miramar69 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Inshory są ciut za długie ??? przecież one są od długości 6,6" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bymes Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 5C68MHF-B ogarnie do 50g masy łącznej.Mam kij na tym blanku, 25 gram główka jeszcze spokojnie ale wolałbym mieć zapas mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Macham tym tbc66mf i 30g+10 cm guma nie robi większego wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Orientuje się ktoś jakie modele StC są produkowane wyłącznie na wschodni rynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupisz Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 (edytowane) Chyba nie ma podziału USA i reszta świata. Elity z serii Salmon Steelhead np podobno u nas i u ruskich się sprzedają super, a u amerykańców są marginesem. Chyba można powiedzieć że są tak trochę pod nas robione. Ja mam tylko odczucie, że na wschód idą wędki w gatunku II. Kupujesz wędkę z najwyższej póły StC np Elite i każda ma jakiś mankament większy lub mniejszy, a to ubytek w lakierze, a to krzywo wklejona przelotka, a to krzywy blank (sic!), a to wędeczka z wystawki z wyblakłym śladem od słońca w miejscu po metce takiej przyklejanej z ceną . Trochę antyreklama ale tak jest. Edytowane 24 Czerwca 2018 przez Kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Na wschód od Odry? Są serie wędek, które idą tylko na rynek rosyjski i krajów ościennych. W katalogach ich nie ma. Chyba, że ichnich. Trzeba porównywać ofertę i tyle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Nie wiem czy można to nazwać podziałem ale są serię produkowane i zastrzeżone wyłącznie na wschodni rynek. Przykładowo Legend Tournament Europe. https://fmagazin.ru/st_croix/snasti/udilisha/spinningi/spinningovye_udilisha/shtekernye_spinningi/spinning_st_croix_legend_tournament_europe.ltes80lxf2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 (edytowane) Co to za seria i przeznaczenie? Edytowane 24 Czerwca 2018 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinox Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Koledzy, jaki model najlepiej obsłuży mi główki 5-10 gr maks (gumy ok 3 calowe)plus woblery np rapala 5-9 cmdługośc do 240 cm maksdzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 (edytowane) TO jest przykładem tego , że jak cię stać i zamówisz kilka setek wędek/blanków, to ci zrobią coś takiego w innym IMAGE niż seryjne.Tak też było z CD ; gdzie ruscy pod swoje potrzeby zamówili pewną partię wędek i nazwane były: " DMITRYJ ". Ruscy to największy rynek wędkarski w europie oraz jeden z największych na świecie; maja kasę i popyt na towar bez ograniczeń. Oni w tej chwili dyktują trend na Europę i praktycznie tylko dzięki nim jest kilka rzeczy robionych pod ich rynek , a nie na Europę z których chętnie korzystamy . Problem , to zakupy za wschodnią granicą robione "wirtualnie" .Tak jest z SUZUKI gdzie BRC zamawia, tak było z LAMIGLASEM i jeszcze kilka firm by można wymienić.Chodzi tylko o to , że w większości to te same blanki tylko ich uzbrojenie/wykończenie różni się od standardu.W większości !!! , bo są blanki oczywiście zaprojektowane specjalnie pod zamówienie lecz to margines produkcji.Problem tego jest jeden i nazywa się KASA oraz duża ilość zamówienia .Obecnie kilka firm jest gotowa i otwarta na klienta jeżeli spełni powyższe warunki. Edytowane 24 Czerwca 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Co to za seria i przeznaczenie? FB9AA238-FD01-4B29-8570-1249F7E924E8.jpegTo jest wędka wykonana na blanku AVIDA pod zamówienie bodaj że NIEMCÓW. Inny lakierek ,inne przelotki i rękojeść niż seryjny i znany nam AVID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Nie wiem czy można to nazwać podziałem ale są serię produkowane i zastrzeżone wyłącznie na wschodni rynek. Przykładowo Legend Tournament Europe. https://fmagazin.ru/st_croix/snasti/udilisha/spinningi/spinningovye_udilisha/shtekernye_spinningi/spinning_st_croix_legend_tournament_europe.ltes80lxf2.htmlOprócz tego widać u nich brak nowości.. wcześniej Avia X, Mojo Bass, Elite 2016 a tym bardziej tegorocznych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Probowal ktos w Was zamawiac cos z Rosji ? Znalazlem tam kij, ktorego u nas prozno szukac i tak sie zastanawiam czy przyslali by do Polski i jakie koszty są z tym zwiazane Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Upewnij się czy mają i czy sklep faktycznie istnieje. O kontakt ciężko. Najlepiej mieć kogoś na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 No niestety nie znam tam nikogo. Oprocz Putina ale nie mam z nim kontaktu i nie wiem czy wypada sie z nim kontaktowac w takiej sprawie. A tak zupelnie powaznie to sprobuje napisac do nich i podpytac czy mają i czy wysla do Polski. Rozumiem, ze przesylka zostanie oclona i ovatowana ? Albo zapytam Zbika czy nie ma mozliwosci zamowic takiego kija Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Jeżeli to wersja spoza katalogu (na rynki wschodnie) to wątpię. Kiedyś coś chciałem i nie było takiej możiiwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo213 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Potrzebuje pomocy przy wyborze blanku do łowienia ciężkimi kogutami moja uwagę zwróciły te dwa blanki wędka ma być uzbrojona pod spinning czy to będzie dobry wybór może któryś z użytkowników łowi tymi wedkami na koguty i jest w stanie powiedzieć ilu gramowego koguta pociągna te kije maksymalnie i który z nich będzie odpowiedniejszy do tej metody i bardzo ciężkiego łowienia?-ST.CROIX XTREME 5C68MHF-B BLANK-BLANK ST.CROIX LEGEND ELITE 5C68MHF-GSzukałem w ofercie blanku krótszego ale niestety te w długości 198 do 28gram są już nie produkowane i nie zapowiada się żeby się coś zmieniło tak więc liczę na waszą pomoc i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Mogę podpowiedzieć na przykładzie seryjnej LXS70MHF2 czyli tej do 21g. Kogut 35g ze spokojem, ciężej nie miałem okazji próbować. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Podłącza.sie i ja z zapytaniem do wyjadaczy Szukam kija na ponton . Długość max.215cm przynęty 4-6cali (masa przynety okolo 35g) główki do 20g pod sandacza, czasami jakiś slider 12cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 (edytowane) LTIS70MHF sie nada. Bardzo zacny kij Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 9 Lipca 2018 przez kruz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_LBN Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Szukam coś uniwersalnego na rzekę dł. 270 co rzuci przynętami kleniowymi jak i boleniowymi wobkami powiedzmy do 15gram i bedzie sie ładnie gieło pod rybą, co polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 (edytowane) Awida do 18gr 3SC90MLF2 lub 21gr 3SC90MF2 Edytowane 10 Lipca 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Albo elitke 90mlf2, bardzo uniwersalny kijek.Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaSsAcReR Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 (edytowane) Witam. mam pytania dot. wedki. ST CROIX Avid AVC70MHXF 7' 0 Chodzi za mna kupienie owego kijka na sandacza. Czy ktos z was ma jakies doswiadczenie z nim?Zamierzam lowic z lodzi na rzece nizinnej o dosc wolnym uciagu. gumy ok 3" glowki 10-20gJaki polecilibyscie multik do tego kija?Ew jakies inne propozycje? DziekujeST CROIX Avid AVC70MHXF 7' 0" Edytowane 16 Lipca 2018 przez MaSsAcReR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Za mocny kij do tego typu przynęt. Bardziej widział bym MJC68MXF 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi