miramar69 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Wszystko zależy co chcesz tym łowić ??? Drugi bardzo ważny parametr to MOC ..... Jeśli , to ma być kijek uniwersalny za sandaczem , szczupakiem , boleniem ( całkowita masa przynęt nie będzie przekraczać 30 gr i ryby nie za duże ) - wystarczy MH ; ale jeśli wchodzi w grę sumek i sandacz ( główka 30gr +guma 4-5" i sumki 1,5m ) , to na pewno nie będzie za mocny ten H. Edytowane 7 Grudnia 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Tylko MHF nie występują chyba w tej dlugosci co szukam?Czyli 10 cm więcej to już jest dla ciebie za długi kij ??AVS86MF2 Edytowane 7 Grudnia 2018 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Szukam blanku/wędziska o długości 2,3m. Taka mi najbardziej odpowiada. Tak więc już niecałe 20cm dłuższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Szukam blanku/wędziska o długości 2,3m. Taka mi najbardziej odpowiada.Tak więc już niecałe 20cm dłuższy.pisałeś 2,3-2,4mAle jak masz sporo kasyES76MF2 to tu masz długość 2,30 moc medium i prace fast w 2 składzie ;plub PS76MF2 Edytowane 7 Grudnia 2018 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Tyle że 7’6” nie występują w MHF ( chodzi o serie Xtreme i Elite). Gdyby StC zrobił 7’6” w MHF to byłyby to kije idealne. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Którą wedeczke polecicie pod pstrąga,wobki 7cm obrotówka nr.3 .Mam avida 12lb.no i to za dużo na moje rybki.Chyba że 12lb.w niższym module.Rzeka 7-10m.szerokości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Którą wedeczke polecicie pod pstrąga,wobki 7cm obrotówka nr.3 .Mam avida 12lb.no i to za dużo na moje rybki.Chyba że 12lb.w niższym module.Rzeka 7-10m.szerokości. PS76mlf czyli premier 2.30m 4-14 gr bedzie odpowiedni na takie warunki i przynęty. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Ja szukałem czegoś pstrąg/okoń w jednym kawałku i jedzie do mnie kijek oczko niżej - PS66LF. Zastanawiam się czy będzie bardziej okoniowy czy bardziej pstrągowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario41 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 PS76mlf czyli premier 2.30m 4-14 gr bedzie odpowiedni na takie warunki i przynęty. Łowiłem tym kijem i według mnie przy woblerach 7 cm i obrotówkach nr 3 będzie klękał. Pomiędzy PS76MF2 a PS76MLF2 jest duża różnica. PS76MF2 może zdecydowanie dużo więcej niż opis na kiju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 (edytowane) Mario ten PS76MLF2 jakie przynęty komfortowo ogarnia? Chodzi mi bardziej o minimalną wagę żeby było komfortowo... Edytowane 9 Grudnia 2018 przez kezmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario41 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Mario ten PS76MLF2 jakie przynęty komfortowo ogarnia? Chodzi mi bardziej o minimalną wagę żeby było komfortowo...Według mnie kij dobrze opisany. Od 5 gram powinno być już spoko. Max dla tego kija to 20 gram łącznej wagi przynęty. Kij nie jest typowym fastem. Do jigowania bym go nie używał, ale do woblerów i obrotówek owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Czy ktoś mógłby podzielić się opinią nt. WRS90MLF2 ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Czy ktoś mógłby podzielić się opinią nt. WRS90MLF2 ?Też z chęcią taką opinię poznam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Czy ma ktoś wędke z seri Legend Elite Panfish i może coś skrobnąć na ich temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Czy ma ktoś wędke z seri Legend Elite Panfish i może coś skrobnąć na ich temat.Na stronie 149 kol. @Marcyś wniósł wiele dobrego w temacie w/w kijów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zastanawia mnie cytuje: Są to kijki wolniejsze od Extreme czy Elite.Przecierz LEP 70LXF jest x fast a elitka ls 70lf jest fast.Węgiel też ten sam.Wystąpiła chyba jakaś sprzeczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel2016 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 LWS70LXF czy LWS70MLFNie wiem który kij wybrać pod okonia. Okonie bede łowił na na gume 7, 8 cm główka 7 , 10 gr jakis kogut 12 gr drop shot z góry dziękuję za jakieś sugestie lub inne propozycje kijow w tym przedziele cenowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 LWS70LXF czy LWS70MLFNie wiem który kij wybrać pod okonia. Okonie bede łowił na na gume 7, 8 cm główka 7 , 10 gr jakis kogut 12 gr drop shot z góry dziękuję za jakieś sugestie lub inne propozycje kijow w tym przedziele cenowymJa bym wziął MLF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zastanawia mnie cytuje: Są to kijki wolniejsze od Extreme czy Elite.Przecierz LEP 70LXF jest x fast a elitka ls 70lf jest fast.Węgiel też ten sam.Wystąpiła chyba jakaś sprzeczność.X-Fast jednej serii Fastowi innej nie równy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Nie zostaje nic innego jak ppjechać i pomacać osobiście w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Nie zostaje nic innego jak ppjechać i pomacać osobiście w sklepieJeżeli jest taka możliwość to bym w ogóle nie pytał tylko jechał i macał Różnie ludzie podchodzą do określeń akcji wędek, ich zastosowań i właściwości. Po co masz mieszać sobie w głowie, bierzesz do ręki i wiesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Wszystkie wędki St Croix które kupiłem były opisane przez ludzi i opis się zgadzal w 100 % . Macałem w sklepie tylko Legend turnament inshor który mi się od razu spodobał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Witajcie!Planuje zakupić kija ze stajni St. Croix . Głównie główki i przynęty gumowe na odrze wiec do 20g. W roku lowie tyle samo czasu z Łodzi jak i z brzegu . (Może jakiś kompromis co do długości?).Chodzi mi o łowienie sandacza i szczupaka wiem ze do tych ryb powinny być nieco inne kije ale może uda się wybrac wędkę która będzie odpowiadała połowom tych 2 drapieżników. Mam możliwość kupić za 700zl Wild Rivera WRS90MHF2 którego sprzedawca oferuje jako kij na szczupaka, troc, bolenia i sandacza.... Zastanawiam się również nad kupnem Avida AVS90MHF2 do 28g chociaż Macałem w sklepie AVS90HF2 do 56 i prawie go kupiłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Lyha jak na Szczecin to kup sobie kija do 28g .Ostatnio woda u nas praktycznie ledwo co płynie łowi się głowkami 10/12g.Jak chcesz na łódkę i z brzegu to lepiej kija 2,6m .Ja łowię z brzegu st.croix 86mf2 czyli jeszcze lżej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi