wujek Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Moim wielkorzecznym uniwersałem jest AVS90MF2 i kilka brzan udało mi się nim wycholować. Niemniej jednak do Twoich zastosowań wybrałbym oczko lżejszy tj. w/w AVS90MLF2.No tym to już bolki można ścigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Mojo BASS grafit SC 3, czyli taki jak teraz w Avidzie ,Bass X SC2.........czyli półka niżej........Niestety SCIII Mojo a SC III Avid to nie to samo . Wiadomo inne konstrukcje , ale to czuć dobrze , wystarczy porównać MJS71MF2 z AVS70MF2 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 (edytowane) Dokładnie miałem 2 avidy i poszły do żyda. Mojo ze mną drugi sezon i dużo lepiej mi leży. Edytowane 27 Listopada 2018 przez hvast87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 No tym to już bolki można ścigać.Dokładnie, swoim ogarniam wszystko z Odry przynetami od 3 do 18 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Dokładnie miałem 2 avidy i poszły do żyda. Mojo ze mną drugi sezon i dużo lepiej mi leży. A to już co kto lubi . Dla mnie blanki ok , ale rękojęści standardowo za krótkie no i szkoda , że nie mogli dać tutaj lżejszych przelotek.Zbrojenie nadal trąci myszką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 (edytowane) W Mojo 4 ostatnie przelotki są malutkie jak ostatnia szczytowa. Nie pamiętam jak to wygląda w Avidzie może ktoś podpowie. Poza tym kigany 3d chyba lżejsze od alconite w koncu aluminium jest 4 razy lżejsze od stali nierdzewnej.2 cm krótszy Avid medium fast jest cięższy o 8 gramów według katalogu od dłuższego Mojo. Edytowane 27 Listopada 2018 przez hvast87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 (edytowane) Te Kigany na Mojo to stalówki, oksydowane aluminium ring. Odpowiednik Alu-oxy Fuji , do Alconite im daleko. Nie pamiętam jak to wygląda w Avidzie może ktoś podpowie.Startowe 30 , schodki z rozmiarów , większość wędek na ten sam schemat . Po staremu bo po co zmieniać .Zdaję sobie sprawę , że w St.Croix nie pracują idioci i może to być przemyślane na zasadzie - nie przedobrzyć w niższych seriach . Edytowane 27 Listopada 2018 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Czyli niższa waga to nie zasługa przelotek a mniejszej ilości korka. Sugerowałem się opisem na stronie stcroix ale po próbie z magnesem masz całkowitą rację. Ewentualnie może jest to zwykła stal która jest dwukrotnie lżejsza od nierdzewnej.Z moich obserwacji Mojo szybciej gaśnie więc coś w zbrojeniu musieli pozmieniać i nie jest źle. Zresztą wszystko zależy jeszcze czym kto lubi łowić. Fetyszystą od zbrojenia póki co nie jestem, ważne że lata jak powinno i przyjemnie się wędkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 (edytowane) Fetyszystą od zbrojenia póki co nie jestem, ważne że lata jak powinno i przyjemnie się wędkuje. Tego nie kwestionuję , ryby pewnie też łowi O lżejszych przelotkach myślałem bardziej pod względem systemu KR , ale to tylko moja opinia i pomysł.Skoro Mikado i inne marki w kijach za 300 zł potrafią to nieźle rozwiązać ... Edytowane 27 Listopada 2018 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Wiesz jak jest $$$ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Panowie.. Zbrojenie StC wcale nie jest archaiczne ani staromodne. Nie wszędzie, tak jak u nas, plecionka zdominowała powszechne myślenie. To jest forma bliska New Concept - sposób zbrojenia doskonały zarówno do żyłki i plecionek. Tak samo zbroi Loomis i Lamiglas.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Biorę pod uwagę różne opcje choć o Batsonie szczerze nie myślałem, bardziej celowałem w Phenixa Karabele FX903-2 i jak na razie to chyba najlepsza opcja. Tak mi się wydawało że ta opcja będzie lepsza Wujek z Phenixa pod brzanę , klenia i bolka na lekko polecam SP962 UL.Jeśli woda o w miarę nieekstremalnym uciągu a brzany nie na rekord Polski to nawet SP962 XUL da radę.Blanki mega szybkie ale pod rybą progresywnie pracujące. Arek u Niemców łowił brzany UL-em pod 90cm. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Znajdzie się coś w stajni St.Croix, o długości 2.3-2.4m, co obsłuży gumy 10-13cm na główkach 5-12 gram? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Szukaj kija o oznaczeniu 76MLF2/ 76MF2, 80MF2 lub 80MLF2. Oczywiście w swoim budżecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Znajdzie się coś w stajni St.Croix, o długości 2.3-2.4m, co obsłuży gumy 10-13cm na główkach 5-12 gram?Mam ES76MF2 i to moze być dla niego już na pograniczu komfortu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Szukaj kija o oznaczeniu 76MLF2/ 76MF2, 80MF2 lub 80MLF2. Oczywiście w swoim budżecie.Lepiej szukać w modelach zwykłych czy SW? Te drugie są wyłącznie jednoczęściowe? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Szukaj kija o oznaczeniu 76MLF2/ 76MF2, 80MF2 lub 80MLF2. Oczywiście w swoim budżecie.Poważnie kij MLF do 14 gramów i guma 13 cm ważąca 20g + 12g ołowiu? Znajdzie się coś w stajni St.Croix, o długości 2.3-2.4m, co obsłuży gumy 10-13cm na główkach 5-12 gram?Bez zastanowienia bralbym MHFa. Wszystko zależy od zasobności portfela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Poważnie kij MLF do 14 gramów i guma 13 cm ważąca 20g + 12g ołowiu? Bez zastanowienia bralbym MHFa. Wszystko zależy od zasobności portfela.Tylko MHF nie występują chyba w tej dlugosci co szukam? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Występuje, chociażby Triumph lub Avid Inshore choć tu pewnie MF wystarczy. Trzeba przeglądać katalog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Występuje, chociażby Triumph lub Avid Inshore choć tu pewnie MF wystarczy. Trzeba przeglądać katalog.Tylko że są to modele jednoczęściowe, ja szukam w dwóch składach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Tylko że są to modele jednoczęściowe, ja szukam w dwóch składach.Teraz wiem. Takich to nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Lepiej szukać w modelach zwykłych czy SW? Te drugie są wyłącznie jednoczęściowe?Każdy o oznaczeniu 2 na końcu jest 2-składowy. Łowiłem Premierem 76MLF2 i Duckfina 12cm czy 13cm z główką 10g ogarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Duckfin smukła i lekka guma, co innego cannibal który waży prawie 2x tyle.Premierem MLF2 łowiłem na małe woblerki klenie i okonie. Do cięższego łowienia dużo lepiej sprawdzał się PS66MHF2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hardy123 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Witam. Proszę mi powiedzieć czy wędka st croix avid AVS90HF2 14-56 nada się do łowienia w rzece Warcie, przynęty to głównie blachy wahadłowe i gumy do 30g.Czy nie będzie to za mocny kij na tego typu przynety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilio Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Witam. Proszę mi powiedzieć czy wędka st croix avid AVS90HF2 14-56 nada się do łowienia w rzece Warcie, przynęty to głównie blachy wahadłowe i gumy do 30g.Czy nie będzie to za mocny kij na tego typu przynety? Będzie za mocny. Popatrz sobie na MHF'a jakiegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi