Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, ten blank (lub seryjny kij pod nazwą LXC70MHF lub LXC70MHF2 jeśli ktoś woli 2 części) to moim zdaniem coś czego Tobie trzeba, jeśli myślisz o jigu gramaturami podanymi wyżej w rzece. Sam mam i do takiego zastosowania jest super.

Blank obsłuży już 8g+ 4" ES i kończy wysoko, te 35g+ 5" ES bez problemu. 

Chłopaki, a co sądzicie w sprawie Tournamenta Bass 68MXF vs. Walleye LWS68MXF?

Oprócz dzielonej rękojeści (nowy wypust 2018) to jakie są różnice użytkowe?

https://fishing-test.pl/wdki/65-polecamy/791-wdka-sandaczowa-stcroix-ltbs68mxf-tws68mxf-2

Pod sandaczowego Jiga brałbym TBS/LBS-a

Edytowane przez cabage
  • Like 1

@pingvinas ,

5C68MHF 20 lb to kapitalny kij do w/w przez Ciebie zastosowań. Przesiadłem się na niego z 4C68MHF i jestem bardzo zadowolony.

SCIV sprawia wrażenie mocniejszego, jest bardziej "suchy". SCV lepiej się ugina, pracuje pod rybą. 

Właśnie oto chodzi,nie chce kolka.

Mam xtreme 20 lb seryjną i ten kij ma idealne ugięcie, praktycznie pełna parabola.

Ja nie twierdzę, że nie, nie mówię też, że jest "bee". 

Po prostu nie jest to na pewno to samo co elitka, która mnie, z wszystkich uncjówek począwszy od avida przypasowała najbardziej. 

Prawdopodobnie dlatego, że zaczyna być przyjemna w użyciu od niższej gramatury niż pozostałe. Odnoszę wrażenie, że jest bardziej subtelna niż pozostałe.

• Like 1

OK, jasne, zgadzam się, bo mam zarówno xtreme jak i ES :)

Obydwa kije jak dla mnie są równie przyjemne.

Mogę natomiast porównać wersję LXC70MHF2 (21g, 20 lb) do spinningowej LXS70MHF2 (21g, 14 lb). 

Wersja cast ma cieplejsze ugięcie oraz wyższą górę, natomiast dół mają taki sam. Nie oznacza to że wersja spinningowa jest bee, po prostu castingowy blank jest fajniejszy.