DarekM Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Witam wszystkich .Mam pytanie używa ktoś może ST. CROIX AVID VIS70MHF Chciał bym ten kij przeznaczyć do jesiennego poszukiwania sandaczy i szczupaków na większe gumy.I sporadycznie do trola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arrowana Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 (edytowane) Witam.Może ktoś opisać po krótce LTWS70LF.Chciałbym tą wędką łowić okonie z pontonu. Edytowane 3 Września 2018 przez arrowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Jakie te okonie i jak/na co chcesz je łowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arrowana Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Chcę łowić na gumy 5-10cm na główkach od 4 do 10 gram. Ryby jakie najczęściej łowię to 20-30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Jeśli te 10 cm będzie w postaci delikatnej jaskółki bądź jakiegoś worm'a to ok.Według mnie to świetny kij do lekkiego drop shota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arrowana Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Dzięki, a jak widzisz ten kij w klasycznym opadzie, od ilu gram będzie widać opad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Nie wiem co to znaczy widzieć opad.Łowiąc, patrzę na linkę i opieram się na przekazywanym impulsie do ręki, nie obserwuje szczytówki.Łowię gumkami na główkach od 3 gram i drop shotem, małymi wirówkami i woblerkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Witam.Może ktoś opisać po krótce LTWS70LF.Chciałbym tą wędką łowić okonie z pontonu. Mam ją do podobnych zastosowań, łowię głównie przynętami ~5cm w gramaturze 3-8gr i w takim przedziale spisuje mi się najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander97 Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Witam!opowie mi ktoś o mojo bass 610 mlxf ?Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Witam!opowie mi ktoś o mojo bass 610 mlxf ?Z góry dziękiPytasz o model z SC2 czy SC3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander97 Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Sc 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Sc 3Marcyś taki przełowił. Ja miałem 68MXF w rękach ale castingowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 (edytowane) Z racji że właśnie wróciłem znad Wisły, mała recenzja ES86MHF2. Wcześniej łowiłem starszym modelem - LES86MHF2. O walorach wizualnych (stare vs nowe) nie ma co pisać, Torzite i inny uchwyt (TVS) plus srebrne wstawki przy omotkach. Prywatna opinia - wygląda lepiej niż starszy model. Użytkowo: nowe wydaje się być szybsze i faktycznie jest deczko szybsze. Być może to zasługa nowych przelotek, nie mam pojęcia.Czucie brań - identyczne jak w poprzedniej wersji. Czy TVS coś zmienił - moim zdaniem nie.Zacięcie - bez zmian. Hol i ugięcie - ha, tu jest pies pogrzebany. Najpierw uderzył bolo 65 cm na typowo boleniowego mannsa na 28g [emoji3] na prawie zabetonowanym hamulcu. W tym momencie miałem wrażenie że trzymam w ręku Xtremkę w niedostępnej dla tej serii długości. Dynamiczne ugięcie szczytu a potem piękna progresja środka i dołu. Każdy zryw, szarpnięcie było od razu amortyzowane. Mowię sobie - OK pobawię się w powolne jednoręczne rozkładanie podbieraka, może się dziadyga zepnie. No i nic! Boleń wylądował w pontonie. Pstryk, miarka, woda. Potem w opadzie było bum i siedzi okoń 33 cm z główką od 4”ES wystającą z paszczy. Podobnie jak wyżej. Konkluzja: w nowej serii mam wrażenie lepszej kontroli nad holowaną rybą aniżeli w LES. Reasumując: stara wersja była genialna, ale dla mnie nowa jest genialna z plusem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 9 Września 2018 przez WojtekCIN 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VisniowY Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Witam , czy jakieś seryjne wędki innych producentów , dorównują Avid'owi AVS96HF2 w tych samych pieniądzach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Witam , czy jakieś seryjne wędki innych producentów , dorównują Avid'owi AVS96HF2 w tych samych pieniądzach ?Myślę że nie. Mam ten model na troć i jest rewelacyjny. Jeśli myślisz o takim zastosowaniu to polecam. Szukaj używki, będzie taniej. Ja swój brałem z forum. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cru Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Wojtek Cin a longi 2 i wobki 6 obsłuży? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Witam , czy jakieś seryjne wędki innych producentów , dorównują Avid'owi AVS96HF2 w tych samych pieniądzach ?A w czym mają dorównać ? Miałem co prawda 96MF2 i kijek był przeciętny, miał fajne ugięcie ale był ciężki i leciał na pysk tragicznie. Avid to przeciętniak, w tej cenie są lepsze wędki innych firm. Jednak nie będę tu wymieniał innych marek, bo zaraz mnie zlinczują Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Obsłuży przynęty trociowe tj. wirówki, wahadła i woblery. Mowa o Drwęcy, bo tam próbuję łowić trocie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Witam znawców st croix i cała reszte.Mam pytanie który kijek bedzie lepszy jako uniwersał rzeczny przy łowieniu boleni i sandaczy rzadziej szczupak.Głównie woblery od 8gram do 15 oraz gumy 3,4,5cali od 7do 20g.I tylko plecionka ,łowienie tylko z brzegu WRS90MHF2 czy WRS86MHF2.I czy kołowrotek o wadze 315g bedzie ok wywazał te kijki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GIĘTY Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Witam. Mam pytanie czy Avid X różni się od Avida tylko zbrojeniem czy są to zupełnie inne blanki? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Zupełnie inne blanki. Starsze Avidy to takie uniwersalne woły robocze;-) Seria X to już bardziej specjalistyczne kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 (edytowane) Zupełnie inne blanki. Starsze Avidy to takie uniwersalne woły robocze;-) Seria X to już bardziej specjalistyczne kije.A ja miałem wrażenie że to te same blanki , nawet porównałem mlf ze starym mlfem (kiedy kupowałem avida x). Edytowane 11 Września 2018 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GIĘTY Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Przymierzam się do zakupu AXS70MLF, ale pomyślałem o zbudowaniu typowo pod siebie customa na tym blanku. W sieci znalazłem dostępne w sprzedaży blanki zwykłego Avida więc dlatego pytam kolegów. Być może słabo szukam ale nie znalazłem nigdzie blanków Avida X. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Przymierzam się do zakupu AXS70MLF, ale pomyślałem o zbudowaniu typowo pod siebie customa na tym blanku. W sieci znalazłem dostępne w sprzedaży blanki zwykłego Avida więc dlatego pytam kolegów. Być może słabo szukam ale nie znalazłem nigdzie blanków Avida X.przecież avid x jest zbudowany na blank SCIII tak samo jak starsza wersja SCIII , więc różnicy nie ma ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Axs70mlf to bardzo dobry kij pod większe okonie 30cm+, da radę z sandaczem i na szczupaka też podoła. Siadł mi na takiego kijaszki kiedyś taki 87cm, pięknie pracował pod ryba.To taki szybszy (nie ultra szybki)uniwersał do średnio lekkiego łowienia z bardzo głębokim ugięciem. Bardzo polecam. Gdzieś w dziale z ugięciami wstawiałem fotki. Ps. Żałuję że go sprzedałem i do dzisiaj zastanawiam się co mnie do tego podkusiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi