Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Też cenie sobie bardzo St. Croix i pewnie w przyszłości nabędę jeszcze wędki z tej stajni. Ale na stronie Phenixa, takie gotowe M1, są np. za 175$, więc myślę, że niejedna osoba, zamiast takiego Dragona dołożyłaby trochę i kupiła sobie takiego ptaszora za ok 650zł, jeżeli pomacałaby taki kijek w sklepie ; )

Edytowane przez Bartas93

Witam wszystkich użytkowników forum. Przejrzałem cały temat (sporo tego) i widziałem kilka wzmianek o Triumph oraz pytanie o TRS90LM2 pozostawione bez odpowiedzi. Chciałbym zapytać właścicieli TRS90LM2 o opinię o tej wędce. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Łukasz

Witam wszystkich użytkowników forum. Przejrzałem cały temat (sporo tego) i widziałem kilka wzmianek o Triumph oraz pytanie o TRS90LM2 pozostawione bez odpowiedzi. Chciałbym zapytać właścicieli TRS90LM2 o opinię o tej wędce. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Łukasz

Tutaj masz test kija : https://fishing-test.pl/wdki/674-st-croix-triumph-trs90lm2-wdka-na-klenia-i-jazia

Są tu jacyś użytkownicy Tournament-a TBS71MF ? przymierzam się do zakupu nowej serii 68MXF lub wcześniej wspomnianego 71MF.. MXF będzie bardziej szczytowy pracą, a czy MF ogarnie klasyczny jiging w podobnym zakresie CW ? Rybki na jakie się nastawiam to przede wszystkim sandacz i sporadycznie szczupak. Chyba że brać MXF-a i nie wymyślać :) ?

pozdrawiam

Marcin

Dzięki Mario! Sam test przeczytałem już chyba z 10 razy :) A testy robiła Corona Fishing, dlatego też pytam forumowiczów o zdanie :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Są tu jacyś użytkownicy Tournament-a TBS71MF ? przymierzam się do zakupu nowej serii 68MXF lub wcześniej wspomnianego 71MF.. MXF będzie bardziej szczytowy pracą, a czy MF ogarnie klasyczny jiging w podobnym zakresie CW ? Rybki na jakie się nastawiam to przede wszystkim sandacz i sporadycznie szczupak. Chyba że brać MXF-a i nie wymyślać :) ?

pozdrawiam

Marcin

Bierz MXF jak możesz zbudować kij to weź blank castingowy 4C68MXF

Witam, zastanawiam się nad wędką ze stajni St. Croix Panfish, model poniżej. Chciałbym nim łowić tylko okonie na mikro jigi z opadu czyli 2-5gr główka + przynęta 1,5". Nie miałem jej w ręku więc moje pytanie czy ktoś z Was może posiada taka wędkę?? Czy c.w. nie jest zaniżone jak to zwykle bywa w amerykańskich wędkach? Żeby się nie okazało, że realne c.w. jest 5-10 tego się obawiam. Mam jeden model St. croix opisany do 21 gram a jest w stanie spokojnie obsłużyć 30-35 gr więc opis jest "przekłamany".

Kolejne pytanie jak z ugięciem tzn. czy dobrze trzyma okonia czy zalicza się dużo spadów? Czy akcja jest rzeczywista fast?? bo nie chciałbym kluski.

Chcę dopasować pod niego ryobi slam 2000 ale myślę, że nie będzie z tym problemu.

Ewentualnie może ktoś z was ma jakąś alternatywę dla tej wędki??

PFS69ULF 206 cm UL Fast 1 1-3 kg 0,85-5,25 g 79 g    

Dziękuję i pozdrawiam!

Moze zamiast wymadrzac sie na temat mat napisze cos o pfs69ulf. Kupilem ja kilka dni temu bylem na rybach 2 razy. wyciagnalem kolo 20-30 okoni w przedziale 10-30cm te w gornych granicach juz testowaly dobrze ponad polowe blanku do tego stopnia, ze troszke sie boje co bedzie jak mi szczuply siadzie. Kij spokojnie rzuca i prowadzi 10g+5cm (kolega rzucal swoja bodaj 17g+5cm). z dotychczasowych wedek (uzywalem abu garci veritas do 14g oraz mikado nihonto flashspin235) spadaly mi okonie, ale za to bez problemow radzilem sobie ze szczupakiem 95cm+. Bede sie stosunkowal co do sensownosci wyboru po pierwszym duzym szczupaku (siadaja mi kilka razy do roku na gumki okoniowe). Mam nadzieje, ze bedzie mocniejsza w krzyzu od blubirda tego starszego z biala szczytowka wklejana - na nim juz 70tak musial byc holowany recznie za linke....).

• Like 1

http://www.stcroixrods.com.pl/freshwater?view=article&id=94:legend-elite-panfish&catid=11:freshwater

Jeżeli kogoś interesowało to już wiadomo ile będą kosztować te wysokiej jakość okoniówki lub jak zwą panfishowe elitki  u nas w polskich sklepach

Edytowane przez Derrek
  • Like 3