Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

... to niech nie wystawia w swojej ofercie !!!  ;) , a jak już , to niech pojawi się informacja  obok , że jest to towar w opcji do ściągnięcia na zamówienie w określonym terminie.

Inaczej , to dla mnie "trochę oszustwo"...  ;) .

Edytowane przez miramar69
  • Like 3

... to niech nie wystawia w swojej ofercie !!!  ;) , a jak już , to niech pojawi się informacja  obok , że jest to towar w opcji do ściągnięcia na zamówienie w określonym terminie.

Inaczej , to dla mnie "trochę oszustwo"...  ;) .

Jest to nie miłe kiedy kupujesz rzecz i dowiadujesz się że nie ma go na stanie .

Jednak zgodnie z tym co pisze na regulaminie otrzymasz 2 maile

1 to potwierdzenie przyjęcia zamówienia .

2 to czy wędka jest dostępna na magazynie .

Ciekawe czy na etapie 2 jak wyjdzie że nie ma czy mam możliwość zrezygnowania z umowy .

Edytowane przez Derrek

Ja chciałbym , to wiedzieć zanim przeleje kasę , a nie bujać się ileś tam dni czekając na zwrot ....

.... nie "piję" do nikogo konkretnego , tylko piszę ogólnie - ŻEBY NIE BYŁO !!!!!

Edytowane przez miramar69

W Coronie zamówiłem ES76MF2 ,czekałem miesiąc i sam musiałem dzwonić kiedy będzie bo nie dostałem na stronie żadnego maila , dopiero 3 dni przed otrzymaniem przesyłki pojawiła sie notka, ze kij został wysłany . Podobnie przy zamówieniu AVS80MLM2 , musiałem dzwonić i sie dowiadywać ,bo nie otrzymałem żadnej informacji , a czekałem przeszło 2 miesiące bo pierwsza partia sie rozeszła, a drugą przytrzymali na cle i niby stąd opóźnienia . Panowie z Corony nie znają tez swojego regulaminu , bo gdy zamawiałem drugiego kija i wspomniałem o rabacie vip 7% na następnego kija to mi powiedzieli ,ze dotyczy to przynęt, co nie jest prawda i zacytowałem im ich własny regulamin . Nie mniej jestem zadowolony i z rabatów, jak i z przesyłek  :)  

Upust, to jest właśnie ta różnica miedzy ich regulaminowym upustem, a tym na ile sie ugadasz  :D Bo te kilka % regulaminowego upustu, to chyba tylko na zachętę i wliczone w koszta . 

Czyżbyś uważał, że te "ugadane", to strata Sprzedającego? Uffff. Wiara w człowieka jest potężna. Wyprzęgam z tematu.

Powodzenia przy kolejnych targach ;)

• Like 1

7% rabatu to dostałem w CF na dzień dobry przy kupnie pierwszego stcroixa. Jak kupowałem kolejnego to "ugadałem" chyba z 10 a myślę, że to nie jest jakiś rekord. Nie trzeba się uczyć na pamięć regulaminu, tylko trzeba rozmawiać...

Dobrze wiedzieć............. ;)

Dla mnie jest dziwne jeśli dzwonię i dostaje informacje, że moje zamowienie nie przyszło,a pare dni pózniej osoby prowadzące sklep nagrywają film, w którym pokazują „nowy ich zakup LTIS76MF”...

Poważnie sie zaczynam zastanawiać czy nie odmówić zamówienia i nie zamówić u żbika

Dla mnie jest dziwne jeśli dzwonię i dostaje informacje, że moje zamowienie nie przyszło,a pare dni pózniej osoby prowadzące sklep nagrywają film, w którym pokazują „nowy ich zakup LTIS76MF”...

Poważnie sie zaczynam zastanawiać czy nie odmówić zamówienia i nie zamówić u żbika

Wszystko sprawdza się do tego czy zapłaciłeś za towar czy nie .

Jeżeli nie  to nie wiem czy  mogą oni wyciągnąć konsekwencje na drodze prawnej wobec ciebie jeżeli wypełnią umowę , a ty nie .

A jeżeli tak to możesz liczyć że cie pociągną o co najmniej koszta sprowadzenia tej wędki do polski ;p

Tak czy siak zamawiając u żbika możesz jedynie przedłużyć czas oczekiwania o kolejne 3 miesiące .

Bo corana przejmie ten kij tak czy siak jeżeli przyjedzie ze stanów ;p

Ile już czekasz na ten kij 2 miesiące ?? czyli jakieś 60 dni , więc chyba nie stoi ci nic na przeszkodzie odczekać regulaminowo jeszcze te 30 dni do 90 ... i wtedy na legalu zgodnie z ich regulaminem zażądać zwrotu pieniędzy ;p

Edytowane przez Derrek
  • Like 1

Avid Inshore VIS76MLF Widział ktoś ? https://youtu.be/_PNSsKsS0PQ?t=715 taki trochę bardziej <kwadratowy> Tournament jeśli chodzi o ugięcie... Ciekawie wygląda - muszę przyznać. Tylko to ugięcie jakieś takie dla mnie dziwne,chyba że to przez gięcie na sucho... Chętnie zestawiłbym go z takim np TBS610MLXF . Jakie wyjdą różnice : głębokość ugięcia, czułość, praca pod rybą itp... Na szybko wygląda jak by Avid głębiej pracował.

Mamy tu jakiś posiadaczy nowego Avida Inshore ?

Wszystko sprawdza się do tego czy zapłaciłeś za towar czy nie .

Jeżeli nie to nie wiem czy mogą oni wyciągnąć konsekwencje na drodze prawnej wobec ciebie jeżeli wypełnią umowę , a ty nie .

A jeżeli tak to możesz liczyć że cie pociągną o co najmniej koszta sprowadzenia tej wędki do polski ;p

Tak czy siak zamawiając u żbika możesz jedynie przedłużyć czas oczekiwania o kolejne 3 miesiące .

Bo corana przejmie ten kij tak czy siak jeżeli przyjedzie ze stanów ;p

Ile już czekasz na ten kij 2 miesiące ?? czyli jakieś 60 dni , więc chyba nie stoi ci nic na przeszkodzie odczekać regulaminowo jeszcze te 30 dni do 90 ... i wtedy na legalu zgodnie z ich regulaminem zażądać zwrotu pieniędzy ;p

Według informacji z CF 6 tygodni maja na realizacje zamówienia

Pisemnie mi to potwierdzili

W wyjątkowych przypadkach jednak termin realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu. Dotyczy to w szczególności wędek amerykańskich, których czas dostawy może w wyjątkowych sytuacjach wynieść nawet 90 dni. Zdecydowana większość zamówień realizowana jest jednak w ciągu 24 h od wpłynięcia zamówienia. O wszelkich zmianach w terminie realizacji zamówień Klienci informowani są drogą e-mailową lub telefonicznie. Wszelkie pytania i wątpliwości dotyczące zamówień prosimy kierować na adres d.dlutek@corona-fishing.pl lub kontaktować się telefonicznie z numerem 663 388 109.

W umowie jest 6 tyg taka informacje dotrzymałem od CF wiec regulaminem sie nie sugeruje

Jak ty umowę podpisywałeś ??

Masz jej kopie czy oni ci tak powiedzieli ??

Jak kupujesz przez ich stronę zatwierdzasz cały czas regulamin który widnieje na ich stronie .

No chyba że osobiście zamawiałeś u nich siedzibie .

Edytowane przez Derrek