Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

12,17 i 20 lb,

Który Cię interesuje?

Patrzę nieśmiało na dwa LTIS76MF lub LTIS76MHF przeznaczenie jako uniwersał do łowienia z opadu Odra. Sandacz, Szczupak zdarza się przyłów w postaci suma. Lecz głownie sandacz główki 15-25g plus gumy 3”-5”

Tylko widzisz ja w przeciwieństwie do Ciebie łowiłem na oba modele i nie opieram swojej wiedzy wyłącznie na informacjach z sieci. Twoje ostatnie zdanie jak i kolejne wpisy w tym wątku pozostawię bez komentarza.

@elpoji - AVS70MLF i spolegliwy szczyt? OK

Wiem co piszę, ale żeby nie było niedomówień zapytalem o to bezpośrednio w StC. Oto odpowiedź:

"Yes, those 2 rods are built on the 3S70MLF blank.

Sincerely,

Daniel Levra

Customer Service Guide

715-762-3226 ex 114

1-800-826-7042"

Edytowane przez elpojo
  • Like 5

Wiem co piszę, ale żeby nie było niedomówień zapytalem o to bezpośrednio w StC. Oto odpowiedź:

"Yes, those 2 rods are built on the 3S70MLF blank.

Sincerely,

Daniel Levra

Customer Service Guide

715-762-3226 ex 114

1-800-826-7042"

Ja jak mówiłem kiedy kupowałem mlf od avida x widziałem również klasyka na półce różnica miedzy nimi była tylko w osprzęcie ... st croix nie robi specjalnych blanków dla avid x .

Nawet cenowo nie ma dużej różnicy 30 zł chyba więcej avid x kosztuje

Edytowane przez Derrek

Czyli twoim zdaniem te nowe inschory 2018 MF wystarczy??

Myślę, że jak siądzie kijanka ze 150 cm to ją trochę zamęczysz. Poza tym MLF i MF mają dość delikatny szczyt, coś jak XFAST, tyle że gną się do końca.

Odra to rzeka, a rzeka to nurt. Ja bym wybrał MHF-a.

Myślę, że jak siądzie kijanka ze 150 cm to ją trochę zamęczysz. Poza tym MLF i MF mają dość delikatny szczyt, coś jak XFAST, tyle że gną się do końca.

Odra to rzeka, a rzeka to nurt. Ja bym wybrał MHF-a.

Moze inaczej zadam pytanie jak porównasz Tournament Inshore do Avidow Inshore? Pytam bo te znam Edytowane przez Krismuaythai

Witam, czy łowił ktoś tym kijem St.Croix elite

ES71MHXF czy wart jest tej ceny???

Ogólnie seria Elite warta jest swojej ceny przerabiałem osobiście Wild Rivery, Avidy Tournament Bassy i teraz mam Legend Elite. Łowie często i w rożnych warunkach osobiście uważam, że nie ma lepszego narzędzia do polowania na nasze ulubione gatunki. Jedna uwaga bo widzę, że wskazałeś wersje XF- to sa wędki bardzo bardzo szybkie dla porównania w Legend Elite Fast to jak w Tournament Bass XF. Dobrze musisz przemyśleć wybór pod kontem metody, przynęt, ryb jak i miejsc gdzie bedziesz łowić.