Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Podczas największych targów wędkarskich w Stanach Zjednoczonych, które odbyły się 11-13 lipca, znanych pod nazwą ICAST firma St.Croix Rods wygrała w kategoriach:
1f3c6.png1f3c6.png1f3c6.png1f3c6.png1f3c6.png1f3c6.png1f3c6.png
1. Najlepsza wędka słodkowodna - St.Croix Legend Glass Spinning nowość 2019
2. Najlepsza wędka muchowa - St.Croix Mojo Trout nowość 2019
3. Najlepsza wędka morska - St.Croix Mojo Yak nowość 2019

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Chłopy, pytanie o Xtremkę w castingu.

Chodzą mi po głowie dwa modele: LXC70MF2 (17lb) oraz LXC70MHF2 (20lb).

Łowione będzie z pontonu/łódki na jeziorze oraz Wiśle.

Gramatura: 8-35 + ES4” oraz mniej ołowiu i np. smukłe 5”.

Najczęściej jednak będzie to 10-25 plus gumka, czasami kogucik taki max 25g.

Którą wziąć? MF czy MHF?

Tak, wpadłem w sidła casta sandaczowego, ten kto mnie zaraził już wie że porył mi beret.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Szukam nowego kija do kogutów 20 - 40 gr . Myślałem nad TBC71MHF czy to będzie dobry pomysł? W grę wchodzi tylko sprzedaż wysyłkową. Ktoś coś podpowie ?

Nikt nic nie podpowie ? Nie mam możliwości pomacania tego kija ,a w wyszukiwarce nic nie znalazłem.

Mam tego mhf-a. Uważam go za najlepszy blank do jig'ów spośród kilku innych, niemniej markowych, których używam - łącznie z Loomisem.  Jest prawidłowo opisany przez firmę. "Swojskie" wykładnie o zdolności StC do przeciążania pokutujące wśród znawców.. są wprost arcyzabawne..  :)

Mam tego mhf-a. Uważam go za najlepszy blank do jig'ów spośród kilku innych, niemniej markowych, których używam - łącznie z Loomisem.  Jest prawidłowo opisany przez firmę. "Swojskie" wykładnie o zdolności StC do przeciążania pokutujące wśród znawców.. są wprost arcyzabawne..  :)

To może model oczko mocniejszy ? TBC73MHF

5/8 - 1 1 / 4oz

• Like 1

Panowie mam takie pytanko.

Czy ktoś jest zorientowany w kwestii jak się ma stary, ponad 25 letni St Croix w którego posiadaniu jestem (blank opisywany jako: Furia  SC IV 2,75m , 4-18g - Krokus) do obecnie dostępnych modeli ?. Do której z obecnie produkowanych serii / modeli mu bliżej:  Avid, WIldRiver ... jak się ma np. do szczególnie AVS90MLF2 ?. 

Generalnie kij świetny!. Służy mi wiele lat jako swego rodzaju uniwersał. 

I Furia i Łowca duchów były budowane na muchowych blankach, Furia - Legend, ten drugi - Pacific Bay. Artur Banachowski ta nowinkę wymyślił i budował w czasach pracy w Krokusie. Do niego polecam uderzyć po dokładne info.. :)   

• Like 4