piotta25 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Witam Wszystkich, mam pytanie czy avid 6'9 mlxf nada sie na sandacza na lekko? Będę lowil w jeziorze do 8m głębokości z lodki. Przynety jakie będę stosowal to przeważnie 10g główka + gumki, mandule, koguty do 15g. Dzięki i pozdrawiam Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander97 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Miałem avida 69 mlxf, zmieniłem na mojo 610 mlxf, uważam, że jest szybszy i mocniejszy,tego modelu avida nie polecalbym na sandacze, chyba ,że takie do 60cm..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Hahaha ten "słaby" Avid sumki od 1÷1.5 m ma na rozkładzie i nawet nie jęknie ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander97 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Mówię o celowym łowieniu, nie o przypadkach,ten avid to patyczek na garbusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_LBN Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Mam Avida 70MLF w 2 kawałkach.Potrzebuje czegoś w MLFie z mocniejszym dolnikiem. W avidzie czasami mam problem z wcinaniem sandaczy. Wędki używam do okoni a często siadaja mi sandacze. Mówię o celowym łowieniu, nie o przypadkach,ten avid to patyczek na garbusyno pod garbusy ale takie większe jak juz tak jak koledzy piszą z nowych kijków w klasie mlf pod sandacza to od tournamenta w górę a najlepiej poszukaj używki Xtreme MLF, kupisz spokojnie w cenie nowego tournamenta i będziesz wcinał sandacze a i okonie spokojnie będzie holować bez spadów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Szukam info na temat trzech kijaszków. Może któryś z kolegów używa bądź używał i podzieli się uwagami . Typy przynęt , ciężar itp : MJC74HF, MJC76MHMF AXC74HF. PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Witam!Rozglądam się za wędka na sandacze na lekko . Aktualnie lowie microflexem 2-10g i 7g+ 3” kajtek to max uważam . A chciałbym polowic w nurcie na głębszej wodzie tak max 12g . Jakie wędzisko polecicie ? Myślałem o triumphie albo premierze 2.13 długość będzie ok. MLF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Jeden i drugi, jak i microflex to kije za miękkie na sandacze w mojej ocenie. Jak sandacz z st. croix to co najmniej Avid. Kup sobie Savage Gear Finezze w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Witam!Rozglądam się za wędka na sandacze na lekko . Aktualnie lowie microflexem 2-10g i 7g+ 3” kajtek to max uważam . A chciałbym polowic w nurcie na głębszej wodzie tak max 12g . Jakie wędzisko polecicie ? Myślałem o triumphie albo premierze 2.13 długość będzie ok. MLF?Weź kolego do ręki i pomachaj MJS610MLXF - może nie idealny w nurt ale do sandacza na "lekko" się nada w 100%. Ewentualnie MJS71MF lub MJS68MXF. Ostatnie dwa będą mocniejsze od 7-20g.Nie napisałeś co rozumiesz przez głębszą wodę, bo jeśli 4m i głębiej zdecydowanie brałbym któregoś z mocniejszych . Edytowane 20 Stycznia 2019 przez cabage 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Posiadam mojo 71 MF.Jak dla mnie za sztywny kij na moje delikatne łowienie. Na kanale mam 1,5m- do 4,5 w nurcie. Łowię główkami 3-5g a w nurcie 7g. Chciał bym pomachać w uciągu troszkę ciężej(10g-sporadycznie 12) jednak nie za cenę przesztywnienia kija. Na microflexie trochę wymiarów zaliczyłem 50-taki głównie (mam go 2 tygodnie) i żadnego spadu więc nie uważam aby był zły na zanderki. Co polecicie na tak lekki opad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Jakikolwiek MLXF 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Jakikolwiek MLXFI jeśli mowa o nowych to biorąc pod uwagę aktualne ceny Premiera i Avida to Mojo Bass ze swoim SC III w cenie ok 750-800zł wychodzi na prowadzenie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Bo tak jest............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Dzisiaj macalem 3 wędki Avida i przypasował mi model AVS76MLXF2 . Podpiąłem kołowrotek z linka i ciężarek 14 g dawał radę jednak szczytówka troszkę się lala . Natomiast 10g bez problemu , chyba go wezmę co myślicie o tym kiju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Dzisiaj macalem 3 wędki Avida i przypasował mi model AVS76MLXF2 . Podpiąłem kołowrotek z linka i ciężarek 14 g dawał radę jednak szczytówka troszkę się lala . Natomiast 10g bez problemu , chyba go wezmę co myślicie o tym kiju.Musisz wziąć pod uwagę przewidywaną głębokość/nurt łowiska, bo to zmienia opór, jaki stawia przynęta w wodzie. Edytowane 21 Stycznia 2019 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander97 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Mam 610mlxf na sprzedaż lub wymianę na 71mf, potrzebuje ciut mocniejszego patyka..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Dzisiaj macalem 3 wędki Avida i przypasował mi model AVS76MLXF2 . Podpiąłem kołowrotek z linka i ciężarek 14 g dawał radę jednak szczytówka troszkę się lala . Natomiast 10g bez problemu , chyba go wezmę co myślicie o tym kiju.Ja bym brał tego kija, ale z serii Mojo MJS76mlxf lub 610mlxf ( ta 610 mlxf lepsza będzie pod sandacza). Ta sama klasa węgla a zaoszczędzone kilka stówek. Nie wiem czasem czy nie będę różnić się jedynie zbrojeniem a blanki będą miały te same. Ale to takie moje przypuszczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Nie będą miały tego samego blanku . Avid bardziej mięsisty , grubsze ścianki , bardziej pancerny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Co do pancerności nie zgodzę się....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Nie będą miały tego samego blanku . Avid bardziej mięsisty , grubsze ścianki , bardziej pancerny.Dlatego napisałem że nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Co do pancerności nie zgodzę się.......A można się dowiedzieć czegoś więcej ? Nie to , że jestem Avidami zaślepiony bo nie samym St.Croix żyję i dwa moje ostatnie kije to zupełnie inne marki , ale Avid jako sam blank jest wyżej od Mojo . Cena nie bierze się z kapelusza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 jak Avid o tej samej gramaturze podniesie 5 kg z ziemi tak jak facet to zademonstrował na filmiku z mojo, to wtedy się zgodzę...a cena bierze się z z tego że mojo jest zrobiony w fabryce ST Kroix Meksyku i nie ma mgicznych liter na blanku made in USA oraz ma niższej klasy przelotki......wszycho w temacie........ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 A można się dowiedzieć czegoś więcej ?Już wiesz Na filmiku widać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) a cena bierze się z z tego że mojo jest zrobiony w fabryce ST Kroix Meksyku i nie ma mgicznych liter na blanku made in USA oraz ma niższej klasy przelotki......wszycho w temacie........No i pal licho odmienne konstrukcje , mniej lub więcej maty grafitowej - liczy się SC III na blanku i filmik z YT Ehh , nie psujcie sobie zabawy Edytowane 23 Stycznia 2019 przez Szymon82 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Co polecacie z St. Croix na dorsza? W lato łowię płytko do 30m . Będę latał za śledziem i dorszem wszystko z małej łódki. Lecz parę razy w roku planuję wybrać się na dorsze na kuter.Da radę obskoczyć to 1 kijem? Macałem dzisiaj Mojo Jig 100-225g(odpada, to sztywna pała )model MJJC66MHMF.Spodobał mi się Mojo Inshore (MIS70HF ) i pilker 120g nie robi na nim wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi