miramar69 Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 (edytowane) Jaka jest różnica między starym LES, a nowym ES nie wiem ale czułość jest super. Na warcie w nurcie podczas jak gumka opada oprócz jej pracy czuć takie mrowienie chyba od poskręcanej powerpro. Każde smyrnięcie czy zmianę pracy czuje się b.d., a branie to już prawdziwy ALARM. Ciężko mi wciąć szczupaka tą wędką może z racji długości albo jej delikatności w porównaniu z 86mf2. Ryba nie spada jak jest zacięta. Rzucam np maksimum 10g ołowiu plus lunker shaker 4,5in tj razem 20g....PANOWIE !!! - było już nie raz i nie dwa pisane na w/w tematy .Trzeba się cofnąć i poczytać od początku wątek , wtedy jeden i drugi , trzeci by wiedział na "czyj" widok mu lepiej "DRGA" !!! <...> Edytowane 4 Października 2018 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupisz Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Ja nie chce tu śmiecić ale Miramar na forum nie ma nic na temat porównania les76 - es76... 0To nie pouczaj mje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 O innym było pisane że nowy es-może być troszke szybszy od les(przelotki)i fajniejsza rękojeść. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzypek Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 (edytowane) cześć,szukam swojego 1 wszego kija z St Croixkijek ma służyć na okonia na lekko średnio i ogarniać główki 3-5 gr plus max Kaitek 3' z opadu, obrotówki 1, czasem woblery rapala original 7 cm,ma to być 2 skład no i pewnie akcja fast ,bo nie wiem jak wygląda akcja moderate w przypadku St Croixco polecacie?piszę na lekko -średnio, bo na lekko mam kij do 3 gr i to uważam za UL na lekkodzięki Edytowane 4 Października 2018 przez skrzypek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Ja do takich gabarytów mam Trouta do 7g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzypek Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Ja do takich gabarytów mam Trouta do 7g.masz linka do tego kijka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Jest na stronie CF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzypek Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 dz Jest na stronie CFdzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Poszukaj też sobie na kanale Wedkarska Pasja na yt, jak jest na nim przyłowiony sum. Poezja... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzypek Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 p Poszukaj też sobie na kanale Wedkarska Pasja na yt, jak jest na nim przyłowiony sum. Poezja... przy okazji dla czytającychgdyby ktoś mial na zbyciu taki kjj priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xXKoKOXx Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Prosba o porównanie St.croixa 5sc90mhf2-g i les86mf2Nie wiem czy było na forum, nie mogłem znaleźć (dużo chłopaki piszecie tutaj i czasem ciężko co kolejek znaleźć) chodzi mi tu żebyście opisali te dwa kijki i powiedzieli od siebie kilka słów o tych kosach. Z góry dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 (edytowane) Łowi Ktoś z kolegów takim wynalazkiem St. Croix Mojo Bass MJS68MXF.....bo tak się zastanawiam może czas wejsć na wyższą półkę i inazumę zander do 22g opylić a kupić coś LEPSZEGO pod sandała na łódkę..?.A akurat w tych st croix to rozeznanie mam minimalne...........z pracowni bym kija niechciał,wolę gotowca..... Edytowane 6 Października 2018 przez delux64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Łowi Ktoś z kolegów takim wynalazkiem St. Croix Mojo Bass MJS68MXF.....bo tak się zastanawiam może czas wejsć na wyższą półkę i inazumę zander do 22g opylić a kupić coś LEPSZEGO pod sandała na łódkę..?.A akurat w tych st croix to rozeznanie mam minimalne...........z pracowni bym kija niechciał,wolę gotowca............W necie opinie bardzo pozytywne, sam kupiłem do testów. Jak dojedzie dam znać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 jakoś opini nie znalazłem,może nie umiem szukać................. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 jakoś opini nie znalazłem,może nie umiem szukać................. Seria Mojo Bass jest strasznie nie doceniana. Kije lekkie, szybkie o mocnych dolnikach. Gdyby miały napis "USA" to by nikt nie sięgał po inne serie niższe od LTWS / LTBS. Na MBS68MXF ze dwa lata temu na jesień wytargałem pajka 82 dosłownie w chwile. Mimo że szczupak był w dobrej formie. Może przeszkadzać bardzo krótki foregrip ale to kwestia gustu. Bardzo fajna szata graficzna, fajne wykończenie i dobór kolorów. Ja tam polecam serie Mojo Bass. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 nikt nie sięgał po inne serie niższe od LTWS / LTBS.To może odważne ale od Aviód na pewno. I w Mojo Bass i w Avidach węgiel SCIII. W Mojo brakuje tylko wersji, szczególnie dłuzszych i ultralightó. Fajne kije, bardzo popularne u nas na sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 jakoś opini nie znalazłem,może nie umiem szukać................. Miałem tego MXF ale to była pierwsza seria z SCII i był zbyt pałowaty. Teraz używam MJS71MF od 2 lat. Złego słowa nie powiem. Dobry pod gumę, Avid bardziej uniwersalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Łowi juz ktoś Legend x do 18 gram? Wart milionów? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 (edytowane) Łowi juz ktoś Legend x do 18 gram? Wart milionów? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaNa bank ma ładny kolor A tak na poważnie - jak to któryś z kolegów mi niedawno powiedział : SCVI to SCVI Bierz i zdaj relację Na giełdzie wisi 10lb , filmik też kolega umieścił. Ugięcie bardzo ciekawe. Na czułość pewnie też nie ma co narzekać. Edytowane 6 Października 2018 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubas Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Będą może wreszcie okoniówki. Spod znaku St.croix. https://stcroixrods.com/collections/freshwater-legend/products/legend-elite-panfish 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Niestety wszystkie jednosklady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Niestety wszystkie jednosklady A co w tym złego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 nie KAŻDY lubi,....ja np nie.........i argumenty typu że jednoskład czułość itd itp do mnie nie trafiają............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rgjazz Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Nie ma różnicy w czułości pomiędzy jednoskladem a dwóskladem to jakieś bajki z palca wyssane z tą czułością, a jednosklad jest nie wygodny do transportu i do trzymania w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Nie ma różnicy w czułości pomiędzy jednoskladem a dwóskladem to jakieś bajki z palca wyssane z tą czułością, a jednosklad jest nie wygodny do transportu i do trzymania w domu.A co to "dwósklad"? Skoro tak twierdzisz to musisz być jakimś guru w dziedzinie budowy wędzisk. Poczytałem Twoje posty i tak nie bardzo wydajesz się być takim guru. Więc może teraz merytorycznie i na przykładach poprzesz swoją teorię? Chętnie posłucham, bo być może ja i sporo innych osób jesteśmy w błędzie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi