Krismuaythai Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 (edytowane) Myślę że pod sandała z łodzi będzie dobra..Łowisz w jeziorze/zbiorniku czy rzece??Ja osobiście celowałbym w ES70MF/ES76MF Edytowane 18 Września 2018 przez Krismuaythai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geno04 Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 zaporówka i narew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 (edytowane) Jeśli używasz główek 15-20g plus gumy 3-5” to MF będzie w mioim odczuciu odpowiednie. Jeśli Łowisz ciężej weź MHF. Ja bardzo lubię szybkie kije natomiast Elitka X-Fast jak dla mnie jest za szybka i spadów miałem dużo przy niej. Dlatego używam teraz ES70MF. Zobacz jak ten kij pracuje pod sumem i jaka ma krzywa ugięcia Edytowane 18 Września 2018 przez Krismuaythai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Uzytkuje ktoś ten kij Legend Tournament Inshore LTIS70MF lub wersję LTIS70MLF i mógłby się podzielić wrażeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apisfisha Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 (edytowane) Witam użytkuje wersje LGCC70MLM jest to Legend Inshore. Według mnie bardzo niedoceniane kije u nas, a to za pewne przez swoje przeznaczenie, tj. wędkowania spiningowego w przybrzeżnych wodach oceanu - gulf Coast. Jednak są to wędki bardzo uniwersalne i może dlatego nie lubiane. Blanki są bardzo mocne żeby poradzić sobie z dużymi drapieżnikami, jednak na tyle spolegliwe że można spiningowego niewielkimi przynętami i tu jest ich fenomen, że naprawdę świetnie się lądują co jest nie bez znaczenia przy wędce castingowej. Tak naprawdę mógłbym zabierać jedną wędkę na łódkę i nie byłoby problemu z przynętami sandaczowymi, czy szczupakowymi, i nie ma problemu aby zachwile zmienić na przynętę okoniowa i dalej komfortowo łowić. bardzo dobre wędki na pstrągi. Czytałem tu wiele opini, że nie nadają się do łowienia w słodkiej wodzie to bzdura. Ja swojej długo szukałem aż upolowałem. Świetnie trzyma rybę i ma naprawdę wyśmienite czucie. Szkoda, że ich nie produkują. Myślę, że to dotyczy wszystkich Insho-row. Polecam. Edytowane 20 Września 2018 przez Apisfisha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apisfisha Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Oczywiście szkoda że nie produkują już Legend Insho-row. Natomiast opiswedlug mnie charakteryzuje wszystkie inshory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Pytanie. Obecnie mam avida 96mf2. Czy i co zyskuje przesiadając sie na ES96mf2? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) Pytanie. Obecnie mam avida 96mf2. Czy i co zyskuje przesiadając sie na ES96mf2?Elitka będzie troszkę szybsza i czulsza Edytowane 21 Września 2018 przez Krismuaythai 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 ... jedynie trochę na szybkości i akcji kijka - jeśli chodzi o walory użytkowe ; bo technicznie to materiał , rękojeść i przelotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Czyli akcja kija w elicie bedzie bardziej szczytowa czy rowniez pod grubsza ryba przejdzie płynnie pod rekojeść? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) Akcja będzie bardziej szczytowa , ale pod przykładanym obciążeniem kijek będzie się "kłaniał" coraz głębiej - tzw akcja progresywna.W Avidzie , to ugięcie od razu jest przesunięte do środka wędki , a pod dużym obciążeniem jest typowo paraboliczne.Wszystko tyczy się dokładnie modelu 9'6"MF2 Edytowane 21 Września 2018 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Czyli akcja kija w elicie bedzie bardziej szczytowa czy rowniez pod grubsza ryba przejdzie płynnie pod rekojeść?Tak będzie bardziej szczytowa, ale pod grubsza ryba będzie przechodzić w parabole. Do czego chcesz używać tego typu kija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Dzieki koledzy. Pozdrawiam. K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Kijek jak avid bedzie do wszyskiego czyli bolki sandacze woda stojąca szczupak i Wisła. No moze za okoniem nie bede z tym chodził ale kto wie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Uzytkuje ktoś ten kij Legend Tournament Inshore LTIS70MF lub wersję LTIS70MLF i mógłby się podzielić wrażeniami?Kijek może być fajny jednak trudno dostępny ... tylko na zamówienie i to nieznanym terminem dostawy w POLSCE .Sam jestem w trakcie załatwiania nowego Legenda Turnament i się dowiedziałem że to jest loteria czy te kije przyjadą do polski ;p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Kijek może być fajny jednak trudno dostępny ... tylko na zamówienie i to nieznanym terminem dostawy w POLSCE .Sam jestem w trakcie załatwiania nowego Legenda Turnament i się dowiedziałem że to jest loteria czy te kije przyjadą do polski ;pSą w normalnej sprzedaży tylko schodzą szybko. Każde STC trzeba sciągnąć i to jest czas. Normalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) Są w normalnej sprzedaży tylko schodzą szybko. Każde STC trzeba sciągnąć i to jest czas. NormalkaJeżeli popyt jest większy od podażu , to świadczy że produkt jest trudno dostępny .A tak rozmawiałem sklepem który prowadzi handel tymi kijami , i wiadome jest że dystrybutorem polskim jest "ŻBIK" nowa dostawa kijów ma być pod koniec tego miesiąca , i oni sami nie wiedzą co w tej dostawie będzie ;p Edytowane 21 Września 2018 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Rozmawiałem ze sklepem „Żbik” powiedzieli ze bedą na pewno 15 października, dzwoniłem do Corony Fishing LTIS mieli ma miejscu. Jednak ze względu ze sie wahałem i zdecydowałem po dwóch dniach kija którego chciałem nie było już, ma przyjść z ta dostawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) Rozmawiałem ze sklepem „Żbik” powiedzieli ze bedą na pewno 15 października, dzwoniłem do Corony Fishing LTIS mieli ma miejscu. Jednak ze względu ze sie wahałem i zdecydowałem po dwóch dniach kija którego chciałem nie było już, ma przyjść z ta dostawą.Mówisz o tych kijach czy dostawie ogólnej , bo mi mówiono że dostawa ma być pod koniec tego miesiąca i ŻBIK nie wie sam do końca co będą mieli ... bo czatuje na jeden model kija i nie mogli odpowiedzieć TAK czy NIE będzie . Edytowane 21 Września 2018 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Z tego co mi przekazano model który zamawiałem LTIS76MF ma byc z ta dostawa czyli do końca miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X.rut Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Zastanawiam się nad kupnem wędki do DropShota z brzegu. Mam do tej metody obecnie ES70LF2 oraz LXS70MLF w customie. Brakuje mi jednak zasięgu aby dostać się w okolice największych dołków w jeziorze (zakaz połowu ze środków pływających) gdzie spodziewam się sandaczy.Na ile użycie wędki 9 stopowej - mam na myśli ES90MF2/ES90MLF2 - jest w stanie zwiększyć zasięg? Który z wyżej wymienionych kijów sprawdzi się lepiej w DS na jeziorze z niewielką populacją sandacza, sczupakami oraz częstymi przyłowami okonia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Do drop shota najlepiej sprawdzał mi się xfast moze pomyśl o TBS86MLXF/TBS86MXF?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Tak tylko Ci podpowiem ,że nie koniecznie kij ogranicza zasięg Twojego rzutu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Tak tylko Ci podpowiem ,że nie koniecznie kij ogranicza zasięg Twojego rzutu.Zgodzę się z przedmówcą. Na zasięg wpływa cały zestaw- kij dobrany pod odpowiednie gramatury, kołowrotek z szeroka szpulą i nawinieta linką odpowiednio pod rant szpuli. Co do linki tez ma znaczenie czy miękka, czy sztywna, czy śliska czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 I kołowrotek z bardzo dobrym nawojem. Długi kij się przydaje tam gdzie sięgamy gdzieś dalej ale do samej długości rzutu ma mniejsze znaczenie niż się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi