Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

I kołowrotek z bardzo dobrym nawojem.

Długi kij się przydaje tam gdzie sięgamy gdzieś dalej ale do samej długości rzutu ma mniejsze znaczenie niż się wydaje.

Mam Stellę 2500 FI z plecionką duel x-wire 0,8 PE nawiniętą 2 mm poniżej rantu szpuli. Zastanawiam się tylko o ile procentowo może wzrosnąć długość rzutu przy dłuższym wędzisku

W takim układzie faktycznie pozostają tylko długość wędki. Zawsze będzie dalej niż krótszy z tej samej serii i mocy :)

Chociaż Duel Xwire jest twardawą plecionką co troszkę stawia oporu przy przelotkach przy wyrzucie. 

Edytowane przez Marcyś

Z tego co mi przekazano model który zamawiałem LTIS76MF ma byc z ta dostawa czyli do końca miesiąca

Kijek może być fajny jednak trudno dostępny ... tylko na zamówienie i to nieznanym terminem dostawy w POLSCE .

Sam jestem w trakcie załatwiania nowego Legenda Turnament  i się dowiedziałem że to jest loteria czy te kije przyjadą do polski ;p

Jak dostaniecie swoje LTIS'y, to proszę o wpisy z recenzją na temat kija. Ja mam na oku te o których napisałem ale zakup jeśli się zdecyduję, najprędzej przyszłą wiosną .

Edytowane przez vako

Rozmawiałem ze sklepem „Żbik” powiedzieli ze bedą na pewno 15 października, dzwoniłem do Corony Fishing LTIS mieli ma miejscu. Jednak ze względu ze sie wahałem i zdecydowałem po dwóch dniach kija którego chciałem nie było już, ma przyjść z ta dostawą.

Bo ja go kupiłem

• Like 1

Mam Stellę 2500 FI z plecionką duel x-wire 0,8 PE nawiniętą 2 mm poniżej rantu szpuli. Zastanawiam się tylko o ile procentowo może wzrosnąć długość rzutu przy dłuższym wędzisku

Gdybym dla siebie budował zestaw pod drop shot z takimi wytycznymi jak mówisz to byłoby to: TBS86MLXF, Daiwa Caldia A3000 oraz jakies dobra śliska plecionka 10lb.
  • Like 1

Mam pytanie do użytkowników StCroix Furia 2-15g, 2,75m, jeżeli tacy tutaj jeszcze są. Czy przelotki zastosowane w tym muchowym blanku zbrojonym na lekki spin przeżyją użytkowanie z plecionką? B)

Próbowałem łowić z użyciem żyłki, ale niestety tylko do kleni na przynęty powierzchniowe jak dla mnie jest ok. Z woblerkami i innymi przynętami zdecydowanie wolę plecionkę. Teraz mam nawiniętą momoi 0.09mm.

• Like 1

Mam pytanie do użytkowników StCroix Furia 2-15g, 2,75m, jeżeli tacy tutaj jeszcze są. Czy przelotki zastosowane w tym muchowym blanku zbrojonym na lekki spin przeżyją użytkowanie z plecionką? B)

Próbowałem łowić z użyciem żyłki, ale niestety tylko do kleni na przynęty powierzchniowe jak dla mnie jest ok. Z woblerkami i innymi przynętami zdecydowanie wolę plecionkę. Teraz mam nawiniętą momoi 0.09mm.

Użytkowałem ten kij intensywnie rok nie zauważyłem „zużycia” przelotek poprzez użycie plecionki wtedy używałem zdaje sie Power Pro

• Like 1

Koledzy trafił mi się okazjonalnie LXS610MXF, a mało tu o nim informacji. Jeśli ktoś był/bądź jest użytkownikiem, będę wdzięczny za każdą opinię. W jakim zakresie komfortowo go użytkujecie itd.

Pozdrawiam!

Nie prościej, wyskoczyć z nim nad wodę i napisać coś od siebie?

• Like 2

Witam.

W najbliższym czasie chcę kupić St Croix Avid X , ale mam dylemat czy wybrać wędzisko jedno częściowe nie rozkładane, czy standardowe dwu częściowe, jedni mówią że wędziska jednoczęściowe są bardziej czułe, ale słyszałem też głosy że przy dobrej jakości blankach nie ma różnicy, ale jeżeli jest różnica to czy jest bardzo odczuwalna? Chcę poznać zdanie ludzi co mają jakieś doświadczenie w używaniu jedno częściowych spinningów. Z góry dzięki za opinię.

Witajcie! mam pytanie odnośnie gwarancji stCroix, a mianowcie dzisiaj połamałem niefortunie szczyt w elitce les68mxf,posiadam ją od 5 lat,kupiłem nową prywatnie,mam wszystkie kwity nie posiadam paragonu zakupu,prawdopodobnie nie rejestrowana,czy istnieje możliwość gwarancji?