70LfMam i potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinox Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 jeśli sandacze i takie gramatury to tylko Tournament ze starszej serii na blank 4s70Lf dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinox Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Mam i potwierdzam tylko gdzie zdobyc taki blank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 (edytowane) tylko gdzie zdobyc taki blank?Giełda... Edytowane 17 Maja 2018 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinox Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Giełda...oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Chłopaki, Wy tak na serio?Sandacze i szczupaki na 8lb???Mam ten kij 4sc70lf i powiem szczerze, że jak chodzi o hol to poradzi sobie z męczoną rybą nawet metr tyle że zaciąć sandacza godnego uwagi to już nie ma szans.Nie mniej jednak kij jest świetny przede wszystkim do dropsa, oksy po 20 cm trzyma dobrze, 40 to frajda z holu na tym kijku i do tego bym to polecił. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Chłopaki, Wy tak na serio?Sandacze i szczupaki na 8lb???Mam ten kij 4sc70lf i powiem szczerze, że jak chodzi o hol to poradzi sobie z męczoną rybą nawet metr tyle że zaciąć sandacza godnego uwagi to już nie ma szans.Nie mniej jednak kij jest świetny przede wszystkim do dropsa, oksy po 20 cm trzyma dobrze, 40 to frajda z holu na tym kijku i do tego bym to polecił.Kolega do takiego łowienia chce stosować: "(...) kijek z St croix na przynęty do maks 8 gr i kajtek 3" czyli rozumiem że w ten sposób określono górny ciężar wyrzutowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupisz Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Rejestrował ktoś z Was koledzy st.croixa ostatnio na tej ich nowej stronie. Pytam bo rejestrowałem ostatnio raz i po tygodniu drugi raz tę samą wędkę ale nie dostałem maila zwrotnego potwierdzającego rejestrację - kiedyś na starej witrynie po rejestracji przysyłali maila z wprowadzonymi podczas rejestracji danymi. Teraz po kliknięciu buttona potwierdzającego wprowadzone dane jest tylko tekst w stylu "your rod was succesfully registered" czy jakoś tak, a maila potwierdzającego jak nie było tak nima? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Na początku maja rejestrowałem kija i również miałem tylko komunikat na stronie o którym napisałeś bez maila zwrotnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2703tomi Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Panowie, miałem podobny przypadek. Napisałem do nich korzystając z opcji "kontak" i poprosiłem o potwierdzenie dokonanej rejestracji. dostałem na maila pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Ja natomiast podczas rejestracji,po kliknięciu Submit,dostałem komunikat że rejestracja przebiegła pomyślnie.I to mi wystarczy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinox Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Na początku maja rejestrowałem kija i również miałem tylko komunikat na stronie o którym napisałeś bez maila zwrotnego.miałem dokładnie taką samą sytuację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konopaa Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Rejestrowałem 11. kwietnia i maila zwrotnego dostałem.A może do spamu weszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Od jakiegoś czasu mają nową stronę i może mail już nie przychodzi, a może przychodzi tylko gdy pierwszy raz rejestrujemy? Kiedyś mi przychodziła zwrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi