cabage Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Ma ktoś link do stronki z aktualnym katalogiem blanków Croix-a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Ma ktoś link do stronki z aktualnym katalogiem blanków Croix-a ?Katalog blanków znajdziesz na stronach które budują wędkichociażby tutajhttp://art-rod.com/blanki/st-croix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Katalog blanków znajdziesz na stronach które budują wędkichociażby tutajhttp://art-rod.com/blanki/st-croixTam to masz krople w oceanie tych blnków ... Porównaj sobie to z tym :https://www.google.com/url?q=http://merricktackle.com/rodblank-pdfs/st.-croix-rod-blanks.pdf&sa=U&ved=2ahUKEwiyoOHjib_eAhXS-ioKHZ0-AeMQFjADegQIChAB&usg=AOvVaw15Nv6IaOtZJ1nkjZR_1Aix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Tam to masz krople w oceanie tych blnków ... Porównaj sobie to z tym :https://www.google.com/url?q=http://merricktackle.com/rodblank-pdfs/st.-croix-rod-blanks.pdf&sa=U&ved=2ahUKEwiyoOHjib_eAhXS-ioKHZ0-AeMQFjADegQIChAB&usg=AOvVaw15Nv6IaOtZJ1nkjZR_1AixDzięki wielkie, to już jest konkret. Pozdrawiam Marcin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turik Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Witammam możliwość kupić nowy spinning LEGEND ELITE ten stary brązowy.ale cena jest taka, że można kupić bilet na Marsa Mam pytanie, czy on jest tego wart? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Witammam możliwość kupić nowy spinning LEGEND ELITE ten stary brązowy.ale cena jest taka, że można kupić bilet na Marsa Mam pytanie, czy on jest tego wart? I tak i nie. Zależy ile wart jest dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turik Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Jestem fanem nowoczesności, ale wszyscy piszą że pierwsze najlepsze ale dać 1,5tys. za spinning, a następnie umieścić go w szafie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Za 1500 zł wolałbym nowego Tournamenta albo dołożyć jeszcze trochę i kupić Legend X 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Zależy też który model i do czego chcesz użyć - czy zgodnie z jego parametrami, przeznaczeniem, czy na zasadzie że pasuje cw. To tak jak ze współczesnymi, z kilkuset modeli obecnie nie każdemu i do każdej metody kij będzie pasował pomimo pasującego cw. Brązowe były ciekawe, przyjazne wędkarzowi. Później zapanowała moda na szpadowatość i były znacznie bardziej wymagające technicznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 (edytowane) wszyscy piszą że pierwsze najlepsze BeastMastery , Twin Powery , Biomki , Elitki , kobiety - podobno zawsze te pierwsze najlepsze , a to nie zawsze prawda Co do brązowej Elitki to nie znam , nawet nie miałem w ręku . Może po prostu warto zobaczyć czy akcja pasuje ? Nie każdy jest fanem mega szybkich wędek. Edytowane 7 Listopada 2018 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Nie da się tego dobrze wytłumaczyć słowami. Tak jak i zrozumieć znawców twierdzących, że StC jest niedoszacowany.. Po wcześniejszych zielononiebieskich Elite, brązowa edycja była dość mocnym, koncepcyjnym zwrotem. To były szybkie blanki o dużo pełniejszym ugięciu, łatwiejszej pracy i doskonałej amortyzacji - podobnych właściwości do XMG, albo dzisiejszych NRX. Bardzo uniwersalne.. dlatego mam ich cztery sztuki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Witammam możliwość kupić nowy spinning LEGEND ELITE ten stary brązowy.ale cena jest taka, że można kupić bilet na Marsa Mam pytanie, czy on jest tego wart? Rzucił tajemnicze hasło legend elite stary brązowy i wszystko jasne Cena jest taka że można kupić bilet na Marsa .... Na marsa nie polecisz bo nie wykonują takich dalekich lotów jeszcze . A do szafy można kupić coś ładniejszego niż kij spinningowy , jak nie masz zamiaru na nim łowić to po co kupować Nasypałeś tyle zagadek że w ciemno nie jest wart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Widział już ktoś nowe Legend Elite Panfish ?? St.Croix chyba wypuscił "polskie" okoniówki z prawdziwego zdarzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Niestety, "polskie". Jeszcze nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 (edytowane) Widział już ktoś nowe Legend Elite Panfish ?? St.Croix chyba wypuscił "polskie" okoniówki z prawdziwego zdarzenia Mało prawdopodobne żeby jakikolwiek sklep miał ten kij na stanie w Polsce.Jedynie przez Żbika w ciemno można zamówić bo pojawiła się w ich ofercie , być może nawet mają już na stanie bo tydzień temu nowa dostawa kijów była . Edytowane 7 Listopada 2018 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Mało prawdopodobne żeby jakikolwiek sklep miał ten kij na stanie w Polsce.Jedynie przez Żbika w ciemno można zamówić bo pojawiła się w ich ofercie , być może nawet mają już na stanie bo tydzień temu nowa dostawa kijów była .corona fishing na facebooku dzisiaj pokazywała te wędeczki(jest filmik), wyglądają ciekawie, lekko uzbrojone w titanum torzite jednostopkowe... ciekawe co to bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 No to była dostawa więc i te wędki były w dostawie że Corona je ma , jak ktoś ma 1600 zł i nudzi mu się to może zamówić przez Żbika i podzielić się czy wędka jest fajna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Przyszły dziś do mnie. Jutro postaram się coś skrobnąć na temat 69LF oraz 60ULF. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Przyszły dziś do mnie. Jutro postaram się coś skrobnąć na temat 69LF oraz 60ULF....gdyby tak jeszcze foto ugięcia ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 ...gdyby tak jeszcze foto ugięcia ????Ugięcie postaram się zrobić ale w weekend. Póki co skrobnę to co potrafię na sucho powiedzieć. Na zdjęciu widać model LEP60ULF LEP69LF oraz LXS70LF. Krótkie dolniki sprawiają, że model LEP69LF od uchwytu kołowrotka do przelotki szczytowej jest tej samej w zasadzie długości co LXS70LF.Są to kijki wolniejsze od Extreme czy Elite. Są też delikatniejsze. To raczej po prostu wyższa półka ale cechy podobne do serii Trout/Panfish. Lżejsze przelotki, wyższy moduł węgla - są one szybsze i lżejsze (waga LEP69LF to 67g po przeliczeniu). Jednak to nie są "kosy" i całe szczęście bo od tego są LXS czy ES. Bardzo jestem ciekaw ugięcia. Podejrzewam, że będzie miodzio Przejrzałem też katalog i wypiszę nowe modele w innych seriach: Legend Tournament Bass:LBC70HFLBC75HMF Całą seria Legend Tournament Musky Downsizer Rods:LMD710MFLMD86MLFLMD90MLF Legend Glass w wersji spinningowej!LGS72MM Avid X:AXS70MXF Premier Musky Spinning RodsPMS80MHF Mojo Bass:MJC70HFMJS73MHF Panfish Casting!PFC56LF Avid Inshore:VIS70MXF Mojo Yak cała seriaMYS70MLFMYS70MFMYS70MHFMYS76MLFMYS76MFMYS76MHF MYC70MFMYC76MHF Mojo Salt;MSWC76MHFMSWC76MHMFMSWC76HMFMSWC80MHMFMSWC80HMFMSWS76MFMSWS80MFMSWS80MHF 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Fiu, fiu, ładne, fajne.A ja dalej stoję na stanowisku, że gdyby StC zrobił np. taki teoretyczny model:1. LXS76MHF2 2. ES76MHF2 to by pozamiatał. Oczywiście to są moje tylko fantazje, ale szkoda że nie ma takich modeli w tych długościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Wielu modeli brakuje. Avida AVS70MHF2 zamiast jednoskładu. 610MLXF w różnych seriach też w dwuskładzie by się przydał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 (edytowane) Są to kijki wolniejsze od Extreme czy Elite. Są też delikatniejsze. To raczej po prostu wyższa półka ale cechy podobne do serii Trout/Panfish. Lżejsze przelotki, wyższy moduł węgla - są one szybsze i lżejsze (waga LEP69LF to 67g po przeliczeniu). Jednak to nie są "kosy" i całe szczęście bo od tego są LXS czy ES. Jak byś pozycjonowal 69LF pomiędzy 3S66LF a 4S70LF? Edytowane 9 Listopada 2018 przez elpojo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 (edytowane) Jak byś pozycjonowal 69LF pomiędzy 3S66LF a 4S70LF?Właśnie! wiedziałem że miałem się odnieść do tych wędek LEP69LF szybszy i trochę bardziej szczytowy ale podobnej "mocy" co 3d66LF, trochę wolniejszy i bardziej środkowy ale przede wszystkim wydaje się oczko delikatniejszy od 4s70LF.Te Elite Panfish to nowe inne kije. Zawsze czymś się różnią od porównywanych tutaj... Edytowane 10 Listopada 2018 przez Marcyś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Ugięcie Avida 66LF: LEP69LF LEP60ULF 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi