Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka jest różnica między starym LES, a nowym ES nie wiem ale czułość jest super. Na warcie w nurcie podczas jak gumka opada oprócz jej pracy czuć takie mrowienie chyba od poskręcanej powerpro. Każde smyrnięcie czy zmianę pracy czuje się b.d., a branie to już prawdziwy ALARM. Ciężko mi wciąć szczupaka tą wędką może z racji długości albo jej delikatności w porównaniu z 86mf2. Ryba nie spada jak jest zacięta. Rzucam np maksimum 10g ołowiu plus lunker shaker 4,5in tj razem 20g.

...PANOWIE !!! -  było już nie raz i nie dwa pisane na w/w tematy .

Trzeba się cofnąć i poczytać od początku wątek , wtedy jeden i drugi , trzeci by wiedział na "czyj" widok mu lepiej "DRGA" !!! ;)

<...>
Edytowane przez Jano
  • Like 1

cześć,

szukam swojego 1 wszego kija z St  Croix

kijek  ma służyć na okonia  na  lekko średnio i ogarniać główki 3-5 gr plus max Kaitek 3' z opadu, obrotówki 1,  czasem woblery  rapala  original 7 cm,

ma  to być 2 skład no i pewnie akcja  fast ,

bo nie  wiem jak wygląda akcja moderate  w przypadku St Croix

co polecacie?

piszę  na  lekko -średnio,  bo na lekko mam  kij do 3  gr i to uważam  za UL na lekko

dzięki

Edytowane przez skrzypek

Prosba o porównanie St.croixa 5sc90mhf2-g i les86mf2

Nie wiem czy było na forum, nie mogłem znaleźć (dużo chłopaki piszecie tutaj i czasem ciężko co kolejek znaleźć) chodzi mi tu żebyście opisali te dwa kijki i powiedzieli od siebie kilka słów o tych kosach. Z góry dziekuje.

Łowi Ktoś z kolegów takim wynalazkiem  St. Croix Mojo Bass MJS68MXF.....bo tak się zastanawiam może czas wejsć na wyższą półkę i inazumę zander do 22g opylić  a kupić coś LEPSZEGO pod sandała na łódkę..?.A akurat w tych st croix to rozeznanie mam minimalne...........z pracowni bym kija niechciał,wolę gotowca.....

Edytowane przez delux64

Łowi Ktoś z kolegów takim wynalazkiem  St. Croix Mojo Bass MJS68MXF.....bo tak się zastanawiam może czas wejsć na wyższą półkę i inazumę zander do 22g opylić  a kupić coś LEPSZEGO pod sandała na łódkę..?.A akurat w tych st croix to rozeznanie mam minimalne...........z pracowni bym kija niechciał,wolę gotowca............

W necie opinie bardzo pozytywne, sam kupiłem do testów. Jak dojedzie dam znać :)

• Like 1

jakoś opini nie znalazłem,może nie umiem szukać................. :(

Seria Mojo Bass jest strasznie nie doceniana. Kije lekkie, szybkie o mocnych dolnikach. Gdyby miały napis "USA" to by nikt nie sięgał po inne serie niższe od LTWS / LTBS. Na MBS68MXF ze dwa lata temu na jesień wytargałem pajka 82 dosłownie w chwile. Mimo że szczupak był w dobrej formie. Może przeszkadzać bardzo krótki foregrip ale to kwestia gustu. Bardzo fajna szata graficzna, fajne wykończenie i dobór kolorów. Ja tam polecam serie Mojo Bass.

• Like 3

nikt nie sięgał po inne serie niższe od LTWS / LTBS.

To może odważne ale od Aviód na pewno. I w Mojo Bass i  w Avidach węgiel SCIII. W Mojo brakuje tylko wersji, szczególnie dłuzszych i ultralightó. 

Fajne kije, bardzo popularne u nas na sklepie. 

Łowi juz ktoś Legend x do 18 gram? Wart milionów?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Na bank ma ładny kolor :) A tak na poważnie - jak to któryś z kolegów mi niedawno powiedział : SCVI to SCVI  :) Bierz i zdaj relację :) Na giełdzie wisi 10lb , filmik też kolega umieścił. Ugięcie bardzo ciekawe. Na czułość pewnie też nie ma co narzekać. 

Edytowane przez cabage

Nie ma różnicy w czułości pomiędzy jednoskladem a dwóskladem to jakieś bajki z palca wyssane z tą czułością, a jednosklad jest nie wygodny do transportu i do trzymania w domu.

A co to "dwósklad"?

Skoro tak twierdzisz to musisz być jakimś guru w dziedzinie budowy wędzisk. Poczytałem Twoje posty i tak nie bardzo wydajesz się być takim guru. Więc może teraz merytorycznie i na przykładach poprzesz swoją teorię? Chętnie posłucham, bo być może ja i sporo innych osób jesteśmy w błędzie...

• Like 1