Kamil_Olsztyn Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 (edytowane) Szukając jednego artykułu odkurzyłem stare WMH z początku 2004r. Jest tam reklama St.Croix a w niej:- Legend Elite od 1050 zł,- Avid i Wild River od 530 zł,- Premier od 290 zł,- kołowrotki na licencji o nazwach Premier, Avid i Avid Casting. Do tego reklama PENN ze Slammerem prod USA oraz Captiva. Kiedyś to było Swoją drogą jaka była najniższa krajowa w 2004? Ciekawe jak proporcjonalnie wypada cena Premiera i Avid między 2004 a 2018. Swoją drogą Avid na równi z Wild River a Premier sporo taniej... Edit. Sprawdziłem i w 2004 za wypłatę równą najniższej krajowej było 2.84 Premiera. Dziś przy cenie około 600 zł za Premiera mamy 3.66 wędki. Tłuste czasy Edytowane 29 Września 2018 przez Kamil_Olsztyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowy900 Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Wild River przecież jest półka niżej niż Avid . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Wild River przecież jest półka niżej niż Avid .Ty, czytaj ze zrozumieniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arrowana Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Witam. W poprzednim tygodniu kupiłem od kolegi z jerka kij LTWS68MXF.Kij doszedł w poniedziałek, odebrała go moja żona bez sprawdzenia w obecności kuriera. Gdy wróciłem z pracy zastałem w domu solidnie zapakowaną kartonową tubę bez jakichkolwiek oznak uszkodzenia.Po rozpakowaniu wielkie rozczarowanie, wędka jest złamana na wysokości pierwszej przelotki od szczytu, a szczytowa jest pęknięta zaraz przy omotce. Po kontakcie z kolegą stwierdził tylko, źe wędkę wysłał w pełni sprawną i nie ma sobie nic do zarzucenia, a ja zostałem z połamaną wędką.Teraz pytanie, do wędki dostałem wszystkie dokumenty z paragonem i datą zakupu w 2012r i metkami, kij nie jest zarejestrowany.Czy mi jako drugiemu właścicielowi przysługuje gwarancja producenta i jak wygląda cała procedura, a może na forum jest jakaś dobra duszyczka, która pomogłaby mi ogarnąć temat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Jeżeli przesyłka była ubezpieczona to możesz zlosisc szkodę w ciągu 7 dni. Kurier ma obowiązek pojawić się i wypisać protokół szkody. Jeżeli na opakowaniu nie ma absolutnie żadnych oznak uszkodzenia a sam kij był zabezpieczony przed przemieszczanie się wewnątrz opakowania to niestety zostałeś zrobiony w balona.Nie wiem jak jest z gwarancja. Zadzwoń do sprzedawcy i wszystko będziesz wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Skoro nie jest zarejestrowany to tak na prawdę jesteś pierwszym właścicielem;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Tak nie do końca. Przy rejestracji jest jasno napisane."St. Croix respects your privacy and does not rent, share or sell your email address or other gathered information with anyone. The warranty registration must be completed within 30 days of purchase to activate your warranty."Czyli nie mnie nie więcej niż rejestracja gwarancyjna MUSI być wykonana do 30 od daty zakupu.Tylko my myślimy że zrobimy kogoś w balona. Na marginesie przez takie kombinatorstwo zasady gwarancji zostały zaostrzone kilka lat temu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 (edytowane) Na marginesie przez takie kombinatorstwo zasady gwarancji zostały zaostrzone kilka lat temu.Coś w tym jest Ale jest jedna różnica do tego co napisałeś. W przypadku gdy nie zarejestrujesz kijka to gwarancja leci od czasu produkcji kija (numeru seryjnego). W przypadku wędek z gwarancją dożywotnią nie ma to znaczenia w zasadzie. Jednak na przykład w przypadku pięcioletniej już tak. Miałem klienta który chciał u nas oddać do reklamacji kijka Premier. Kupił go 4 lata temu więc powinien być jeszcze na gwarancji... jednak nie był zarejestrowany a wyprodukowano go ponad 5 lat temu tylko się zastał u kogoś na sklepie... i dupa Edytowane 30 Września 2018 przez Marcyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Widzisz to tylko argument on top że chytry dwa razy traci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Zawsze mnie ciekawi w jaki sposób wędka się łamie, gdy paczka nie jest uszkodzona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arrowana Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Zawsze mnie ciekawi w jaki sposób wędka się łamie, gdy paczka nie jest uszkodzona...Też jestem ciekawy, myślę że mogło się to stać podczas pakowania. Wędka została za mocno dociśnienta od strony dolnika i chłop nawet nie wiedział, że połamał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Zawsze mnie ciekawi w jaki sposób wędka się łamie, gdy paczka nie jest uszkodzona...Mnie ciekawi w ogóle stwierdzenie "wędka się złamała"... sama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Mi to też ....jem pachnie. I jeszcze stwierdzenie "Twój problem ja zapakowałem git". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Tak z innej beczki. Orientuje się ktoś czy i ewentualnie gdzie można dokupić górny element blanku SCV? W nowej serii zdaje się ze jest to SV.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Użytkowałem ten kij intensywnie rok nie zauważyłem „zużycia” przelotek poprzez użycie plecionki wtedy używałem zdaje sie Power ProA linka długo Ci wytrzymała? Ktoś gdzieś pisał na forum, że przy niektórych rodzajach przelotek w tych starszych kijach plecionki mogą się szybko zużywać. Może jeszcze ktoś się wypowie w tym temacie.Dzięki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 A linka długo Ci wytrzymała? Ktoś gdzieś pisał na forum, że przy niektórych rodzajach przelotek w tych starszych kijach plecionki mogą się szybko zużywać. Może jeszcze ktoś się wypowie w tym temacie.Dzięki,Przez sezon intensywnego łowienia nie zauważyłem większego zużycia plecionki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Czy ktoś z obecnych na forum miał możliwość porównać TBS610MLXF do nowego 2018 LBS610mlxf ? Czy poza zmianą nazwy zmieniło się coś jeszcze ? Ugięcie, szybkość, czułość lub praca kija ? Warto wymieniać na nowszy czy zostać przy starym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Po co? Normalnie piszesz do USA że był unfall i tyle w temacie. Poszukaj w tym temacie jak to się robi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk dokładnie 1)wysyłasz foto połamanego elementu z opisem,nr.seryjny do servis STC2)Wysyłasz kase przez pay pal(w moim wypadku 260zł za szczyt les90mhf)3)czekasz cierpliwie 3 tygodnie4) stawiasz flaszke kolegom za pomoc(to taniej niż pomoc sklepów itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowy900 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 (edytowane) Jeżeli przesyłka była ubezpieczona to możesz zlosisc szkodę w ciągu 7 dni. Kurier ma obowiązek pojawić się i wypisać protokół szkody. Jeżeli na opakowaniu nie ma absolutnie żadnych oznak uszkodzenia a sam kij był zabezpieczony przed przemieszczanie się wewnątrz opakowania to niestety zostałeś zrobiony w balona.Nie wiem jak jest z gwarancja. Zadzwoń do sprzedawcy i wszystko będziesz wiedział.O tak kurier się pokaże i wypisze protokół , ale to i tak już nic nie da ponieważ podpisała jego żona protokół odbioru na którym był zapis że z paczką było wszystko w porządku .A zapisy prawne piszą że przewoźnik nie bierze odpowiedzialność za to co jest przewożone w paczce i jak było zabezpieczone , Więc co pozostaje zrobić oddać wędkę sprzedawcy i żądać zwrotu kasy lub żądać części kosztów za szkody.Dobrym rozwiązaniem było również przed otwarciem paczki nagrywać materiał audiowizualny który byłby dowodem że zamiast wędki znalazłeś cegły lub była połamana .. wtedy byś miał materiały dowodowe dla sądu , i sprzedający z tak z mocnym dowodem na pewno oddałby ci kasę . Tutaj masz opis co powinieneś zrobić w takim przypadkuhttps://prokonsumencki.pl/blog/zwrot-uszkodzonego-towaru-sprzedawca-prawidlowo-obciazyc-konsumenta-utrata-wartosci-towaru/ Edytowane 1 Października 2018 przez Nowy900 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario41 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Czy ktoś z obecnych na forum miał możliwość porównać TBS610MLXF do nowego 2018 LBS610mlxf ? Czy poza zmianą nazwy zmieniło się coś jeszcze ? Ugięcie, szybkość, czułość lub praca kija ? Warto wymieniać na nowszy czy zostać przy starym ?Łowiłem kolegi TBS610MLXF i bardzo spodobał mi się kijek. Postanowiłem kupić sobie taki sam. W sklepie mieli tylko nowe modele LBS610MLXF. Niestety nie spodobało mi się nowe dolne wykończenie i mocowanie kołowrotka. Nie mój gust. Więcej różnic nie zauważyłem. Blank i przelotki identyczne. Udało mi się dorwać jeszcze TBS610MLXF z 2017 roku i jestem bardzo zadowolony. Ja bym nie wymieniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Witam, zastanawiam się nad zakupem nowego Legend Elite ES76MF.Do tej pory łowie modelem LES 76MF.Czy ktoś może napisać jaka jest różnica pomiędzy starym modelem LES 76MF a nowym ES 76 MF?Chodzi mi o wagę , przelotki, blank i ogólnie czy jest odczuwalna różnica w akcji, szybkości etc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupisz Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 (edytowane) Jaka jest różnica między starym LES, a nowym ES nie wiem ale czułość jest super. Na warcie w nurcie podczas jak gumka opada oprócz jej pracy czuć takie mrowienie chyba od poskręcanej powerpro. Każde smyrnięcie czy zmianę pracy czuje się b.d., a branie to już prawdziwy ALARM. Ciężko mi wciąć szczupaka tą wędką może z racji długości albo jej delikatności w porównaniu z 86mf2. Ryba nie spada jak jest zacięta. Rzucam np maksimum 10g ołowiu plus lunker shaker 4,5in tj razem 20g. Edytowane 2 Października 2018 przez Kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 No właśnie jestem ciekaw czy nowy bardziej przenosi drgania i jest bardziej czuły.Ma inne przelotki także powinien być trochę lżejszy....Łowię na starego LES-a ale ostatnio łowiłem nowym extrimem i jest duża różnica.W extrimie nie pasuje mi ta rękojeść i dla tego jestem zainteresowany nowym Legendem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Co do tej złamanej wędki to u kuriera nic nie zadziałasz, miałem taką samą sytuację, wędka dobrze zapakowana, rura PCV nie ruszona a szczytówka złamana w dwóch miejscach. Nie uwzględnili bo opakowanie było nie ruszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 (edytowane) TRZEBA TAK ZAPAKOWAĆ , BY WĘDKA NIE PRZESUWAŁA SIĘ WEWNĄTRZ TUBY !!! ; a gdy "lata jak ..... w beczce" , to zawsze w czasie rzucania (sorryyy - przeładunku ) zostanie uszkodzona . TYLE PITOLENIA NA TEMAT>>> Edytowane 3 Października 2018 przez miramar69 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi