arrowana Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 (edytowane) Używa może ktoś wędki LTIS76MLF bądź LTIS76MF i mógłby się podzielić wrażeniami. Szukam uniwersała na rzeķe z łódki Edytowane 8 Stycznia 2019 przez arrowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Czy ma ktoś Legend Tournament TBC68MXF lub LBC68MXF i może podzielić się wrażeniami? Dzięki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WędkarzKRK Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Cześć koledzy, Czy łowił ktoś kijkiem St.croix Les70mf2 pstrągi? Łowię na mocnym uciągu na Dunajcu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Czy ma ktoś Legend Tournament TBC68MXF lub LBC68MXF i może podzielić się wrażeniami? Dzięki Chodzi Ci o wersję cast? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkUżywa ktoś modelu VIS70LM i chciałby podzielić się wrażeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WędkarzKRK Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Witam koledzy czy łowi ktoś les70mf2 pstrągi? Mówię tu o dużych pstrągach i konkretnym uciągu (Dunajec)?. Łowię żyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Tak, chodzi mi o casta. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Mam wersji spinn. Powinny być podobne aczkolwiek podejrzewam że cast będzie szybszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Czy ma ktoś Legend Tournament TBC68MXF lub LBC68MXF i może podzielić się wrażeniami? Dzięki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk U mnie głównie jako typowa sandaczówka, żywioł to główki 8-14gr + 4 cale(można ciut ciężej), sprawdza się też jako lekka szczupakówka, jest szybka, ale nie jest to super szpada z wydelikaconą szczytówką, bardzo przyjemny i "żyjący" kijek, wchodzi w głębokie ugięcie pod obciążeniem i przetrwa wiele. Służy teraz u kogo innego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Czy ma ktoś Legend Tournament TBC68MXF lub LBC68MXF i może podzielić się wrażeniami? Dzięki Mam TBC68MXF od 5 lat kiedy ogarnia 20g plus 3" guma klasyk sandaczowy. Pomimo akcji XF nie jest pałowaty i pięknie się gnie. Polecam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 U mnie głównie jako typowa sandaczówka, żywioł to główki 8-14gr + 4 cale(można ciut ciężej), sprawdza się też jako lekka szczupakówka, jest szybka, ale nie jest to super szpada z wydelikaconą szczytówką, bardzo przyjemny i "żyjący" kijek, wchodzi w głębokie ugięcie pod obciążeniem i przetrwa wiele. Służy teraz u kogo innego.medium power 14gram ciut więcej można ??To ja na medium-light 18 gram rzucałem plus gumy 3 cale i jeszcze było spory zapas mocy , mówię też o serii legend turnament Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Dziekuję za opisy koledzy. I teraz mam dylemat, czy seryjny LBC68MXF czy może LXC68MXF czy może samemu kręcić na blanku 5C68MXF-B..... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 (edytowane) Dziekuję za opisy koledzy. I teraz mam dylemat, czy seryjny LBC68MXF czy może LXC68MXF czy może samemu kręcić na blanku 5C68MXF-B..... Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkSam się wahałem co zrobić w podobnej sytuacji co Ty ale brałem pod uwagę kije seryjne na blankach spinningowych.Od lat posiadam TBS610MLXF który ogarnia mi bez niczego 4-15g+ 3-4 cale w full komforcie w zależności od rodzaju i masy gumki....Chciałem coś ciut mocniejszego tak od 8-25g+ guma (odpowiednik TBS68MXF )... Wybór padł na ES68MXF i tu moje małe zdziwienie. mianowicie kij zaczyna od 8g+guma a kończy przy podbiciu z 20g+4"guma . Dodatkowo Turnament ma więcej mocy do zacięcia sandacza w środkowej części. Xtremka jak i Elitka głębiej się ugną od Turnamenta.Żeby tylko nie narzekać SCV jak zapewne wiesz będą szybsze i zdecydowanie bardziej czułe / wręcz elektryczne, głębiej zapracują co ma swoje plusy jak i minusy. Masz twardy orzech do zgryzienia - nie zazdroszczę Myśl mocno i daj znać co wymyśliłeś :) Edytowane 9 Stycznia 2019 przez cabage 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Mojo Bass 610MLXF jakie wrażenia??Potrzebuje czegoś w tym cw z sztywniejszym dolnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Mojo Bass 610MLXF jakie wrażenia??Potrzebuje czegoś w tym cw z sztywniejszym dolnikiem.To nie taki Xfast do jakiego większość przywykła. Szczytówka mimo wszystko spolegliwa. Poniżej dolnik do targania i zacinanie wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Marcyś a jak w porównaniu z Avidem 70MLF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Cześć . Takie pytanko na szybko choc mam juz pewne informacje ale popytac nie zaszkodzi. Mianowicie kij na wiosenne i letnie lowienie. Srednio lekki uniwersal na rzeke pod kontem klen , bolen , szczupak , sandacz. Przynety od kleniowych baryłek ,poprzez boleniowa sieczke , obrotowki nr 1 nr 2 , siek siga 7 cm , po sandaczowe woblerki minnow 5-8 cm. Pod uwage biore; Elita 8'6 12 lb / avid 8'6 lub 9' 12 lb. Nie bedzie o oczko za mocny przede wszystkim przy kleniach? Oczywiście nie mowie o rybach 20 cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Marcyś a jak w porównaniu z Avidem 70MLF?Mojo szybszy i z mocniejszym dolnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czekan Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Witam. Orientuje się ktoś, do którego roku w katalogu st.croix były dostępne wędki avid ze starej serii AS? Cofnąłem się w katalogach do 2009 i tam już są AVS, starszych katalogów nie mogę zbytnio znaleźć w necie. Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Mojo szybszy i z mocniejszym dolnikiem.Zgadza się, ale wydaje mi się Mojo ma delikatniekszy, skory do animacji szczyt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Mam Avida 70MLF w 2 kawałkach.Potrzebuje czegoś w MLFie z mocniejszym dolnikiem. W avidzie czasami mam problem z wcinaniem sandaczy. Wędki używam do okoni a często siadaja mi sandacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Mam Avida 70MLF w 2 kawałkach.Potrzebuje czegoś w MLFie z mocniejszym dolnikiem. W avidzie czasami mam problem z wcinaniem sandaczy. Wędki używam do okoni a często siadaja mi sandacze.Od siebie polecę TBS610MLXF, tylko to kij nie na okonki a żerujące okonie powyżej 25 cm ( od 30 cm spadów nie zanotowałem - chyba że zapięte za samą krawędź ) , no i oczywiście sandacze. Jeżeli hamulec masz ustawiony pod sandacza to ryby w okolicach 60-65 cm wcina bez mrugnięcia okiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Mam Avida 70MLF w 2 kawałkach.Potrzebuje czegoś w MLFie z mocniejszym dolnikiem. W avidzie czasami mam problem z wcinaniem sandaczy. Wędki używam do okoni a często siadaja mi sandacze.MJS610MLXF powinien pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Czyli 610MLXF powinien być ok.Teraz pytanie o legend tournament w wersji bass 68MLF oraz walleye 70MLF.Napewno będą wolniejsze od MLXF Ale interesuje mnie reszta właściwości. W tym TBSMLXF to jakie gramatury współpracują idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 (edytowane) Czyli 610MLXF powinien być ok.Teraz pytanie o legend tournament w wersji bass 68MLF oraz walleye 70MLF.Napewno będą wolniejsze od MLXF Ale interesuje mnie reszta właściwości. W tym TBSMLXF to jakie gramatury współpracują idealnie.TBS610MLXF 4g-15g + guma 3-4 cali Edytowane 12 Stycznia 2019 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2703tomi Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 W pełni zgadzam się z Cabage odnośnie osobiście używam pod sandacza: TBS610MLXF - do gumek oraz TBS68MXF - do kogutów Powiem tak, super kijaszki. Innych nie chcę. Dużo testowałem i długo szukałem. Tanie nie są, ale się opłaca. Zapinanie twardych pysków sandaczy nawet z dużej odległości 20m od łódki nie stanowi żadnego problemu. Warto mieć takie narzędzie w ręku Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi